Nou !!! scade vârsta de pensionare pentru femei în Italia . Află dacă este posibil și pentru tine dacă ai muncit și cotizat la INPS Italia.

Modificări ce vor fi aduse din 01.09.2021 la condițiile de pensionare pentru femei:

1.  Stagiul minim de cotizare va fi de 15 ani însă acesta nu conține stagiile asimilate ( Ex : perioada studiilor superioare) , urmare stagiul minim și obligatoriu pentru a accesa o formă de pensionare va trebui să fie realizat prin contribuție efectivă.

2. Femeile care au născut și crescut 3 sau mai mulți copii, până cel puțin la varsta de 16 ani, vor avea o reducere a vârstei standard de pensionare cu 2 ani pentru primii 3 copii ( 6ani) la care se adaugă câte 1 an pentru ceilalți copii, desigur condiția de vârstă (16 ani) trebuie îndeplinită și ca mama să aibă realizat minim 15 ani de stagiu contributiv la data solicitării pensiei. Această reducere de vârstă nu se cumulează alte reduceri prevăzute în lege (grupe superioare sau pensionare anticipată).


Vechimea necesarã pentru pensionare; Data pensionării dupa anul si luna nasterii; stagiu de cotizare complet; Stagiu minim de cotizare; Varsta standard de pensionare; Programul de lucru al caselor de pensii.

09.11.2018  Guvernul României modifică vârsta standard de pensionare, doar la cererea femeilor, până la maxim 65 de ani(67 de ani în mediul sanitar). Astfel printr-o ordonanță de urgență,  ce urmează a fi publcată în Monitorul Oficial, se modifică :

În Litera c) a alineatului (1) a articolului 56  va avea următorul cuprins:

”c) la data îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare sau, pentru salariata care optează în scris pentru continuarea executării contractului individual de muncă, la vârsta de 65 de ani; la data comunicării deciziei de pensie în cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate parțiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare; la data comunicării deciziei medicale asupra capacității de muncă în cazul invalidității de gradul I sau II.”
2. După alineatul (2) al articolului 56 se introduce un alineat nou, alin. (3), cu următorul cuprins: ”(3) Angajatorul nu poate îngrădi sau limita dreptul salariatei de a continua activitatea în condițiile prevăzute la lit. c), teza întâi.

Observații: Vârsta standard de pensionare, cf Anexei Nr 5 din Legea 263/2010, este acum de 61 de ani și 1 lună iar stagiul complet de cotizare este 31 ani și 1 lună, astfel că din 1 ianuarie 2019, încetarea de drept a raporturilor de muncă nu mai poate fi realizată dacă angajata solicită continuarea activității profesionale .

Pentru femeile care muncesc în domeniul sănătății varsta de pensionare poate fi amânată până la 67 de ani.

Desigur, din punctul meu de vedere, clarificarea articolului 118 care oferă posibilitatea cumulării pensiei pentru limită de vârstă cu salariul, în sensul continuității activității profesionale, fără a mai fi necesar un proces jenant de reangajare era mult mai oportună.

 Anexa Nr 5 , privind data nasterii, anul si luna pensionarii, stagiul complet de cotizare si stagiul minim de cotizare pe care trebuie sa-l realizeze femeile;

Tabel cu vârstele si data accesării pensiei pentru limită de vârstă vezi aici: Anexa Stagii Compl B$F

În fond cel mai important lucru este de a vă obține pensia în condiții cât mai avantajoase, iar dacă mai ai ceva timp până la pensionare, este bine să ști ce ai de făcut pentru a avea o pensie care să te scutească de grijile zilei de mâine. Cere soluții la consultanta@pensiata.ro iar dacă ai muncit și afară, la contact@europensie.ro .

Dacă ai muncit în industria ușoară este bine de aflat existența sau nu a perioadelor realizate în grupe superioare de muncă.

Mărturii:

 27.05.2019 :buna ziua, Multumesc pentru profesionalismul lucrarii mele. Santeti super!!!

O zi buna. (Sztoica J. Sighișoara)

Buna ziua,

07.01.2019 ” Va multumesc pentru profesionalismul de care ati dat dovada si pentru recomandarile facute. Voi tine cont de aceste recomandari si  eventual in luna august vom relua colaborarea. Cu stima,

Doina M. ”

24.01.2018 ”Va multumesc ptr.modul detaliat si explicit in care ati raspuns cererii mele,felicitari ptr.profesionalismul de care dati dovada in elaborarea unui asemenea material complex .
Voi tine seama de sugestii si voi mai apela la serviciile d-voastra. Cu respect, Mariana D.”

880 Comentarii

 • Buna seara, ma numesc Violeta sunt nascuta pe 30.05.1959, am o vechime in munca de 33 ani din care 13 cu grupa a-II-a de munca.
  Cand as putea sa ma pensionez fara penalitati.Va multumesc!

 • Sunt nascuta august 1968,am 28 ani vechime,daca muncesc sa fac35 ani vechime,in CE an pot cere pensionare anticipata? Multumesc

  • Stimata Elena, varsta standard de pensionare in cazul dumneavoastra este 63 de ani si va putea fi accesata chiar daca aveti numai 28 ani de stagiu, insa valoaarea ei creste daca anii de cotizare cresc; Pensia anticipata partiala poate fi obtinuta de la 58 de ani daca veti realiza 35 ani stagiu de cotizare;

  • Buna Seara! Am 56 de ani si o vechime de 36 de ani si 8 luni.Va rog sa-mi spuneti cand pot iesi la pensie anticipata?

   • Stimată Melentina, în cazul dumneavoastră, deși aveți ealizat stagiul de cotizare necesar, pensionarea anticipată parțială se va putea accesa numai după August 2021 ( femei născute după ianuarie 1964).

 • Boscu Mariana sant nascuta in 21 noiembrie 1955 am vechime in Romania de18 ani iar in Italia de 9 ani si 4 luni traiesc in Romania .la sfarsitul lunii imi depun cererea de pensionare dar cu cea din Italia cand am dreptul????/ Multumesc anticipat

  • Stimata BOSCU MARIANA,
   aveti dreptul la o singura pensie ce se poate cere in Romnaia sau in Italia, atunci cand indepliniti conditiile pentru o forma de pensionare conform legii din Romania sau Italia; Vechimea realizata in cele 2 tari se cumuleaza si se calculeaza o singura pensie cf legii din Romania sau Italia; In cazul in care doriti sa aflati detalii legate de posibilitatile de pensionare trebuie sa stiti ca in Romania puteti accesa pensia pentru limita de varsta din 21 02.2016; Pentru detalii legate valoarea pensiei dumneavoastra puteti accesa serviciul de calcul dezvoltat de http://www.pensiata.ro sau la tel 0724 414 043;

   • Sunt născută în 15-08 -1963, am o vechime de 31ani si 9 luni, din 1-04-2020 ,am renuntat la locul de munca din motive de sănătate, când m-as putea pensiona ,si daca as putea sa imi mai plătesc pentru asigurări sa mai pot beneficia de vechime, multumesc

    • Stimată Cristiana, pentru pensionarea la limită de vârstă nu este neapărat să mai cotizați, deoarece aveți realizat stagiul minim de cotizare, însă dacă doriți să încasați la data pensionării un venit din pensie suficient de mare cât să nu aveți griji, atunci va trebui să vă faceți calculele din timp.
     Pentru pensionarea anticipată, însă, va trebui să aveți realizat un stagiu contributiv de minim 33 ani si 3 luni. Pentru siguranță vă recomand să accesați cel puțin serviciul de consultanță dezvoltat de http://www.pensiata.ro . Pensia la limită de vârstă se poate accesa, în cazul dumneavoastră, de la 62 ani si 6 luni.

 • Bună ziua ‘Am 31 ani și 5 luni și 7 ani grupa 2 ‘vârstă 58 ani în iunie ‘când mă pot pensiona ? VA MULȚUMESC.

  • Ma numesc Dragulescu Maria nascuta 02.07.1960 si am 38 ani de munca din care 14 in grupa a2 a de munca. As vrea sa stiu cand pot iesi la pensie limita varsta. Multumesc.

 • Va rog sa ma ajutați informativ.
  Mama,are 73 ani,nu are pe cartea de munca numai 9 ani,si 10 zile…
  Poate beneficia de vreo pensie??

   • Vă rog sa ma ajutați informativ.
    Mama,are 58 ani,are pe cartea de munca numai 25 ani.
    Poate beneficia de vreo pensie mai repede de anul 2021, care cred eu ca este anul în care se poate ea pensiona?
    Mulțumesc mult Domnul Ioan Covaciu

    • Stimată Monika, mama dumneavoastră va putea accesa doar pensia pentru limită de vârstă, dacă în cei 25 de ani are muncă rrealizată în grupa 1 sau 2 condiţiile de pensionare se ameliorează, existînd posibilitatea pensionarii mai timpurii.

 • Am lucrative in rominia21ani:dintre care9ani SI 5luni de gr,2,9luni somaj…
  4,7luni lucrati in italia SI lucrez mereu ,06luni lucreti in spania ,
  Sunt nascuta in Mai1957 am3 copii nascuti si crescuti1oani
  Va rog sami spuneti cind pot depune dosarul de iesire la pensie si ce acte imi trebuie sa depun ptr anii lucrati in strainatate.

 • Buna seara . Ma numesc Maria sunt nascuta in data de 02.06.1955 si am o vechime in munca de 10 ani. As vrea sa stiu daca ma pot pensiona cu aceasta vechime de 10 ani in munca si cum, deoarece am fost la Casa de Pensii Olt si mi-au zis ca imi trebuiesc minim 15 ani pentru a ma putea pensiona,iar daca nu ma pot ce as putea sa fac pentru a ma putea pensiona putea.
  VA MULTUMESC.

 • Buna ziua sunt nascuta in 01.11.1958 cu o vechime in munca de 29 ani si sapte ani plus inca un an somaju as dori sa stiu daca pot iesi la pensie anticipat partial

  • Buna ziua.Ma numesc Matei Maria,sunt nascuta in decembrie 1961.Am lucrat 19 ani, 8 luni si 8 zile in grupa a-III-a si 13 ani de pensie de invaliditate gradul II.Cand pot sa ies la pensie? Multumesc

 • Bunaseara, sunt Any, nascuta pe13 August 1961 si lucrez din anul 1978, va rog Sa-mi spuneti ce penalizare voi primi la pensia anticipata avand stagiu de cotizare de 38 de ani??
  Multumesc mult.

  • Buna ziua as dori sa stiu si eu varsta de pensionare daca puteti pentru tatal meu este nascut sept. 1954 si are cotizatie de 23ani si 2 luni , din care 16 ani si 2 zile grupa II .
   Multumesc anticipat.

 • data nasterii 15.03.1962,vechime 36 ani din care 16 ani grupa I,cand pot iesi la pensie limita de varsta si in cazul reducerii daca mai pot ramane in activitate 1-2 ani fara a depune dosarul de pensie( lucrez in invatamant de 20 ani didactic auxiliar). astept raspuns,va multumesc.

  • Stimată TATIANA, vârsta standard de pensionare în cazul dumneavoastră este 62 de ani și 2 luni iar stagiul complet de cotizare 32 de ani și 7 luni. Pentru cei 16 ani de grupa 1 vârsta standard de pensionare se reduce cu 8 ani, astfel cea mai timpurie varsta de pensionare este 54 de ani si 2 luni (practic imediat).

 • Sunt nascuta in septembrie 1965 am lucrat 8ani gr 1de munca:8ani ingrupa2si am stagiul de cotizatie de 33 de ani cand ies la pensie si anticipat chiar..va muktumesc

  • Stimată Amelia Mandica, vârsta standard de pensionare în cazul dumneavoastră este 62 de ani și 10 luni iar stagiul complet de cotizare 34 de ani și 4 luni. Pentru cei 8 ani de grupa 1 vârsta standard de pensionare se reduce cu 4 ani iat pentru cei 8 ani de grupa 2 cu 1 an și 6 luni , astfel cea mai timpurie varsta de pensionare este 57 de ani și 4 luni.

