De o vreme încoace guvernații tot anunță creșteri ale pensiilor , salariilor și mai tot ce ține de sectorul de stat, sigur este mai bine decât să auzi de recesiune, criză economică sau restructurări de personal.

U hu..huu !!! Ce vremuri bune ați spune ..vremuri de mult așteptate , numai că ele aduc aminte de vremuri.. de mult uitate, vremuri de dinainte de 1989 când tovarăși anunțau creșteri în toate ”sectoarili” încât râdeau și ei când sosea următorul ”brav” tovarăș care trebuia să anunțe , la județeana de partid, ”creșterea măreață” din sectorul lui de activitate, adică să acoperi o minciună cu alta mai mare.

Creșteri salariale, creșteri de pensii, Octombrie de peste 180 de zile

Au fost pe rând creșteri în învățământ ..la unii le-au crescut salariile iar alții au trebuit să aducă bani de acasă..culmea după o lună de muncă..curat murdar !
În ”sănătate” salariile vor crește ..anunța ministeresa .. dar la unii au scăzut ( O la la !).
Au urmat pensionarii ..deja tremurau.. să intre în hora creșterilor, aici formula a inclus în lege o creștere ..de genul : dacă ne ștampilezi Noi îți creștem pensia ..urmare creșterea se va face peste ..2 ani ..după marea ștampilare, altfel .. nu mai contează cât ai cotizat că noi NU îți creștem pensia.. curat murdar !

Votați-ne !

Cum a scăpat din tipare o creștere ceva mai timpurie și un angajament ”serios” legat de majorare .. din Octombrie 2018, Octombrie care are mai mult de 181 de zile, pentru că nici azi pensiile majorate nu sau mai acordat, culmea ”bunul” guvernant s-a uitat la buzunarul privat al tinerilor pentru pensie, adică la pilonul II de pensii. Astfel spus să ia din buzunarul tinerilor, pentru promisiunea majorărilor de pensii ale pensionarilor de azi cărora urmează să le spună că le-au majorat pensiile din ”munca lor” ..cu o condiție ..votați-ne ! Acest fapt a dus inveitabil la o revoltă a tinerilor față de guvernanți și la dispute nedorite cu pensionarii.

Pilonul I ..dezastru finaciar !!!

Adevărul este foarte greu de înghițit azi și foarte greu de spus de către oricare ministru, PILONUL I este un dezastru financiar: la 520 lei cotizați lunar, pensia crește cu cca 15 lei, adică un randament de maxim 3%, la peste 6000 lei cotizați anual pensia crește cu cca 15 lei, adică după 10 ani de cotizare pensia crește cu cca 150 lei.

Pilonul II o salvare ?

În condițiile în care se așteaptă o presiune din ce în ce mai mare pe bugetul de stat, pilonul II este o salvare de așteptat mai ales că la pilonul I ”guvernanții” revizuiesc sistemul de pensii după criteriul electoral și mai puțin cel prin care să se asigure garanții financiare la vremea când și un pahar de apă te va costa.

Grecia .. un semnal de alarmă ?

Oameni buni… despre pensii vorbesc mulți și răspund puțini, mai mereu cei care nu sunt responsabili de ce au făcut cei de dinaintea lor ( pensiile de stat), Grecia este un exemplu care dacă nu este studiat atent ne arată cum se poate prăbuși un stat și mai ales cum poate deveni plătitor de rate la împrumuturile pe care trebuie să le returneze numai pentru ILUZIA creșterilor veșnice de pensii..creșteri care au asigurat intrarea în parlament pentru iresponsabili. Practic în Grecia TOATĂ lumea politică a acordat creșteri de pensii, de stângă de dreapta , nu a mai contat, în parlament să ajungă. Practic joaca de-a pensiile mărite a prăbușit economiia și implicit bază de cotizanți la sistemul public de pensii.

Iresponsabili au plecat in uitare dar ratele la imprumuturi le vor plăti nepoții, pensionarilor creduli ..acesta este CRUDUL adevăr. De reținut că în Grecia pensiile au scăzut acum dar nu numai pensiile.

Creșterea pensiilor în vest

O societate care oferă creșteri de pensii, oferă locuri de muncă, scăderi de prețuri, și se dezvoltă vizibil… în acest timp guvernanții sunt tăcuți..faptele vorbesc în locul lor, societatea are o ”foame” de angajați.

România

Întrebare: Dacă economia ”duduie” de ce să iei pensia tinerilor, să le iei o parte din viitor ? Când ai putea să crești procentul, legiferat de altfel, pentru pilonul II să poți demonstra că NU MINȚI când spui că ai o ”creștere” economică. Iei de la unii și dai la alții și fără RUȘINE anunți o creștere ?  Azi prețurile la produsele vitale din viața tuturor au crescut, acesta este singurul adevăr.

De ce pilonul II

De reținut: În țările în care pensionarii au 2 pensii viața lor este mult mai bună decât acolo unde pensia este dictată de ambiția politică. Gândiți-vă cum ar fi să primiți acum 2 pensii ? Mă refer la cei care au muncit o viață în funcții de la baza piramidei salariale: personal adiministritiv, portar, paznic, telefonist (în afara telecom), croitor, cizmar, măcelar, etc..cum ar fi ca pe lângă pensia minimă obligatorie de 640 lei cât vă oferă statul să mai primiți 200, 300, sau 500 lei din pilonul II, adică singura șansă să mai aveți un trai decent la sistemul public care nu vă oferă nici o altă șansă ? Să mă ierte cei care au muncit în sectorul agricol, care au muncit la pămât și care au fost puși realmente ..la pământ.

Lasă un comentariu