Ministrul Marius Budăi a dat asigurări repetate, când a fost întrebat dacă recalcularea pensiilor conform legii 221/2018, că se va finaliza cu siguranță până la 30.09.2019.
Mai mult pentru a liniști pensionarii care nu știau dacă pensiile lor vor fi revizuite, tot ministrul Marius Budăi, a promis că le trimite o scrisoare celor care vor avea deciziile de pensionare revizuite, urmând să primească prin Poșta Română mult așteptata confirmare că pensia lor va fi mărită.

Problema cea mai mare pentru guvernanții noștri e că viitorul luminos zugrăvit odată a devenit acum un prezent întunecat și nesigur. Optimiști în vorbe pesimiști în realizări.

Scrisoarea de asigurare că pensia lor va fi recalculată nu a mai ajuns . Cele 100.000 de pensii ce trebuiau revizuite nu sau mai revizuit toate în termenul stabilit, astfel că mai bine de 20000 de pensionari, sau mai mulți, sunt în continuare cu pensiile înghețate, adică în așteptare. Când vor fi revizuite ? Nu se știe.
Ultima declarație a ministeriabilului, acordată la postul tv frecventat era că, citez:

„Noi considerăm că am periat toată baza de date, dar dacă cineva descoperă că nu s-a corectat sau nu a fost în regulă, nu-i nicio problemă să facem calcule după 1 octombrie ”

Până acum, s-au recalculat 81.000 de pensii. Potrivit oficialului, aproximativ 76.000 de pensionari vor primi mai mulți bani.

Fie peria a fost cam rară fie s-a periat mai rar, dar nici acum nu avem garanții legate de o periere completă mai ales că ministrul a confirmat faptul că ”perierea” ar putea să nu fie completă. Pe viitor îi recomandăm o acțiune, tot de salon dar una prin care să utilizeze lama și astfel să RADĂ baza de date caz în care este mult mai vizibil dacă mai rămâne ceva în urmă.

Există suport juridic pentru continuarea recalculării ?

Acum fie domnul ministru a uitat, fie nu a citit bine ..legea, efectul acesteia încetează din 01.10.2019 iar pentru contiunuare revizuirilor este obligatoriu un suport juridic, adică o nouă lege.
Altfel spus cca 20000 de pensionari au pensiile retezate cu până la 30%.
Nerespectarea unei legi, prin care pensiile celor îndreptățiți de legea 221/2018, ministrul și nu numai garanta un exercițiu care să pună în evidență veridicitatea mecanismului de recalculare al caselor pe de pensii pentru numai 100000 de pensionarii, pune un mare semn de întrebare legat de  posibilitatea de recalculare a numai puțin de 5 milioane de pensii din 2021. Ei bine rezultatul arată că noua lege a pensiilor nu va putea fi pusă în practică cu actualul management.
Garanțiile ministrului muncii legate de pensiile ce vor fi recalculate nu au convins și nu au clarificat care sunt categoriile de pensionari care vor avea pensiile majorate, astfel că și acum sunt pensionari care nu știu dacă sunt sau nu eligibili pentru recalculare.
Oricare ar fi situația cert este că mai bine de 20000 de pensionari au oficial pensia mai mică cu până la 30% din 1 Octombrie 2019, am putea spune că au pensiile tăiate de mai bine de 1 an.

 Răspunde cineva pentru nerespectarea unei legi ?

IoCo 30.09.2019

Lasă un comentariu