 • Îndeplinesc condițiile de pensionare pentru limită de varstă în luna septembrie (60 ani și 5 luni). Pot să desfăsor activitate în continuare sau trebuie să mă pensionez? Menționez că am stagiul de cotizare complet.

 • Sunt nascuta in anul 1959 iulie 19 ,angajata din anul 1978 -2016, grupa III ,vreu sa stiu cand ies la pensie anticipat ,si cand la limita de varsta.Multumesc.

  • Stimată Alexandra Tudora, vârsta standard de pensionare stabilită prin Anexa Nr. 5 din Legea 263/2010 este 61 de ani și 6 luni (Ianuarie 2021) iar stagiul complet de cotizare 31 de ani și 6 luni. Astfel că pentru situația dumneavostră posibilitățile de pensionare sunt:Pensie Anticipată Parțială acccesibilă imediat.

 • Nascuta in aug 1960, vechime totala 31 ani si 8 luni din care 29 in gr a-II-a
  Va rog sa-mi precizati care este data de la care ma pot pensiona?
  Multumesc,

  • Stimată Daniela, vârsta standard de pensionare în cazul dumneavoastră este 61 de ani și 10 luni iar stagiul complet de cotizare 31 de ani și 10 luni. Pentru cei 29 ani de grupa 2 vârsta standard de pensionare se reduce cu 6 ani și 6 luni, astfel cea mai timpurie varsta de pensionare este 55 de ani si 4 luni (practic imediat).

 • Buna ziua
  Sunt născută în 01.11.1963. Lucrez din 1982,fara întrerupere, cu 1an si 7 luni grupa a II-a. Când voi putea sa ma pensionez anticipat și cu ce penalizare? Multumesc!

  • Stimată Solcan Lidia, vârsta standard de pensionare în cazul dumneavoastră este 62 de ani și 6 luni iar stagiul complet de cotizare 33 de ani și 5 luni. Pentru cei 1 an și 7 luni de grupa 2 vârsta standard de pensionare se reduce cu 0 ani. Veți putea accesa Pensia Anticipată Parțială din Mai 2021. Pentru posibilități de a realiza o pensie de un anumit cuantum accesați serviciile de calcul și analiză dezvoltate de http://www.pensiata.ro .

 • Buna ziua, numele meu este Florica Matei , nascuta la 25.09.1960. Lucrez din anul 1979, luna august. Timp de 20 de ani am lucrat in grupa a II a. As dori sa stiu cand pot iesi la pensie fara penalizare.
  Va multumesc anticipat.

  • Buna ziua .ma numesc Botez Felicia,născută la 05.02.1961.am vechime 30 ani .când ma pot pensiona anticipat

   • Stimată Botez Felicia, imediat ce ați realizat 32 de ani stagiu de cotizare eligibil pensiilor anticipate veți putea accesa Pensia Anticipată Parțială.

  • Stimată Florica Matei, vârsta standard de pensionare în cazul dumneavoastră este 61 de ani și 10 luni iar stagiul complet de cotizare 31 de ani și 10 luni. Pentru cei 20 ani de grupa 2 vârsta standard de pensionare se reduce cu 4 ani și 6 luni. Stagiul total de cotizare depășește, însă, cu peste 8 ani stagiul complet de cotizare motiv pentru care din Iulie 2017 veți putea accesa Pensia Anticipată(fără diminuare), pentru a afla detalii legate de valoarea pensiilor pe care le veți putea primi accesați serviciile de calcul dezvoltate de http://www.pensiata.ro .

 • Ma numesc Iudith,am intrat pe calcul pensie unde i-mi arata ca ma pot pensiona anticipat,si totusi persoanele care se ocupa de pensii i-mi spun ca nu ma pot pensiona/Lucrez din anul 1980,am garadul II ,11 ani si 4 luni,sunt nascuta in 05.05.1961.

  • O analiză a dosarului dumneavoastră de pensionare (copii după documente) îmi va da posibilitatea de a vă comunica care sunt condițiile reale de pensionare pe care le îndepliniți. Urmare vă recomand să accesați serviciul de consultanță pensii.

 • Buna ziua mama mea este nascuta pe 5 noiembrie 1960 cu o vechime in munca de 36 de ani. Cand se poate pensiona anticipat! Va multumesc!

  • Stimată Nico, vîrsta standard de pesnionare pentru mama dumneavoastră este 61 de ani si 11 luni iar stagiul complet de cotizare 31 de ani si 11 luni, astfel din Octombrie 2017 va putea accesa Pensia Anticipată Parțială. Pentru a afla detalii legate de valoarea pensiilor pe care le va putea primi (Anticipată Parțială , Limită de Vârstă) accesați serviciile de calcul dezvoltate de http://www.pensiata.ro .

 • Buna ziua,
  Am 55 ani (1961 ianuarie) si am 33 de ani si 6 luni vechime cu 4 ani lucrari foarte grele. Cand ies la pensie si daca acei 4ani conteaza. Va multumesc!

 • Buna seara ma numesc Zinica sunt nascuta in 1959 16 dec ,lucrez din anul 1976 22 ian si as vrea sa stiu cand am dreptul sa ies la pensie anticipata sau anticipata partial.Va multumesc si astept un raspuns.

 • Buna ziua. Va rog sa imi spuneti cand ma pot pensiona din invatamant. Am 32 de ani de cotizare si sunt nascuta pe 22 oct 1963. Va multumesc frumos!

  • În cazul dumneavoastră lege 263/2010 stabilește la Anexa Nr 5 vârsta standard de pensionare la 62 de ani și 6 luni iar stagiul complet de cotizare la 33 de ani și 4 luni.
   Urmare pensionarea ce se poate accesa cu 32 ani stagiu de cotizare este Pensia pentru Limită de Vârstă. În cazul în care realizați stagiul complet de cotizare veți putea accesa Pensia Anticipată Parțială de la 57 de ani și 6 luni, desigur dacă există ani de muncă realizați în grupele 1 sau 2 respectiv 1 și 2 condițiile de pensionare se modifică.

 • Buna ziua, sunt nascuta in 26 mai 1962. Am lucrat 6 ani in grupa I de munca, am 33 de ani de cotizare. Va rog frumos sa imi spuneti daca, dupa noile modificari aduse acum in luna iulie ma pot pensiona anticipat partial. Multumesc anticipat

  • Stimată Elena Mureșan, chiar și cu noile prevederi pensionarea anticipată parțială va putea fi accesată doar din August 2019 însă cu o diminuare mai mică decât era calculată până acum. În cazul în care doriți să cunoașteți din timp detalii legate de valoarea pensiei cât și de potențialul nivel de trai pe care aceasta îl va impune, accesați cu încredere serviciile de calcul dezvoltate de http://www.pensiata.ro

   • Buna ziua, domnule avocat, ma numesc Radulescu Elena sunt din Slatina OT , nascuta18 dec 1959.Sunt pensionata medical din15 05 2006 gr.lll Stagiul realizat asa cum reiese din decizia184162cf Lg 19 2000 este28 ani 9 luni 17 zile din care 11 ani10 luni 29 zile in gr ll suta la suta desi in CM sunt 13 ani 5luni gr ll…..Nu stiu cum s a facut calculul.Mentoinez ca am dus si o adev cugrupllsuta la suta in sept anul acesta desi avusesem depusa una din data inscrieriila pensie dar am auzit ca nu erau bune acelea …. Va rog sa mi spuneti si mie dacama incadrez la o reducere a virstei datorata grll. Va multumesc. Scuze vroiam sa va mai intrebdaca s au aprobat si cei 2 anireducere pt orasul Slatina si daca da, se iau in calcul normal pt cei care au peste 30 ani locuiti… Inca o data va multumesc.Faceti o treaba minunata lamurind oamenii in aceasta privinta l

    • Stimată Rădulescu Elena, pentru ca de la un mesaj la altul situația dumneavoastră din punctul de vedere al pensionării se schimbă, vă recomand să realizați o analiză a documentelor ce stau la baza dosarului de pensionare sau să accesați serviciile dezvoltate de http://www.pensiata.ro.

     • Multumesc pentru ingaduinta , nu eram sigura ca s a dus mesg ….cu tehnica asta e cam greu pentru mine si de aceea am mai trimis unul de pe tel.Nu stiu ce am scris diferit de aceea va triitdin nou datele Nasc 18 dec 1959 Slatina Olt , sunt pensionata medical din15 mai 2006 panain prezent , am o vechime de28 ani9luni 17zile din care 11ani10luni29zile in grupall cu suta la suta.Aici ar putea fi oneconcordanta, intrucat in cartea de munca am 13 ani si 5luni gr.ll lucrati laUTALIM Slatina pt care am dus si o adev .cu gr.ll suta la suta….Deci anii mei de munca sunt urmatorii,.IOB Bals1 an 11 luni, IUA Slatina 13ani5 luni Somaj 9luni, Romcereal 4ani 7luni, somajcu ordonanta1ansi 9 luni Cerealcom3 ani 7 luni, somaj1an dupa care pensie medicala gr.lllpana azi.Intrebarea era daca ma incadrez pt anticipata sau partiala si daca orasul Slatina este inclus la zonele afectate de toxicitate, iar daca da la mine se aplica locuind de 35ani.MULTUMESC pentru rabdare.Va doresc sanatate.

     • Sunt nascuta pe 20 mai1962,dotesc pensionare anticipata cind pot depune dosarul.

 • Ma numesc Mocanu Silvia sant nascuta in 1959 septembrie 28 am o vechime in munca de 29 de ani si somaji cu ordonanta trei ani, am grupa doua doi ani si in conditi grele de munca 380 de zile!
  Am bagat dosarul de pensie anticipat partial si nu am primit nimic, va rog sa luati in consideratie si astept un raspuns,va rog frumos sa-mi raspundeti,va multumesc anticipat, o saptamana binecuvantata!

   • Am primit decizia de pensie si a respins doasaru! Va rog să-mi spneti si mie de ce nu mi-a aprobat pensie anticipat parțial! Va mulțumesc frumos si aștept un răspuns!
    Va doresc tot binele din lume!

    • Stimată Mocanu Silvia, pentru a putea cunoaște motivul pentru care cererea de pensionare a fost respinsă trebuie să pot analiza dosarul dumneavoastră de pensionare. În cazul în care sunteți hotărâtă să cunoașteți care sunt posibilitățile reale de pensionare si valoarea pensiilor pe care le puteți accesa, aveți la dispoziție serviciile de calcul pensii dezvoltate de http://www.pensiata.ro .

     • Va multumesc foarte mult!
      Privind respingerea pensiei pentru limita de varsta!
      Stagiul total de cotizare31deani4 luni si 28 de zile!
      In sistemul public la fel!
      In conditi normale de munca 26 ani 7 luni si 11zile!
      In conditi deosebite de munca 1 ani 6 luni si 25 de zile!
      In gr.l(Legea nr.3/1977) 2 ani 11 luni si 17 zile!
      In gr2(Legea nr.3/1977) 3 luni!
      Sistemul public conditi normale de munca 31 ani si 6 luni!
      Stagiul total de cotizare realizat 31 ani si 4 luni!
      Va rog frumos,daca mai trebuie sa platesc o luna sau douo eu sunt de acord!
      Pentru a iesii la pensie anticipat sau anticipat partial!
      Va multumesc anticipat!

 • Buna seara, ma numesc Anca, sunt nascuta pe 24 martie 1959 si lucrez din septembrie 1978 fara intrerupere. Va rog sa-mi spuneti cand ma pot pensiona fara penalitati. Va multumesc!

 • Buna ziua!
  Va rog mult sa-mi spuneti cand ma pot pensiona.
  Sunt nascuta in 9 martie 1959 si din 1977 pana acum lucrez in invatamant fara intrerupere.
  Va multumesc foarte mult,toate cele bune!

