Proiecte

Propunere legislativă privind regimul cumulului pensiilor de serviciu din sistemul public de pensii cu unele categorii de venituri salariale sau asimilate salariilor

Proiectul a fost înregistrat la Camera Deputaților nr ref 150/26.03.2018 de către deputații si snatorii USR:

2 deputati+senatori, din care:

deputati – USR:Barna Ilie DanBîzgan-Gayral Oana-MioaraBotez Mihai-CătălinBulai IulianCosma Lavinia-CorinaDan Nicuşor DanielDehelean SilviuDobrovie Matei-AdrianDrulă CătălinDuruş Vlad-EmanuelIon Stelian-CristianIurişniţi Cristina-IonelaMoşteanu Liviu-IonuţNăsui Claudiu-Iulius-GavrilPopescu Nicolae-DanielPop Tudor RareşPrisnel Adrian-ClaudiuPrună Cristina-MădălinaRădulescu Dan-RăzvanRodeanu Bogdan-IonelSeidler Cristian-GabrielStanciu-Viziteu Lucian-DanielVlad Sergiu CosminZainea Cornel
senatori – USR:Coliban AllenDinică Silvia-MonicaDircă George-EdwardFălcoi NicuGhica CristianLungu DanMihail Radu-MihaiPresadă Florina-Raluca

Prin acest proiect de lege, USR propune preîntâmpinarea situaţiilor inechitabile în care beneficiarii dreptului la pensie aparţinând sistemului public de pensii ajung să obţină venituri nete totale care depăşesc dublul nivelului câştigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurăilor sociale de stat, prin cumularea pensiilor respective cu salariile sau indemnizaţiile realizate din exercitarea unei activităţi în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, precum şi în cadrul regiilor autonome, societăţilor naţionale, companiilor naţionale şi societăţilor comerciale la care capitalul social este deţinut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativ-teritorială. Vezi aici forma proiectului pl186-USR cumul pensii.

Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea alin.(5) al art.65 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice

Proiect inregistrat in 06.02.2018 de către senatorul PNL Fenechiu Daniel Cătălin.

Proiectul de lege prevede adăugarea zonei Onești Bacău ( 8 km în jurul localității Onești) în anexa legii 263/2010 care asigură pensionarea anticipată parțială, cu 2 ani înainte de împlinirea varstei standard de pensionare, fără penalizare pentru solicitanții care au rezidență de minim 30 de ani în zona citată.

Vezi aici forma proiectului pl22 Onesti și răspunsul Guvernului la această solicitare pentru cetățenii din Onești pvg22 Onești -Răspuns Guvern.  Proiectul se află în dezbatere la comisii inainte de a ajunge să fie votat în plenul Camerei Deputaților.

Proiect de modificare Anexa Nr 2 din Legea 263/2010

Proiectul inițiat de 2 parlamentari ai PNL vizează completarea locurilor de muncă încadrate în condiții speciale cu cele în care muncitorii lucrează în canale subterane altele decât mineritul precum și activitățile din tancurile și rezervoarelor ce au conținut substanțe chimice etc.

Aveți aici proiectul de lege Proiect modificare Anexa și de asemenea răspunsul primit de la Guvernul României Răspuns Guvern la modificare anexa Nr 2.

Proiect modificare Legea Nr 8/2006

inițiat de Petru Movilă deputat neafiliat, prin care se propune simplificarea accesului artiștilor la indemnizația stabilită de legea mai sus menționată. Vezi ai forma proiectului PL-82/2017, proiect ce a fost pe ordinea de zi din 15.05.2017 dar care încă nu a fost promulgat sau respins.

Proiect modificare lege 263/2010,  obiect -stagii de cotizare mineri

Proiect de lege inițiat de Doamna Senator PNL  Hărău Eleonora Carmen pentru eliminarea discriminării existente între pensionarii proveniți din minerit (situații idetice) pentru care sau utilizat stagii complete diferite.

Vezi aici forma inițiatorului em288 mineri  și răspunsul guvernului pentru acest proiect pvg288 Raspuns Guvern.

Las la latitudinea dumneavoastră comentariile și mai ales activitatea aleșilor care au promis in campanii electorale viața mai ușoară pentru pensionari și modul în care au înțeles sau au reușit să onoreze promisiunile electorale cu propuneri/proiecte sau chiar legi in suportul angajamentului luat.

Pagina se actualizează după caz

04.04.2018