Pensii din China, conditii, cand se pot solicita, cine poate solicita pensia in 2022, plata in lei sau Yuani, Pensie impozabila in Romania sau China,

Se cunoaste situatia romanilor care muncesc, cine ar fi crezut acum 30 de ani, peste tot in lume. Personal am oferit consultanta romanilor din Alaska, Africa, Argentina, Rep. Dominicana, SUA, EU, tari din Africa, Indonezia, si pana in Japonia. Desigur nu a lipsit nici China.
Pentru China avem 2 categorii: cetateni chinezi care muncesc in romania si cetateni romani care au muncit si in China.
Dar acum este cazul celor pot fi printre cei mai fericiti pensionari, adica cei care isi vor primi pensia din capitala Chinei, Beijing.
Cum statul chinez s-a dezvoltat in ultimii ani fară măsură, pare că și pensiile acordate sunt pe măsura dezvoltării economice a Chinei, astfel că valoarea pensiile ce se pot acorda este cuprinsă intre 9143 lei si 12190 lei cele mai mari și cea mai mică în valoare de 4267 lei, sigur aceste valori sunt direct proportionale cu performanta realizata in activitate de catre solicitanti.

Cati romani pot primi pensie in 2022 din China ?

Practic sunt in numar de 22 de romani care isi pot lua pensiile de la Beijing, in anumite conditii…desigur.
Prima condiție este să fie cetățean român.
Pensia se acorda incepand cu anul urmator al retragerii din activitate si nu se plateste de la data validarii dreptului de a primi acesta pensie.
Există de asemenea riscul ca acestă pensie să poată fi retrasă, dacă ulterior acordării ei se constată că s-a încălcat legea în China.


Ai pierdut carnetul de munca ? Cere ajutor la documente@pensiata.ro


Valoarea pensiilor

Pensia se plateste de catre statul roman chiar daca performatele sau realizat în China, astfel prin legea 69/2000 s-a stabilit ca sportivii care cuceresc medalii la olimpiade să primească renta viagera raportata la castigul mediu brut, astfel:
a)
– 100% pentru prima medalie de aur obținută la jocurile olimpice sau la jocurile paralimpice;
– 80% pentru prima medalie de argint obținută la jocurile olimpice, la jocurile paralimpice sau pentru prima medalie de aur obținută la campionatele mondiale;
– 70% pentru prima medalie de bronz obținută la jocurile olimpice, la jocurile paralimpice sau pentru prima medalie de aur obținută la campionatele europene;
b)
pentru sportivii care cumulează două sau mai multe medalii dintre cele prevăzute la lit. a), renta viageră se calculează astfel:
– pentru prima cea mai valoroasă medalie se acordă cuantumul prevăzut la lit. a);
– pentru fiecare dintre celelalte medalii, de valoare egală și/sau inferioară, se acordă 50% din cuantumul prevăzut la lit. a);

România va avea 22 de sportivi participanți la Jocurile Olimpice de iarnă 2022, care vor concura la opt discipline: sanie, bob, schi alpin, schi fond, sărituri cu schiurile, biatlon şi patinaj viteză. Drapelul țării noastre va fi purtat de Raluca Strămăturaru (sanie) şi Paul Pepene (schi fond).
Cum de-a lungul timpului Romania avut multipli campioni olimpici si mondiali, valoarea maxima a pensiei pentru acei care au cucertit mai mult de 5 medalii de aur nu poate depasi 5 castiguri brute lunare pe economie, azi valoarea maxima este de 30475 lei.

05.02.2022

www.pensiata.ro

Lasă un comentariu