  • Stimată Alexandra, vîrsta standard de pensionare în ccazul dumneavoastră este 61 de ani și 4 luni iar stagiul complet de cotizare 31 de ani si 4 luni. În cazul în care ați realizat 39 de ani eligibibili pentru pensiile anticipate veți putea accesa imedat Pensia Anticipată, altfel tot imediat Pensia Anticipată Parțială.

 • Ma numesc Marinela N,sunt nascuta la data de 01.05,1966, lucrez din anul 1984 si pina in prezent ,7 ani din 1984-1991,am grupa II,va rog sa mi scrieti cind ma pot pensiona

  • Stimată Marinela N. , vă mulțumesc pentru încrederea acordată. În cazul dumneavoastră vârsta standard de pensionare este 63 de ani, înă dacă veți realiza 35 de ani stagiu de cotizare, vârsta standard de pensionare se reduce cu 1 an. Pentru a afla detalii legate de valoarea pensiei precum și de posibilitățile de pensionare anticipată accesați serviciile de calcul și consultanță dezvoltate de http://www.pensiata.ro.

 • Buna ziua!Sunt născuta pe 13 Martie 1959,si am o vechime in munca de 33 ani si 9 luni!As dori sa-mi spuneti cand ma pot pensiona anticipat si daca voi beneficia de legea noua privind pensia anticipata!Va multumesc si va doresc sanatate!

  • Stimată Doinita Vicol, puteți accesa imediat Pensia Anticipată Parțială, beneficiind de prevederile noii legi privind stabilirea procentului de diminuare. Pentru detalii legate de valoarea pensiilor accesați serviciile de calcul dezvoltate de http://www.pensiata.ro.

  • Buna ziua, Ma numesc Iordache Cristina nascuta in 13.03.1959 angajata din anul 1978 pana in anul 1992 in proiectare ,apoi m-am angajat in invatamant din anul 1992 pana in prezent lucrezin invatamant neintrerupt ,va rog sa imi spuneti cand pot sa ies la pensie ,multumesc si toate cele bune va doresc !

   • Stimată Cristina, vârsta standard de pensionare în cazul dumneavoastră este 61 de ani și 4 luni (Iulie 2020) iar stagiul complet de cotizare 31 ani si 4 luni.
    Astfel că veți putea accesa Pensia Anticipată Parțială imediat dacă aveți minim 31 ani și 4 luni stagiu contributiv și la pensie anticipată dacă aveți minim 39 ani și 4 luni stagiu contributiv. Pentru a afla care este situația de fapt puteți accesa serviciile de calcul sau consultanță dezvoltate de http://www.pensiata.ro.

 • buna ziua! sunt nascuta pe 23 decembrie 1970 si am o vechime de 27 de ani dinte care 8 ani in grupa 2 .Puteti sa imi spuneti in ce an asi putea sa ma pensionez?

  • Stimată Tudorița Florescu, vârsta standard de pensionare în cazul dumneavoastră este 63 de ani iar stagiul complet de cotizare 35 de ani. Pentru a vă putea realiza o pensie de un cunatum dorit accesați din timp serviciile de calcul si analiza dosar de pensionare dezvoltate de http://www.pensiata.ro .

 • Buna ziua! sunt nascuta pe 21 ianuarie 1960 si am o vechime de 37 de ani dinte care 8 ani in grupa 1 .Puteti sa imi spuneti in ce an asi putea sa ma pensionez?

 • Buna ziua, asi dori si eu o precizare: data nasteri 18 10 1960 ,am 33,6 ani vechime. Cand asi putea sa ma pensionez anticipat partial? Va multumesc!

  • Stimată LUNGU MARIANA, pensia anticipată parțială o veți putea accesa începând cu 18 Septembrie 2017 dacă aveți minim 31 de ani și 11 ani stagiu de cotizare eligibil pensiilor anticipate. Pentru a cunoaște cât mai exact posibilitățile de pensionare precum și valorile pensiilor pe care le puteți primi accesați cu încredere serviciul de calcul dezvoltat de http://www.pensiata.ro;

 • Data naşterii :14.07.1960,lucrez din 1985 de cand am terminat facultatea .Am 1an şi 8 luni grupa I la mină. Când aş putea ieşi la pensie anticipat şi cu ce penalizare?
  Vă mulţumesc.

  • Stimată Ciopeică Melania, vârsta standard de pensionare în cazul dumneavoastră este 61 de ani și 10 luni iar stagiul complet de cotizare 31 de ani și 10 luni. Pensionarea prin Pensie Anticipată Parțială va putea fi accesată din Mai 2017. Pentru a cunoaște cât mai exact posibilitățile de pensionare precum și valorile pensiilor pe care le puteți primi accesați cu încredere serviciul de calcul dezvoltat de http://www.pensiata.ro;

 • Buna ziua, sunt nascuta pe 29.08.1962, am stagiu de cotizare de 34 ani, cand as putea sa ma pensionez anticipat partial? Multumesc aniticipat!

  • Stimată Pricopie Gabriela, vârsta standard de pensionare în cazul dumneavoastră este 62 de ani și 3 luni iar stagiul complet de cotizare 32 de ani și 9 luni. Pensionarea prin Pensie Anticipată Parțială va putea fi accesată din 29.11.2019. Pentru a cunoaște cât mai exact posibilitățile de pensionare precum și valorile pensiilor pe care le puteți primi accesați cu încredere serviciul de calcul dezvoltat de http://www.pensiata.ro;

 • Buna ziua.ma numesc MORAR ANA sunt nascuta in 21.04.1961,si lucrezdin anul 1980.03-1989.11 cu grupa 2, din1989.12-2012.04,(2012.05-2013.07-somaj)2015.01-momentan lucrez cu acte in regula
  Cind pot sa ies la pensie normal,sau anticipat,va multumesc si spor la treaba

  • Stimată MORAR ANA, vârsta standard de pensionare în cazul dumneavoastră este 62 de ani iar stagiul complet de cotizare 32 de ani și 1 luni. Pensionarea prin Pensie Anticipată Parțială va putea fi accesată din Martie 2018. Pentru munca efectuată în grupa 2 , vîrsta standard de pensionare se reduce cu 1 an si 6 luni. Pentru a cunoaște cât mai exact posibilitățile de pensionare precum și valorile pensiilor pe care le puteți primi accesați cu încredere serviciul de calcul dezvoltat de http://www.pensiata.ro;

 • Buna seara,
  Sunt nascuta pe 18.04.1960 si am lucrat 35 de ani si 7 luni( invatamant). Pot sa ma pensionez anticipat in septembrie ?
  Va multumesc.

  • Stimată ILEANA M., vârsta standard de pensionare în cazul dumneavoastră este 61 de ani și 9 luni iar stagiul complet de cotizare 31 de ani și 9 luni. Pensionarea prin Pensie Anticipată Parțială va putea fi accesată din 18 Ianuarie 2017. Pentru a cunoaște cât mai exact posibilitățile de pensionare precum și valorile pensiilor pe care le puteți primi accesați cu încredere serviciul de calcul dezvoltat de http://www.pensiata.ro;

 • Buna ziua,

  Sunt nascuta in data de 02.02.1961 si am un stagiu de cotizare 37 de ani. Va rog sa imi spuneti cand pot iesi la pensie anticipata partial.

  Va multumesc

  • Stimată Kaiser Simona, vârsta standard de pensionare în cazul dumneavoastră este 62 de ani iar stagiul complet de cotizare 32 de ani . Pensionarea prin Pensie Anticipată Parțială va putea fi accesată din 3 Februarie 2018.

 • Buna ziua!
  Va rog sa imi spuneti si mie cand pot iesi la pensie, eventual anticipat, daca in luna octombrie 2016 implinesc 53 de ani, am lucrat 29 de ani, din care 9 ani si 8 luni in grupa a II-a (pct. 134 Anexa 2 Ord. 50/1990) si am stat in concediu pt. cresterea copilului de 3 ori (aprox. 6 ani) si in somaj tehnic platit 75% aprox. 2 luni (OUG 26/2009)?
  Va urez succes in activitatea dvs. si multumesc anticipat pt. timpul acordat citirii si eventual raspunsului la solicitarea mea!

  • Stimată Cristiana, legislația în vigoare vă dă posibilitatea de a vă pensiona prin Pensie Anticipată Parțială din Aprilie 2021, dacă veți realiza un stagiu total de 33 ani și 4 luni. Pentru a cunoaște cât mai exact posibilitățile de pensionare precum și valorile pensiilor pe care le puteți primi accesați cu încredere serviciul de calcul dezvoltat de http://www.pensiata.ro;

 • Buna ziua! Va rog sa imi spuneti si mie cand pot iesi la pensie anticipat? Sunt nascuta in luna iulie 1962, am lucrat 36 de ani,din care 18 ani in grupa a II-a si am stat in concediu pt crestere copil de 2 ori (pt. primul copil in 1981 – 3 luni,iar la cel de al doilea in 1990 – 1 an).
  Va multumesc anticipat!

  • Stimată MĂRIOARA, pensionarea cea mai timpurie se va putea realiza din Octombrie 2019 prin Pensie Anticipată dacă veți mai realiza minim 3 luni stagiu de cotizare. Din Octombrie 2020 veți trece în pensie pentru limită de vîrstă redusă grație cel 18 ani de muncă realizați în gr. 2. Pentru a cunoaște cât mai exact posibilitățile de pensionare precum și valorile pensiilor pe care le puteți primi accesați cu încredere serviciul de calcul dezvoltat de http://www.pensiata.ro;

 • Revin cu mentiunea ca de aprox. 10 ani platesc o contribuţie de asigurări sociale, care, potrivit prevederilor cap. II , lit. i) din titlul IX2 al Codului fiscal (procedura privind certificarea modului de îndeplinire de către contribuabilii persoane fizice a obligaţiei fiscale reprezentând contribuţia de asigurări sociale de stat), se ia în calcul la stabilirea stagiului de cotizare şi la stabilirea punctajului pentru pensionare.

 • Buna ziua. Numele meu este Alina Damian. Sunt nascuta in nov 1962. Sunt angajata din august 1979, incadrata in grupa a II-a 100% pana in 2001. Din 2001 pana in prezent am fost in continuare angajata. As dori sa stiu cand ma pot pensiona (anticipat sau la limita de varsta) si cu ce penalizare? Multumesc!

  • Stimata ALINA Damian, vârsta standard de pensionare în cazul dumneavoastră (cf. Anexa Nr. 5 din Legea 263/2010) este 62 ani și 4 luni iar stagiul complet de cotizare 32 de ani și 11 luni. Din datele menționate rezultă că pensionarea cea mai timpurie se va putea realiza din Nov 2020.
   Pentru detalii și informații sigure puteți accesa serviciile de calul pensii dezvoltate de http://www.pensiata.ro . Un e-mail cu detalii despre oportunitățile de pensionare a fost expediat pe adresa dumneavoastră de e-mail

 • Ma numesc Leotescu Ilie Emilian.Vreau sa stiu daca la calculul pensiei se ia in consideratie si adeverinta in care se specifica ca in perioada lucrata am beneficiat de prime.Am adeverinta pe ani defalcat ca am beneficiat de prime care nu au fost trecute in cartea de munca ,dar mi s-a luat impozit si toate cele la cesti bani.Multumesc

 • Buna ziua ma numesc Tudor Ioana calcul pentru pensie la limita de virsta nu mi a luat in calcul salariu brut cu cit am contribuit .
  De ce nu se calculeaza pensia in functie de contributie?
  Daca nu Casa de Pensie sa mi dea banii inapoi cu care am contribuit.

  • Stimată Tudor Ioana, venitul brut bază de calcul nu este același cu venitul brut realizat, există venituri ce nu sunt luate în calculul pensei (cele ptr care NU s-a plătit CASS). Pentru a afla dacă ați avut un calcul corect, în raport cu legislația în vigoare la data emiterii deciziei, puteți accesa serviciul de calcul sau expoertizare dezvoltat de http://www.pensiata.ro.

