Stiri

Pensile de Invaliditate și de urmaș modificate;

Scris de Ioan COVACIU

Camera Deputaților Marți 31.10.2017

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, cu 267 de voturi “pentru” și o abținere, proiectul de lege care modifică Legea pensiilor 263/2010 și care prevede, printre altele, că pensia de invaliditate și cea de urmaș pot fi cumulate cu veniturile din activități independente, în primul rând cele definite de Codul fiscal, între acestea fiind drepturile de autor, de proprietate intelectuală și drepturile conexe.

Pensia de invaliditate și cea de urmaș  poat fi cumulate, de la promulgarea legii, cu veniturile din activități independente, în primul rând cele definite de Codul fiscal, între acestea fiind drepturi de autor, proprietate intelectuală și drepturile conexe, și o serie de alte activități, cum ar fi PFA.

Știrea se actualizează.

01.11.2017

Despre autor

Ioan COVACIU

Consultant pensii

2 comentarii

  • Buna ziua, am o indemnizatie de handicap gr. 2, varsta 53 ani si nu am nici un fel de vechime in munca ..pot beneficia de pensie de boala?

    • Din păcate, pentru a beneficia de o pensie trebuie să aveți realizat stagiu de cotizare în sistemul public de pensii sau asimilate sistemului public de pensii.

Leave a Comment