 • Buna ziua! Ma numesc Moldoveanu Dana sunt nascuta pe 27.10.1967, lucrez din 1.04.1987 pana in 10.12.2015 , in prezent sunt somer. Mentionez ca am lucrati in grupa II 14 ani. Va rog frumos sa-mi spuneti anul cand ma pot pensiona chiar si anticipat. Va multumesc anticipat pentru raspuns!

  • Stimată Moldoveanu, vârsta standard de pensionare în cazul dumneavoastră este 63 de ani iar stagiul complet de cotizare 35 de ani . Pentru anii munciți în gr 2 primiți 3 ani și 6 luni stagiu de cotizare totalizînd astfel, 32 de ani și 6 luni. Pensionarea cea mai timpurie se va putea realiza de la 58 de ani dacă veți realiza 35 de ani stagiu de cotizare.

 • Buna ziua,
  bunica mea are 94 de ani,fiind vaduva de razboi(sot disparut in bombardament pe front)
  Ea a lucrat ca zilier la o ferma pomicola vara si iarna ,la un gostat
  Nu mai exista aceste unitati, nu a avut cine sa se intereseze de drepturile ei
  Primeste doua indemnizatii: 200+92
  Se poate face ceva pentru drepturile ei
  cu respect,
  Natasa Olaru

  • Documentele care atesta munca efectuată în fostele unități agricole trebuie să existe la Primărie. Cereți adeverințe cu aceste perioade muncite și apoi depuneți dosarul la casa de pensii.

 • Sint Maria nascuta in 06 12 1960 am 39 ani vechime din care 10 ani gr 2 suta la suta.Cind pot sa ies la pensie in orice conditi.

  • Stimata Mariciuc Mari, puteți depune dosarul pentru Pensia Anticipată în Noiembrie 2017. Din Noiembrie 2020 veți trece în pensie pentru limită de vârstă redusă.

 • Buna ziua!
  Tatal meu este nascut in data de 02.05.1955, este iesit la pensie anticipata, am inteles ca mai nou pt pensia anticipata nu mai este penalizarea de 40%si este mai mica, as vrea sa stiu daca este adevarat zvonul acesta si daca se poate face ceva si pentru cei care sunt iesiti deja la pensie.
  Multumesc anticipat!

 • Buna seara .Ma numesc Enache F. Sunt nascuta in 1964 mai si lucrez din 1981 iulie ,19 ani si noua luni gr l ,vreau sa stiu cand ies la pensie?Si am33 de ani vechime.

 • Buna ziua! Ma numesc Jecu Vasilica.Sunt nascuta la 19 nov.1961 si am o vechime totala in grupa a III-a de 33 de ani si o luna. As vrea sa stiu la ce varsta exact pot iesi la pensie anticipata si cat este procentul de penalizare. Multumesc!

  • Stimată Vasilica Jecu, vârsta standard de pensionare în cazul dumneavoastră este 62 de ani si 2 luni iar stagiul complet de cotizare 32 ani si 5 luni. În aceste condiții veți putea acccesa pensia anticipată parțială din ianuarie 2019, diminuarea acesteia va fi situată între 27 si 305 functie de stagiul eligibil pentru pensiile anticipate realizat. Pentru siguranță vă recomand să acccesați serviciile de calcul si analiza pensii dezvoltatea de http://www.pensiata.ro

 • Buna Ziua. Ma numesc Chirita Sorin si va rog foarte frumos daca ma puteti ajuta in legatura cu mama mea. Dansa este nascuta in luna mai anul 1956 si are o vechime de numai 13 ani si 3 luni. Cum ar putea sa iasa la pensie daca nu are stagiul minim de cotizare sau daca ar putea beneficia de o alta forma de ajutor. Va multumesc foarte mult.

   • Cu stima .
    Am observat caxdati rasp doar la cei ce au lucrat ..peste 15 ani .
    Dar cei cRe au intre 10 ..15 ani de ce nu rasp decat pe email ? E ceva ? Special ? Asa stim si noi cei carexam fi in ac sit sivsa stiti ca s peste 500 mi de pers ..
    Am vazut reasp dvs de 3 ori la fel ..
    Cu stima ..

    • Stimata Luciana Kaba, sunteți printre puținele persoane cărora le-am răspuns de nenumărate ori. Răspunsul pe e-mail este mai complet decât cel oferit pe forum.
     Pensia în România si peste tot în lume se acordă dacă sunt îndeplinite condițiile minime cerute de lege. În România pensia pentru limită de vârstă se acordă dacă aveți minim 15 ani de cotizare puteți încheia un contract de asigurare socială prin care să cumpărați stagiul de cotizare lipsă până la 15 ani. Alte detalii, așa cum deja sunt obișnuit cu dumneavoastră vă voi transmite pe e-mail ( de regulă 3-4 e-mail-uri).

  • Stimate Sorin, pentru ca mama dumneavoastra sa poata depune dosarul pentyru pensia la limită de vârstă mai trebuie cotizat încă 1 an și 9 luni, în acest sens puteți încheia un Contract de Asigurare Socială cu Casa de Pensii. Desigur pentru a cunoaște stagiul de cotizare lipsă trebuie analizat atent stagiul de cotizare realizat pînă acum precum și daca a avut stagiu asimilat.

 • Buna ziua! Sunt născută în 1962 ,am 35 ani vechime din care 22 grupa a 2 a ..
  As vrea sa stiu când pot accesa pensia ,anticipat,partial sau datorită grupelor …

  Mulțumiri din suflet pt amabilitatea si cinste …peste tot suntem duși în derizoriu ,așa încât ori să nu înțelegi ,ori să aștepți cât mai târziu pierzând niste ani , în condițiile în care ori ești bolnav ,ori nu ai alternative..

  • Stimată Ioana,
   dacă cei 22 ani munciți în grupa 2 sunt în condiții 100% de grupa 2, atunci vârsta standard de pensionare se reduce cu 5 ani, astfel ca varsta standard de pensionare (62 ani, 3 luni) ajunge la 57 ani si 3 luni (iulie 2019).
   Există destule inechități în lege și deși nu sunt implicat în realizarea ei (deci scap de blestem) cred că primul criteriu rămâne stabilitatea sistemului public de pensii. Mesajul pe care sistemul public de pensii îl dă cotizanților ar fi: Dacă nu poți trăi cu 800-900 lei pensie lunar atunci trebuie economisit din timp .

   • Multumesc frumos! Abia acum vad mesajul dv…Din pacate ,procentajul pt anii de grupa este extrem de mic ,nu pot beneficia de acei ani..Iar ,,economiile” stiti si dv ca isi pierd valoarea repede.
    Fiind ocupata cu cresterea unui nepotel ,nu am timpul necesar pt a intreprinde alta activitate..Ma interesa daca ministerul muncii a adaugat alte modificari prin care as putea beneficia macar de cea anticipata ,partial anticipat…Orice .:)) .Oricum multumesc din suflet!

 • Înțeleg ca pensionarea se face plecând mereu de la aceea anexa imbecila ,acel tabel ,cu anul în care calculează ei vârstă limita de pensionare ..care evident creste mereu .Înțeleg ca pt anticipata sau parțial anticipată tot de la mizeria de tabel pornește ,nu după ce scazi anii de grupe sau poluări….Este o lege nedreaptă,m eschina si inechitabila ,blestemați să fie cei care au făcut-o! …Nu este vina unora ca se nasc mai târziu și nici ca statul nu gestionează bugetul drept si corect ,ca unii nu locuim in zone favorizate unde ai posibilitatea ca la o vârstă să optezi pt o altă îndeletnicire mai adecvată vârstei..O lege criminala ca si cei care au incropit-o ,,pe picior” ,cu tentă evidenta de a împuțina numărul ,,asistatilor”…Si a reduce la maxim cheltuielile pt asigurați , evident banii trebuiesc pt alte ,,priorități”..
  O zi buna ,domnule Covaciu si sănătate și forța tuturor celor care accesează acesta pagina cu speranța!…După părerea mea doar revolta tuturor categoriilor sociale mai reușește să oblige acest stat sa își respecte și să faca ce este necesar pt cetatenii lui…Nimeni nu cere ,,pomeni” ci respect si demnitate..
  Mulțumesc mult!
  Cu deosebit respect !

 • Buna ziua, sunt nascuta in 23 ianuarie 1961, am 30ani vecvhime, care ar fi varsta la care pot iesi la pensie ? Dar la pensie anticipata?

  • Stimată Mădălina,
   Vîrsta standard de pensionare in cazul dumneavoastra este 62 de ani iar stagiul complet de cotizare 32 de ani. Veți putea depune dosarul pentru pensia anticipată parțială din 23 ianuarie 2018 dacă veți cumula 32 ani stagiu eligibil pentru pensiile anticipate.

 • Ma numesc Ada, nascuta in oct. 1962 si am 35 ani vechime. Cand pot sa ies la pensie anticipata partial?

   • Am 54 de ani, nascuta in 22.11.1964 si o vechime neintrerupta de 38 de ani. Cand pot iesi la pensie sau cand pot iesi la pensie fara penalizari? Multumesc

    • Stimată Lichi Mariana, varsta standard în cazul dumneavoastră este 62 de ani și 9 luni iar stagiul complet de cotizare 33 ani si 11 luni. Pensionarea anticipată fără diminuare se va putea realiza din August 2022 dacă veți avea minim 41 ani si 11 luni stagiu contributiv.

 • Buna ziua . Am si eu o intrebare d-nuleCovaciu. Tot citesc saituri tot vorbesc cu multa lume si sant tot mai nedumerita .La iesirea la pensie daca optez pentry pensia sotului decedat mi se ofera jumatate sau pensia intreaga . E vorba de pensia de urmas . Cu speranta ca imi veti raspunde va multumesc anticipat.

 • buna ziua
  In anul 2013 m-am pensionat anticipat cu penalizare.Am plecat in Italia unde am lucrat 2 ani si 9 luni,apoi somaj 1 an si 4 luni, avand o vechime de 32 ani si 5 luni in Romania.V-as ruga sa-mi spuneti daca se poate, ce pasi am de urmat acum ca am revenit acasa. P.S sunt nascuta in anul 1957 sept.
  Va multumesc!

 • Buna ziua !Ma numesc Dobrin Victoria am 60 de ani impliniti in 18 iunie anul curent.Am o vechime de 31 de ani.Cu ce data pot depune dosarul de pensionare si ce acte sunt necesare

  • Stimată Victoria Dobrin, dacă datele și informațiile furnizate sunt corecte, atunci veți putea depune dosarul de pensionare din 18 Noiembrie 2016. Pentru a avea certitudinea că dosarul va fi complet și că pensionarea se va produce fără emoții puteți alege unul din serviciile dezvoltate de http://www.pensiata.ro pentru calcul si intocmire dosar de pensionare. Oricare ar fi decizia dumneavoastră vă doresc sănătate și o pensie cât mai mare.

 • Sunt nascuta pe 01.01.1958. Lucrez din aprilie 1978, deci am o vechime neintrerupta de 38 ani si 5 luni. Va rog sa-mi raspundeti cand pot iesi la pensie fara nici o penalizare ? Va multumesc.

  • Stimata Elena Dumitru, in cazul in care aveti intr-adevar un stagiu eligibil pensiilor anticipate de 38 ani si 5 luni atunci imediat ce ati realizat 39 ani vechime puteti depune dosarul pentru pensia anticipata fara diminuare. Pentru siguranta va recomand sa accesati unul din serviciile de calcul si analiza dosar de pensionare dezvoltata de http://www.pensiata.ro . Oricare ar fi decizia dumneavoastră vă doresc sănătate și o pensie cât mai mare.

 • Buna seara,

  Ma numesc Sanda , m-am nascut in data de 18.01.1964. Am 34 de ani vechime neintrerupta in munca, am lucrat 10 ani in grupa I de munca si 8 ani in grupa a II-a.Varsta standard de iesire la pensie in cazul meu este de 62 de ani si 7 luni. Scazand cei 6 ani si 5 luni reducerea pentru grupa I si a II-a rezulta ca m-as putea pensiona la varsta de 56 de ani si doua luni. Intrebarea si marea mea rugaminte catre dumneavoastra de a-mi raspunde, este cand ma pot pensiona anticipat si care este penalizarea?
  Cu deosebit respect, stima si consideratie
  Cu deosebit respect,

 • Buna,

  va rog sa imi calculati varsta la care pot sa beneficiez de pensie anticipata respectiv pensie la limita de varsta.
  Sunt nascuta in 28.04.1961 si am lucrati 35 de ani si 10 luni din care 13 ani in gr.II.

  Multumesc!

 • Buna ziua,
  Ma numesc Maria , m-am nascut in data de 24.06.1963. Am 33 de ani vechime in munca, am lucrat 17 ani in grupa I de munca si as dori sa stiu:
  1. cand ma pot pensiona?
  2. daca ma pot pensiona anticipat si care este penalizarea?

  Va multumesc!
  O zi frumoasa !

  • Stimată Maria, vârsta standard de pensionare în cazul dumneavoastră este 62 de ani și 5 luni iar stagiul complet de cotizare 33 de ani și 2 luni. Pentru cei 17 ani de muncă efectuați în grupa 1 vârsta standard de pensionare se reduce cu 8 ani și 6 luni, astfel că din Mai 2017 vă veți putea pensiona prin Pensie la Limită de Vârstă Redusă (fără penalizări). Pentru a cunoaște cât mai exact posibilitățile de pensionare precum și valorile pensiilor pe care le puteți primi accesați cu încredere serviciul de calcul dezvoltat de http://www.pensiata.ro;

 • Bună seara.
  Pana acum nu mă interesa mod deosebit pensionarea însă, deși nu am varsta,mă gândesc cum as putea sa ies anticipat.
  Sunt activa în câmpul muncii din anul 1995 luna ianuarie.
  Sunt născută în 1974 deci am 42 de ani.
  Cotizez de aproape 22 de ani.
  Când m-as putea pensiona anticipat și de ce nu mă pot pensiona în funcție de anii de cotizare indiferent de vârstă?
  Nu este echitabil,eu muncesc de la vârsta de 19 ani și as fi putut sa mă pensionez după 30 de ani de munca,anticipat,chiar la 54 de ani.

 • Bună ziua!
  M-am născut în 1956, 10 septembrie. Din 1 sept. 1976 până în prezent lucrez ca invățătoare, fără întrerupere. Din 1 sept. 2017 ar trebui sa ies la pensie. În ianuarie deja ni se cer întocmirea dosarelor pentru pensionare. DAR: Nu aș vrea să ies. Mi s-a sfătuit să mă adresez unui avocat, cine o să-mi emite un fel de adeverință în sensul că am dreptul să lucrez înca 5 ani. Ce ziceci, stimat domn Covaciu?
  Cu respect,
  Balázsy Ella

 • Buna seara,
  Sunt nascuta in luna August 1965 si am o vechime in munca de 33 de ani. M-ar interesa la ce varsta as putea iesi la pensie anticipat.
  Va multumesc.

  • Stimată Petruța, pensionarea cea mai timpurie se va putea realiza din Iulie 2023 dacă veți realiza minim 34 ani și 3 luni stagiu de cotizare eligibil pentru pensiile anticipate. Cum timp mai este suficient este intelept să cunoașteți care sunt posibilitățile pentru a avea o pensie de o valoare dorita.

 • Bună ziua, Ma numesc Mariana B născută la 26 septembrie 1961 și am o vechime de 35 de ani și 3 luni când as putea depune actele pentru pensionarea anticipata.Mulțumesc! Mariana. badea14@gmail.co

 • Buna seara,

  Ma numesc Maria Gatea, nascuta in decembrie 1961, lucrez din septembrie 1983, am un stagiu de cotizare de 33 ani din care 4 ani si 10 luni in grupa I de munca. Va rog sa-mi spuneti cand as putea intra in pensie anticipata partial. Va multumesc anticipat.

  • Stimata Mariana Gatea, pensionarea prin Pensie Anticipată Parțială se va putea realiza din Februarie 2019. Pentru detalii legate de valoarea pensiilor pe care le puteți accesa, aveți la dispoziție serviciile de calcul dezvoltate de http://www.pensiata.ro .

 • Buna seara ,
  Ma numesc Mariana , sunt nascuta in iunie 1966, lucrez din august 1984 fara intreruperi , as dori sa stiu cand si in ce conditii pot sa ma pensionez .

  Va multumesc,
  Cu stima .

 • Ma numesc Prisecaru Mihai din Brașov, născut la 15 apr.1960
  Am 13 ani de grupa a 2a, lucrez din 1978,( nu știu dacă stagiul militar de 18 luni se calculeaza)
  La ce data as putea sa ma pensioneze anticipat fără, penalizare. Am 38 de ani lucrați cu tot cu stagiul militar, Va mulțumesc tot anticipat

 • Buna ziua,

  Ma numesc Mariana; sunt nascuta in ianuarie 1961, lucrez din noiembrie 1978, cu doi ani intrerupti (concediu fara plata – februarie 2014 – 2016). Va rog sa imi spuneti daca ma pot pensiona anticipat partial (cand anume).

  Cu multumiri anticipate.

 • Buna ziua ma numesc mariana, sunt nascuta in 11.01.1960 lucrez permanent de la 13.08.1979, când ma pot pensiona anticipat fara penalizare

 • Buna ziua!
  Sunt nascuta in 01.03.1970 si lucrez din iulie 1994 fara intreruperi. Am absolvit o facultate de 5 ani si am nascut 3 copii. La ce data in viitor as putea cere pensie anticipata?
  Va multumesc!
  Emilia

 • BUNA ZIUA.MA NUMESC ELENA SINT NASCUTA PE 24IUNIE 1958,AM VECHIME IN MUNCA 25 DE ANI,ACUM LUCREZ IN STRAINATATE CU CONTRACT AM DEJA 2ANI SI OPT LUNI SI UN AN JUMATE SOMAJ.AS VREA SA STIU CIND POT IESI LA PENSIE SI CE ACTE TREBUIE SA ADUC DIN STRAINATATE SI DACA SE PUN LA PENSIONARE…VA MULTUMESC FRUMOS

 • Buna seara,
  Sunt nascuta in 19.02.1962 si sunt angajata din 1986 (intre 1981-1986 am fost studenta la cursuri de zi). In aceasta perioada am lucrat 7 ani in grupa I.
  Va rog sa-mi spuneti la ce varsta pot iesi la pensie anticipat sau partial anticipat.
  Multumesc,

 • Buna ziua . Sunt nascuta in 28.07.1961 si lucrez din 01.11.1980,( 36 ani din care 17 ani grupa i.)
  Va rog sa-mi spuneti , daca pot depune documentele de pensionare .
  Va multumesc anticipat .

 • Am implinit varsta de pansionare cu un stagiu de cotizare de 33 ani si 5 luni,si inca nu am primit decizia.Sunt nascuta pe 18.02.1956 .Vreau sa stiu cat mai dureaza pana cand intru in posesia pensiei integrale actualmente primesc pensie anticipata cu penalizare

 • Buna ziua domnule Covaciu,
  Numele meu este Cornelia. Sunt nascuta in iunie 1970 si peste 2 luni voi avea 24 de ani vechime.
  Am rugamintea sa ma ajutati cu o informatie principiala: care ar fi varsta si conditiile la care pot iesi la pensie (inclusiv anticipat si partial anticipat), incluzand toate penalitatile?
  Astept cu interes feedback-ul dvs.
  Multumesc.

 • buna seara, sunt nascuta in 27.04.1963 si sunt angajata din 1983 [ in perioada 1983-2001,am lucrat 8 ani in grupa 1 si 9 ani in grupa a-2-a,un an pentru cresterea copilului]

 • Buna seara,
  Sunt nascuta in 06.07.1959 si am vechime 26 ani si 5 luni.Am fost mandatara 3 ani si 8 luni(care nu se considera vechime,desi lucrez in acelasi loc).Cand ma pot pensiona anticipat sau partial anticipat?
  Va multumesc!

 • Buna seara,sunt Didi….nascuta in 09.1961….am cotizati 23 de ani…Ce sanse am sa ma pensionez anticipat,sau anticipat partial?…Multumesc tare mult

 • Buna seara,

  Am cotizat la sistemul de pensii 36 de ani si 2 luni in invatamant. Sunt nascuta in ianuarie 1962.
  La ce varsta pot iesi la pensie anticipat sau partial anticipat?

  Va multumesc pentru raspuns si va felicit pentru toata munca pe care o depuneti.

  • Stimată Minodora, vă mulțumesc pentru apreciere !
   În cazul dumneavoastră legea Sistemului Unitar de Pensii Publice în Anexa Nr 5 stabilește vârsta standard de pensionare la 62 ani și 2 luni iar stagiul complet de cotizare la 32 ani și 6 luni, astfel că pensionarea cea mai timpurie (pensie anticipată parțială) se va putea realiza din Martie 2019. Pentru detalii legate de valoarea pensiilor(penalizare, fiscalizare , etc) pe care le veți putea accesa aveți la dispoziție serviciile de calcul dezvoltate de http://www.pensiata.ro.

 • Buna ziua,
  Ma numesc Rodica Iordan si doresc sa stiu daca, potrivit noii ordonante privind plata retroactiva pt completare stagiu de cotizare, pot beneficia daca o perioada am avut la Ing Bank o asigurare de viata, la care am renuntat din luna Mai anul curent.

  Cu stima,
  Rodica Iordan

  • Stimată Rodica Iordan, stagiul de cotizare pentru pensia publica (pilonul I) nu are nimic în comun cu pensia facultativă(Asigurare de Viață și rentă viageră). Pentru a cunoaște care sunt posibilitățile dumneavoastră de pensionare vă rog să-mi scrieți la consultanta@pensiata.ro .

 • Buna seara,
  Ma numesc Marcela,sunt nascuta in luna feb.anul 1962.Lucrez in invatamant din data de 1 sept.1980.Mentionez ca am gradul didactic I.Cand voi putea sa ma pensionez?
  Va multumesc!

  • Stimată Marcela,
   pensionarea cea mai timpurie se va putea realiza prin pensie anticipată sau anticipată parțială cu 5 ani mai repede decît vîrsta standard de pensionare(în cazul dvs 62 ani, 2 luni). Pentru a afla date excate legate de posibilitățile reale și optime de pensionare vă recomand să accesați serviciile de calcul și expertiză pensii dezvoltate de http://www.pensiata.ro .

 • Buna Ioan,

  am lucrat in Romania timp de 16 ani apoi am plecat in Nord America. Acum am 63 de ani si as vrea sa stiu daca am dreptul la pensie in Romania: cat si incepand de la ce varsta.
  Va multumesc anticipat.

 • Salutare,
  Mama mea este nascuta in Mai 1959, si a fost incadrata in grupa II . In cadrul fabricii de atunci unde a lucrat au fost 2 sectii de producere si prelucrare : – bobinaj motoare ( unde a lucrat si mama mea) si a II-a: intretinere animale.
  Conform legii 263//2010 modificata in 2016 legata de pesionarea anterioara pentru cei care au lucrat in conditii deosebite pana la 01 aprilie 2001, mama mea ar trebui sa iasa mai devreme de 61/5 ani la pensie?, avand in vedere ca incadrarea ei la casa de pensii nu a fost facuta pe industrie(bobinaj notoare) ci pe intretinere animale.

  Sper ca am reusit sa formulez intrebarea cat sa fie inteleasa .

  Multumesc.

  Aștept cu interes raspunsul dvs.

 • Buna ziua , sunt nascuta in 1961 26/03 , lucrez din octombrie 1978 , cu doua perioade scurte de somaj o luna si respectiv 6 luni anul acesta, va rog sa i-mi spuneti daca, si in ce condiții ma pot pensiona anticipat / anticipat partial , am lucrat 10 ani trei schimburi ca operator mase plastice (1978-1988) , restul confectioner incaltaminte , acum, dupa o perioada de 6 luni de somaj, lucrez cu program de 4 ore pe zi la o spalatorie . Va rog sa i-mi spuneti daca ma pot pensiona anticipat si in ce conditii de penalizare . Multumesc anticipat .

   • buna ziua….fiti amabil va rog mama,nascuta in 24.03.1957 este in pensie medicala din 10.02.2009 si are un stagiu de cotizare de 26 ani si 10 luni din care 8 ani de gr 2 ,am inteles ca nu poate accesa decat pensie limita de varsta si va rog sa-mi spuneti care e data cea mai devreme si daca se scade 1 an si 6 luni(ce revin din gr 2) din varsta standart de 60 ani si 8 luni?multumesc frumos

    • Stimate CIPRIAN BOTA, în cazul în care mama dumneavoastră are realizat stagiul complet de cotizare se poate pensiona imediat. Detalii ați primit pe adresa de e-mail.

 • Buna ziua domnule Covaciu,
  Numele meu este Cornelia. Sunt nascuta in iunie 1970 si peste 2 luni voi avea 24 de ani vechime.
  Am rugamintea sa ma ajutati cu o informatie principiala: care ar fi varsta si conditiile la care pot iesi la pensie (inclusiv anticipat si partial anticipat), incluzand toate penalitatile?
  Astept cu interes feedback-ul dvs.
  Multumesc si succes in tot ce intreprindeti!

  • Stimata Cornelia Gurau, vârsta standard de pensionare în cazul dumneavoastră este 63 de ani iar stagiul complet de cotizare 35 de ani. De la 58 de ani veți putea acccesa Pensia Anticipată Parțială dacă veți realiza minim 35 ani stagiu de cotizare eligibil pensiilor anticipate.

 • Buna seara ..sunt nascuta in 1959.03.31 . am o vechime in munca de 27 ani si 2 luni din care 11 ani si 8 luni in grupa a doua .Am un contract cu casa de pensiI de 1 an si 5 luni as vrea sa stiu cand ma pot pensiona cel mai curand. MULTUMESC.

 • Buna ziua!

  Ma numesc Luminita P. si sunt nascuta in martie 1968 . Am lucrat din noiembrie 1986 pana in iulie 2015 , dupa care am fost 12 luni in somaj. Am lucrat 11 ani 7 luni si 29 zile in grupa a II-a de munca. Va rog sa-mi spuneti cand as putea iesi la pensie anticipata sau anticipata partial , in cazul in care voi avea o contributie la fondul de pensii de 35 ani ( este minimum , nu-i asa ? ) . Va multumesc anticipat !
  P.S. Va felicit pentru ceea ce faceti .

  • Buna ziua ! Revin cu rugamintea sa imi raspundeti la intrebare , daca se poate pe adresa de e-mail.MULTUMESC!

 • Sunt nascuta pe 16 mai 1963 lucrez din 01.11.1987 , am fost in somaj perioada 01.01. 1998 pana pe 15 .06. 1998, Sunt economista de profesie , am lucrat si lucrez cu norma intreaga , dealungul carierei pe langa norma intreaga am fost angajata si sunt angajata si la alta unitate cu 2 ore.
  La ce varsta pot iesi la pensie anticipat si cat este coeficientul de penalitate .
  Multumesc

 • Buna seara.Ma numesc Georgeta si as dori sa stiu cand ma pot pensiona anticipat dupa noua lege.
  Mentionez ca sint nascuta pe data de 7-12-1963 si sint angajata din iulie1981 pina in prezent.Am
  lucrat numai in comert si am ani de cotizatie completa Va multumesc.

  • Stimată Georgeta, varsta standard de pensionare în cazul dumneavoastră este 62 ani și 7 luni iar astagiul complet de cotizare 33 ani și 5 luni. Pentru a putea accesa pensia anticipată parțială de la 57 ani și 7 luni trebuie să aveți realizat un stagiu CONTRIBUTIV de minim 33 ani si 5 luni.

 • Buna ziua ma numesc Georgeta sunt nascuta in anul 1963 luna octombrie, si as vrea si eu sa stiu cand pot sa ies in pensie, avand in vedere ca am una stagiu de cotizare de 33 de ani din care am 13 ani la grupa 1 si 6 la grupa 2. Multumesc anticipat

  • Stimată Morda Georgeta, din datele precizate rezultă că aveți posibilitatea de a vă pensiona cu 6 ani și 6 luni mai repede decât vârsta standard de pensionare corespunzătoare datei dumneavoastră de pensionare. Astfel că pensionarea se va putea realiza de la 56 ani. În cazul în care doriți să cunoașteți care sunt posibilitățile reale precum și valoarea pensiei,vă recomand să accesați cu încredere serviciile de calcul și expertiză pensii dezvoltate de http://www.pensiata.ro .

 • Buna seara ..sunt nascuta in 1959.03.31 . am o vechime in munca de 27 ani si 2 luni din care 11 ani si 8 luni in grupa a doua .Am un contract cu casa de pensiI de 1 an si 5 luni as vrea sa stiu cand ma pot pensiona cel mai curand. MULTUMESC.

 • Buna seara , ma numesc Carmina , sunt nascuta in 1 martie 1961 ai am 31 de ani si 2 luni vechime in munca . Am inteles ca ma pot pensiona la limita de varsta la 62 de ani , dar nu am inteles in ce conditii ma pot pensiona cand indeplinesc stagiul normal de cotizare , adica 32 se ani si 1 luna ? Ce penalizare mi se aplica ? In ultimii 10 ani am un venit net lunar de 7.000 lei , multumesc mult .

 • Buna ziua. Ma numesc Viorica si sunt nascuta in 17 martie 1960. Am vechime in munca de 32 ani si 6 luni din care peste 6 ani lucrati in gr. II de munca, cu 100%. Va rog sa-mi spuneti cand pot iesi la pensie partial anticipat/anticipat. Multumesc.

 • Buna ziua, ma numesc Adriana si as dori sa stiu cand as putea intra la pensie anticipat fara penalizare, sunt nascuta in ianuarie 1963 si am un stagiu de cotizare de 35 ani si 8 luni. multumesc!

 • Buna ziua! Sint Meszaros Judit cu domiciliu in Budapesta.
  M-am nascut in 1955, februarie 13.
  In Romania am un stagiu de cotizare: 8 ani, 8 luni si 5 zile.
  Vá rog sámi scrieti la ce virsta pot sa ies in pensie in Romania, si daca am dreptul la pensie unde trebue sa depun cererea de pensionare.
  Aici in Budapesta am dreptul sa ies la virsta de 64 ani.
  Multumesc anticipat.

  • Din nou nu se raspunde . Ce poate face ac persoana.. ? Asa patim f des .. nu ni se rasp. Si .. apoi noi ce facem ? Dna poate are alte sanse ..acolo unde este ..dar aici.?
   Unde e dreptul celor care au cotizat ptr altii si acum ??n au un ban …ezte corect ? Cand noi ne cerem banii inapoi nu se dau …si nici barem cea mai modesta suma nu ni se acorda . Ce e asta ?? Economie ?
   Sa faCi greva ..nu se merita se da tot celor ce au …e o mare rusine si nedreptate .. unii stat cu copii cate 4..5..6… si acum ? Cersim ?? Asa zice Constitutia .. ?

 • Buna seara,
  Ma numesc Maria Toma ,sunt nascuta in 1960,am 33 ani si 6 luni vechime in munca ,6 ani in grupa I si 5 ani in grupa II.As dori sa stiu cand pot iesi la pensie .Multumesc mult.

 • Buna ziua.sunt nascuta pe 29 martie 1956.am vechime de 32 ani.as dori sa stiu cat o sa am pensie.multumesc.

 • Buna seara sunt nascuta in12 02 1959 am37 ani lucrati.A-si vrea sa ma pensionez anticipat .I-mi puteti spune procentul de penalizare?

 • Bună ziua, mama mea are doar 9 ani munciți, i-a fost foarte dificil să mai continue munca având în vedere că a crescut 6 copii. Exista vreo podibilitate ca ea să iasă la pensie chiar dacă nu are stagiul minim pentu pensionare?

  • Ohoo….cate nu suntem in ac situatie cui sa spunem ? La ce Ministru sau Cui Dzeu?
   La cerseala cu noi femei vaduve si cu ani putini lucratti. Afara se dau Bani . Da Bani ptr astfel de mame si pensii viagere la varsta de pensionare .. aici te scuipa toti . Ia sa nu mai cotizeze toti copiii acestor mame ..si sa vedem le ar conveni ? Sa ne tina pe noi daca statul nu poate ..
   Sa dea la politie si x y militari pensie de zeci milioane se poate ..speciale etc ..
   Rusinos …. noi murim cu zile . …

 • Femeie nascuta 11.1957 cu 5 ani si 9 luni in grupa a 2 a de munca 100% …cand va iesi la pensie de varsta? ( stagiu complet)
  Multumesc!

  • Stimate Constantin, persoana în cauză poate accesa pensia pentru limită de vârstă de la 60 ani și 11 luni dacă are realizați minim 15 ani stagiu de cotizare. În cazul în care are realizat stagiul complet de cotizare, eligibil pentru pensiile anticipate, poate accesa pensia anticipată parțială imediat. Reducerea vârstei standard de pensionare pentru anii realizați 100% în grupa2/cond. deosebite începe de la 6 ani de grupă.
   Pentru a afla detalii legate de valori și posibilități reale de pensionare puteți accesa serviciile de calcul și expertizare pensii dezvoltate de http://www.pensiata.ro.

 • Buna seara sunt nascuta in 1959 31 03 si am o vechime de 27 ani si 2 luni din care 11 ani si 8 luni in grupa a 2 a am un contract incheiat cu casa de pensi de 1 an si 6 luni as vrea sa stiu cand ma pot pensiona cel mai devreme chiar si anticipat multumesc.

 • buna ziua , m-ar interesa si pe mine cand poate mama mea sa iasa in pensie anticipata fara penalitati sau care ar fii penalitatile in cazul in care s-ar pensiona in 2017 …tin sa precizez ca mama este nascuta in 04.07.1958 iar prima angajare a fost la data de 20.08.1976 avand 4 ani intrupere pentru cresterea copiilor . multumesc anticipat

 • sunt nascuta in 02.05.1961.si am vechime de 34 ani si 6 luni. Cand pot iesi la pensie anticipata?

  • Stimată ANTONETA, vîrsta standard de pensionare în cazul dumneavoastră este 62 de ani iar stagiul complet de cotizare 32 ani și 2 luni. Dacă în cei 34 ani și 6 luni aveți cel puțin 32 ani și 2 luni eligibili pensiilor anticipate veți putea accesa Pensia Anticipată Parțială din Mai 2018.
   În cazul în care doriți să cunoașteți care sunt posibilitățile reale de pensionare precum și valorile pensiilor pe care le puteți accesa, aveți la diapoziție serviciile dezvoltate de http://www.pensiata.ro în domeniul pensiilor.

 • Buna seara.As dori sa stiu care este reducerea virstei de pensionare pentru anii lucrati astfel:15.10 1982-01.03.1983,grupa1 de munca,01.03.1983-01.09.1995grupa a 2-a de munca.Daca se poate as dori raspunsul prin email.Multumesc

 • Buna ziua,
  va rog sa -mi spuneti daca intrunesc conditiile de pensionare avand in vedere:
  -data nasteri 18.06.1968
  -data angajari in MAI 15.09.1995(numai gr.1)
  -stagiu militar 1,1 ani
  Daca in urma calculelor intrunesc conditiile de pensionare imi puteti spune cu exactitate data iesiri la pensie
  Va multumesc anticipat

 • Buna ziua,
  Sunt nascuta in 22.12.1962 si lucrez din 09.10.1981din care grupa a II-a 6 ani, 11luni si 24zile, doresc s-a stiu daca pot se m-a pensionez anticipat.
  Va multumesc.

 • Am inteles, ca pensia minimala este de 948 lei, iar maximala este de 1200 lei. Cum se poate de trait cu asa pensie, daca nu ne ajunge nici sa platim comunalele?

  • Stimată Nina, nivelul pensiilor în România este diferit de ceea ce cunoașteți. Pensia minimă garantată social este 400 lei iar cea ”maximală”…este mult mai mare și poate ajunge la 4.. 5 mii de lei funcție de fiecare caz în parte , desigur aici nu intră pensiile ”speciale”. Cât despre traiul din vremea pensionării este bine să ne interesăm de el cu cel puțin 10 înainte de a ajunge la poarta casei de pensii, altfel….

   • Ce este pesia minima garant social …? Ori e garantat ori nu ..
    se scot astfel de conditii .. de ce nu se da intai cat ai lucrat ? Si apoi u rest social …pe contribuitie? fara atatea fite si discutii .. !
    Mereu se raspunde pe un ton morllizator .??..de unde deduceti ca unii n au vrut sa faca ceva ??
    Daca nu e lege . Spuneti ce sa faca pers ? nu de ce nu a lucrat sau de ce nu facut nu s ce … nu e corect . !
    . Instigati pe ceilalti la pareri eronate …

    • Stimată Luciana Kaba, detalii legate de : ”Ce este pensia minimă garantată social ? ” dacă nu vă este clar ce am scris în site puteți cere de la Casa Națională de Pensii. Realizarea unui stagiu de cotizare minim de 15 ani este o condiție minimă pentru toți, altfel există posibilitate de a accesa un ajutor social de la consilul local.

 • Buna ziua.Ma numesc ROTARU SUZANA data nasterii 05.08.1960, implinesc 33 de ani de munca la 01.10.2017. Doresc sa stiu cand ies anticipat si cu ce pensie aproximativ. MULTUMESC

 • Buna ziua! Sunt Elena si sunt nascuta pe 12 ianuarie 1957. Varsta limita la care trebuie sa ma pensionez este de 60 ani si 8 luni, adica in sept 2017. Lucrez in invatamant si se spune(insa nu am vazut unde) ca daca incepi anul scolar ai dreptul la continuitate. As vrea sa continui, respect cerintele insa vreau sa stiu sigur daca solicit cu dosar sau am dreptul la continuitate pt ca incepe anul scolar. Multam pentru raspuns!

 • Buna ziua am 55 de ani cu o vechime in munca de 32 ani din care 9:ani grupa a doua 100/ as dori sa stiu cand ma pot pensiona partial anticipat

 • Buna seara. Sunt nascuta in 1962 am 22 ani de munca in trei schimburi din care 13 in grupa a 2+ 5 ani lucrati in italia. Puteti sa imi spuneti in ce an voi putea iesi la pensie. Va multumesc .

 • Buna ziua..Pot sa ma pensionez anticipat daca am implinit 55 anii si am o vechime in munca de 36 anii.? Sant nascuta in 1962.

 • Buna ziua! Sunt nascuta in februarie 1961, am vechime in munca de 32 de ani, din care 5 in grupa a doua. Imi puteti spune cand ma pot obtine Pensie Anticipata Partiala si care ar fi procentul de penalizare? Multumesc!

 • Buna ziua !
  Pentru un stagiu de cotizare realizat in grupa intaia de munca de 15 ani , 11 luni si 4 zile cu cat se reduce varsta standard de pensionare ?
  La casa de pensii mi s-a spus ca desi in tabelul 11 din Legea 263/2010 este stipulata o reducere a varstei standard de pensionare cu 7 ani si 6 luni se iau in calcul numai anii intregi , adica 7 ani. E corect ???

 • Buna ziua! Nascuta pe 23 septembrie 1968 , am cotizat din 1987 pana in 2011, deci 24 ani de cotizatie. Din 2011 pana in 2017 nu am mai cotizat. Va rog sa imi spuneti cand ma pot pensiona si daca mai am de cotizat. Mai e posibil daca am intrerupt 6 ani? Multumesc!

 • buna ziua am rugaminte mama mea are pe cartea de munca 7 ani la ciapeu pana 1977 dupa care o intrerupere de 10 ani pentru ca are 9 sarcini ce sfat as putea primi multumesc

  • Stimate Andrei, în acest caz trebuie scoasă adeverinţă cu perioada muncită şa fostele Cooperative Agricole de Producţie, ce poate fi obţinută de la Primărie sau societatea care deţine arhiva fostului C.A.P. Este important să aibă minim 15 ani stagiu de cotizare (sau mai puţin funcţie de data naşterii) pentru a putea accesa pensia la limită de vârstă. Pentru detalii puteţi scrie la consultanta@pensiata.ro .

 • Buna seara!Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns!Mama a fost asistent personal pt bunicul meu timp de 16 ani,dar cand acesta a murit a descoperit ca pe cartea de munca cei de la Primărie i au trecut doar 7 ani si 8 luni…este bătaie de joc…As vrea sa o ajut si sa stiu cati ani îi mai trebuie pt a putea avea si ea o pensie si ce as putea sa fac?Va multumesc!

 • Buna ziua
  Ma numesc Camy si sunt nascuta in 1958, am 25 de ani lucrati ca personal tesa in unitate militara, rog a-mi preciza cand voi putea iesi la pensie.

  • Stimată Camy, dacă sunteți încadrata în funcție de funcționar public cu statut special atunci vă încadrați în rândul celor care se pensionează după legea 223/2015, altfel vă încadrați în rândul celor care se pot pensiona după legea 263/2010. Vă rog să reveniți cu detalii la consultanta@pensiata.ro .

  • revin, mentionand ca am lucrat ca salariat civil, tesa,in unitate militara, daca pot sa ma pensionez anticipat, sau cand voi putea iesi la pensie, multumesc anticipat.

 • Bună ziua as dori sa știu dacă mă pot pensiona anticipat cu o vechime de 32 ani sunt născuta în 1967 și am meseria de lucrător comercial

  • Stimată COCA,
   în cazul dumneavoastră, pentru accesarea pensei anticipate parţiale sunt necesari 35 ani stagiu de cotizare eligibil pensiilor anticipate. Vârsta standard de pensionare pentru femeile născute din ianuarie 1967 este 63 de ani astfel că pensia anticipată parţială se va putea accesa de la 58 de ani.

 • Buna seara domnul Covaciu ma numesc Matildka nascuta PE 26 03 1959 am lucrat in Romania 23 de ani din care 3 ani gr.1si 5ani gr.2 Am deasemenea 9 ani lucrati in Irlanda As dori sa stiu cand as putea iesi la pensie? Multumesc

 • BUNA ZIUA
  SUNT NASCUTA IN 1962. 23.02 , AM INCEPUT LUCRU IN 08.09.1980- LA ACEASTA DATA AM
  PESTE 36 ANI LUCRATI . IN CE CONDITII POT IESI LA PENSIE ANTICIPATA PARTIALA
  VA MULTUMESC ANTICIPAT
  O ZI BUNA

 • Buna ziua. Mama mea este nascuta in 15.12.1959 si are pensie medicala grupa 2 din 1992. A avut un stagiu de cotizare de 16 ani in grupa a doua. As dori niste lamuriri referitoare la data la care va putea obtine pensia pentru limita de varsta. Beneficiaza de vreo reducere a varstei standard de pensionare neavand stagiul de cotizare complet?

  • Stimate Paul Damoc, vârsta standard de pensionare pentru mama dumneavoastră este 61 de ani şi 7 luni iar stagiul complet de cotizare este 31 ani şi 7 luni. Dacă stagiul de cotizare cumulat(din cotizare plus perioada de invaliditate) depăşeşte 31 ani si 7 luni atunci pensionarea pentru limită de vârsta se va realiza de la 58 de ani şi 1 lună graţie celor 3 ani si 6 luni cu care se reduce vârsta standard de pensionare pentru cei 16 ani de munca realizaţi 100% în condiţii de grupa 2. Pentru a avea o certitudine în acest sens puteţi accesa serviciile de calcul dezvoltate de http://www.pensiata.ro .

 • Buna ziua , sunt Mariana
  sunt nascuta pe 23 11 1960
  am cotizat 27 ani
  ma pot pensiona anticipat , anticipat partial sau in vreun fel?

  • Stimată Mariana, imediat ce ați realizat 31 ani și 11 luni stagiu de cotizare(fără stagii asimilate) veți putea accesa Pensia Anticipată Parțială.
   Altfel vârsta de pensionare, în cazul dumneavoastră (Anexa Nr 5 din Legea 263/2010) este 61 de ani și 11 luni.

 • Buna ziua!
  Sunt nascuta in iunie 1961, am vechime in munca de 34 de ani, din care 9 si 8luni in grupa a doua. Imi puteti spune cand pot obtine Pensie Anticipata sau in ce an pot iesi la pensie .
  multumim

  • Stimată SILITRA GICA, Pensionarea anticipată parţială se va putea accesa din Iulie 2018 , diminuarea va fi stabilită funcţie de stagiul de cotizare realzat pînă la data depunerii dosarului de pensionare. Pensia la limită de vîrstă redusă se va realiza cu 1 an si 6 luni mai repede datorită anilor realizaţi în grupa 2 , decât 62 ani şi 1 luna cât este stabilită în anexa nr. 5 din legea 263-2010 varsta standard de pensionare în cazul dumneavoastră.
   Vă doresc sănătate şi o pensie cât mai mare !

  • Buna seara ,
   Sunt născută în noiembrie 1961 avand o vechime de 38 ani din care 20 și 10 luni în grupa a ll a în procent 100% . Va rog sa-mi spuneti cand pot iesi la pensie .
   Va multumesc mult .

   • Stimată Stan Floriana, vârsta standard de pensionare în cazul dumneavoastră este 62 de ani și 2 luni (Ianuarie 2024) iar stagiul complet de cotizare 32 ani si 5 luni.Anii realizați în grupa 2 vă aduc o reducere a vârstei standard de pensionare de 4 ani și 6 luni. Urmare Pensionarea cea mai timpurie poate fi realizată din ianuarie 2019 ( anticipată sau anticipată parțială) iar după 6 luni veți trece din oficiu la pensia pentru limită de vârstă. Pentru siguranța unei pensionări reușite vă recomand o analiză a supra dosarului de pensionare. Vă doresc să aveți o pensie cât mai mare !

 • Stimate D-le Ioan Covaciu , ma numesc Matache Constantina sunt din Gura Ocnitei Jud Dimdovita si apelez la bunavointa dv de a-mi raspunde (in limita timpului disponibil )daca pot iesi la pensie in acest an.Datele mele sunt urmatoarele. Nascuta 29 09 1960.Angajat 19 11 1979. 19 11 1979 pina la 02 07 1999 grua a 2 a ( detin adeverinta )1999 pina in 2002 1 an somaj si 9 luni post somaj. Din 02 05 2002 pina in prezent lucrez.Va multumesc anticipat.

  • Stimată Matache Constantina, vârsta standard de pensionare în cazul dumneavoastră este 61 de ani şi 10 luni iar stagiul complet de cotizare 31 de ani şi 10 luni. Pentru cei peste 19 ani de munca realizaţi 100% în grupa 2, vârsta standard de pensionare se reduce cu 4 ani şi 6 luni. Astfel că din datele primite rezultă că veţi putea accesa Pensia Anticipată fără diminuare din Iulie 2017. Pentru validarea acestor informaţii este important să se calculze exact stagul de cotizare realizat. Puteţi accesa în acest sens serviciile de calcul dezvoltate de http://www.pensiata.ro .

 • sunt nascuta in 14.02.1964 si am lucrat in conditii de munca gr.1. 17 ani. si 4 ani in conditii normale de munca in combinatul chimic ,totalizand o vechime totala de 21 ani..m-ar interesa daca ma incadrez pentru iesirea la pensie dupa noile reglementari privind gradul 1 de munca.Multumesc…

  • Stimată Wargotchi Adriana, pentru cei 17 ani de muncă realizată 100% în condiții de grupa 1 vârsta standard de pensionare(62 ani și 7 luni în cazul dumneavoastră) se reduce cu 8 ani și 6 luni în condițiile în care veți realiza un stagiu total de cotizare de minim 33 ani și 6 luni. Pentru a afla detalii și valoarea pensiei pe care o veți primi aveți la dispoziție serviciile de calcul dezvoltate de http://www.pensiata.ro .

 • Stimate d-le Ioan Covaciu apelez la buna vointa dv de a-mi raspunde (in limita timpului disponibil),daca pot iesi la pensie in acest an. Datele mele sunt urmatoarele: Nascuta 29 09 1960. Angajat 19 11 1979. Din 19 11 1979 pina in 02 07 1999 am lucrat in gr a 2 a (detin adeverinta),din 02 07 1999 – 27 03 2000 1 an somaj si 9 luni postsomaj.Din 07 05 2002 si pina in prezent lucrez. Va rog sa-mi spuneti si mie gr a 2 a nu se calculeaza la fiecare an sau este o procedura diferita de gr 1, asa am vazut eu in tabel ca incepe de la 6 ani sa se calculeze. Va multumesc anticipat!

 • Buna ziua,

  Numele meu e Livia si am rugamintea sa-mi spuneti daca au fost facute
  modificari la legea pensiei ( ma refer la micsorarea perioadeide pensionare).Sint nascuta pe 27 dec 1960 si am 40 ano cotizati. Pot iesi MAI REPEDE de luna Noiembrie la pensie?

  MULTUMESC

  • Stimată SECELEAN LIVIA, conform datelor din Anexa Nr 5, dacă nu aveţi ani realizaţi în grupe care să reducă cu mai mult de 5 ani vârsta standard de pensionare, Noiembrie 2017 rămâne cea mai timpurie dată la care veţi putea depune dosarul de pensionare.

   • Buna ziua, 10 /10/1957 am 60 de ani si 10 luni, am o vechime de 15 ani de serviciu si intrerupere de 7 ani pt ca am 3 copii,
    Vroiam sa stiu cand Pot Face cerere de pensie? Sotul meu nascut in 26/06/1952 am murit in anul 2010 ,Vroiam sa stiu cand voi aveam dreptul la pensie de urmas.? Va multumesc

    • Stimată Elena, începând cu 10.09.2018 veți avea dreptul la pensia proprie cat si la pensia de urmaș, urmare veți putea alege valoarea cea mai mare dintre cele două.

  • Stimată Larion Rica, conform anexei nr. 5 din legea 263/2010 vârsta standard de pensionare pentru femeile născute în August 1964 este 62 de ani şi 8 luni iar stagiul complet de cotizare 32 de ani şi 9 luni, urmare pensionarea cea mai timpurie se va putea realiza din Aprilie 2022. Pentru a afla care sunt posibilităţile dumneavoastră reale de pensionare (funcţie de datele din carnetul de muncă) puteţi accesa serviciile de calcul şi expertiză dezvoltate de http://www.pensiata.ro .

 • Stimata Marga, vîrsta standad de pensionare în cazul dumneavoastră este 61 de ani şi 6 luni (Februarie 2021) iar stagiul complet de cotizare 31 de ani şi 6 luni. Pentru cei peste 11 ani realizaţi 100% în condiţii speciale, vârsta standard de pensionare se reduce cu 5 ani şi 6 luni , urmare vârsta standrd redusă de pensionare ajunge la 55 de ani. Astfel că dacă datele şi informaţiile sunt corecte vă puteţi depune imediat dosarul de pensionare. Pentru a fi sigură că îndepliniţi aceste condiţii vă recomand să accesaţi serviciile dezvoltate de http://www.pensiata.ro pentru o analiză pe baza documentelor asupra stagiului total de cotizare realizat şi asupra validării anilor de condiţii speciale.

 • Buna ziua!Sunt nascuta in 24.04.1968, am 29 ani vechime, gradul 2 de handicap si din 1998 pana in 2001 beneficiez de grupa a- 2-a de munca. Doresc sa stiu daca ma pot pensiona? Cu deosebit respect!

 • Buna ziua , d.ul Covaciu, sunt nascuta in iunie 1959, am vechime in munca de 38 ani ,impliniti in luna septembrie 2016 , lucrez si in prezent ! Va rog sa imi spuneti cand asi putea sa optez pentru pensia anticipata partiala ,fara sa fiu penalizata in acest an , 2017. Eu v-am cerut parerea, si am primit raspuns de la d.vs ,insa nu am pus aceasta intrebare ! Ce vechime trebuie sa am , fara sa fiu penalizata . In acest moment 01.03.2017 , am 38 ani si 5 luni vechime !! Va multumesc anticipat

 • Bună ziua!
  Mă numesc Boitor Maria, am 58 de ani si voi face 59 in 15 iunie. As dori sa stiu la cati ani pot merge in pensie la limita de varsta ? In prezent sunt pe pensie de boală, am 28 ani,10 luni si 10 zile lucrati si locuiesc in Baia Mare de peste 30 de ani. Astept raspunsul dumneavoastră.

  • Stimată BOITOR MARIA, pensia la limită de vârstă o veţi primi din Iulie 2019 şi veţi primi valoarea cea mai mare dintre pensia de invaliditate şi cea pentru limită de vârstă. Pentru a accesa Pensia Anticipată Parţială fără diminuare (30 ani domiciliul în Baia -Mare) trebuie să aveţi minim 31 de ani şi 1 lună stagiu de cotizare fără perioada de timp în care aţi fost pensionată de invaliditate. Urmare va trebui calculat atent stagiul de cotizare eligibil pensiilor de invaliditate. Dacă aţi muncit în grupe atunci, funcţie de grupa şi de durată, veţi putea să vă pensionaţi prin Pensie pentru Limită de Vârstă Redusă.

 • Buna ziua! (Boitor Maria)
  As dori sa va adresez o alta intrebare referitor la raspunsul pe care mi l-ati dat mai inainte. Inteleg ca nu voi putea iesi la pensie la limita de varsta decat in iulie 2019 deoarece nu am decat 28 de ani si 10 luni lucrati si sunt nascuta din 1958,dar voi putea beneficia de pensie de urmas a sotului meu care a decedat in anul 2002 si a fost cadru militar? Fiind acum pe pensie de boala cand voi pute beneficia de pensia de urmas a sotului meu deoarece am cerut in anul 2008 cand m-am pensionat de boala sa mi se dea aceasta si au spus ca nu se poate?

  • Stimata Maria Boitor, pensia de urmaş o veţi putea accesa numai la împlinirea vârstei standard de pensionare, nefiind posibilă mai devreme în cazul dumneavoastră.

 • Buna ziua domnule Covaci . As dori sa intreb pentru cei 11 ani si 8 luni lucrati in grupa a 2 acu cat mi se reduce varsta de pensionaare.Multumesc

  • Stimată Livia Gogozan, pentru cei 11 ani şi 8 luni lucraţi 100% în grupa 2 vârsta standard de pensionare se reduce cu 2 ani, însă trebuie să aveţi realizat stagiul complet de cotizare pentru ca această reduceere de vârstă standard să fie posibilă.
   Pentru detalii legate de valoarea pensiei vă recomand să accesaţi din timp serviciile de calcul dezvoltate de http://www.pensiata.ro.

 • Buna seara,

  Va scriu in numele Elena GIBA, mama mea, care doreste sa afle cand va putea sa se pensioneze anticipat sau cel putin partial anticipat cat si care este anul in care va iesi efectiv la pensie tinand cont de varsta si vechimea in munca.
  Mentionez ca mama mea este nascuta in anul 1963, 17 februarie si lucreaza din anul 1980 luna octombrie. Vechimea in munca cu grupa a 2-a este de 32 de ani.
  Am apelat la institutiile de stat competente (Casa de Pensii din Alexandria, judetul Teleorman) insa si-au batut joc de noi dandu-ne diverse informatii, intai ca se poate pensiona partial anticipat inca de anul acesta iar mai apoi retragandu-si spusele si adaugand ca nu se poate pensiona deloc.

  Va multumim anticipat pentru raspuns si pentru seriozitate.
  Cu stima,
  Camelia GIBA

  • Stimată Camelia Giba, îmi pare rău pentru cele întâmplate şi sper să fie cazuri izolate. Pentru un răspuns sigur legat de data şi tipul pensiilor ce le poate accesa mama dumneavoastră, trebuie realizată o analiză pe baza documentelor ce compun dosarul de pensionare. În cazul în care sunteţi interesată să cunoaşteţi din timp care sunt posibilităţile de pensionare cele mai avantajoase puteţi accesa serviciile de calcul dezvoltate de http://www.pensiata.ro . Din datele iniţiale rezultă că mai trebuie aşteptat puţin, însă vă repet un răspuns responsabil se poate oferi numai după analizarea întregului dosar.

   • Va multumesc mult pentru raspuns si pentru sugestie.
    O seara placuta va doresc.

    Cu stima,
    Camelia GIBA

 • Sunt nascuta in oct. 1956 si am vechime 28 ani .sunt obligata sa ies la pensie daca nu am vehimea standard anul acesta ? Va multumesc.

  • Stimată Viorica Răileanu, în acest caz nu sunteţi obligată să vă pensionaţi însă nici angajatorul nu este obligat să vă păstreze, contractul individual de muncă încetează cf codului muncii . Continuarea activităţii profesionale se poate face în condiţiile legii. Deschiderea dreptului de pensionare il puteţi face doar dumneavoastră.

 • Buna ziua, Mult stimate domnule Ioan Covaciu am mai citit unele raspunsuri date de dv, cat siteurile care arata o studiere si cunoastere a legislatiei ( care este de multe ori nedreapta, avand lacune si fiind stufosita) si de cat profesionalism da-ti dovada .Va felicit!
  Am o rugaminte daca se poate ,va prezint un caz si va rog mult sa imi spuneti cand poate aceasta femeie sa iasa la pensie fara penalizare, sau eventual cat mai repede in conditii avantajoase.
  Femeie, nascuta in 04.06.1965.
  Lucreaza din 1981 si pana in prezent .(are 36 ani vechime in vara aceasta)
  In perioada 1981-1990 ( 8 ani si 8 luni) a lucrat in grupa I de munca din care,ultima parte 1.8 luni in conditii deosebite , restul dupa 1991pana in prezent in conditii normale .Va rog mult daca se poate sa-mi spuneti cati ani ar mai trebui efectiv sa lucreze, in ce an si la ce varsta ar putea beneficia de pensie. Va multumesc!

 • Buna seara, mama mea e nascuta in noiembrie 1962, are vechimea in munca 24 ani lucrati in Republica Moldova si 11 ani lucrati legal in Italia, la cîţi ani, sau în ce an va ieşi mama la pensie?

 • Bunaziua d,le Avocat.
  Ma numesc Anisoara BRANZEA, sunt nascuta pe 13.08.1961.
  Sunt incadrata in munca din iulie 1978. Fara intreruperi si pana in present, acuma fiind in Somaj.
  Va rog respectuos sa,mi spuneti daca pot iesi la pensie anticipata , mai devreme De septembrie 2018??
  Avand in vedere faptul ca am auzit la televizor ca se poate si am UN stagiu de cotizare De 39 de ani, si peste.
  Va Multumesc mult pentru Raspunul pe care stiu ca I,l voi primi De la D,stra.

  • Stimată Anişoara Brânzea, pensionarea cea mai timpurie decât Septembrie 2018, se poate realiza numai dacă aveţi realizaţi ani de muncă în grupa 1 sau 2. Pentru acesta trebuie realizată o analiză a stagiului de cotizate bazat pe documentele ce reflectă activitatea profesională. În acest sens vă recomand să accesaţi serviciile dezvoltate de http://www.pensiata.ro.

 • Buna ziua.Ma numesc Marian Ecaterina nascuta in 13 iunie 1963 am vechime 35 de ani din care 22 de ani in gripa a doua 100 % cind pot sa ma pensionezi.Va multumesc.

 • Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie. Se pare ca toate Casele de pensii nu aceeasi atitudine si singurul lor scop este sa nu te ajute…
  Mama mea e nascuta in 19.06.1959, a inceput munca in 01.09.1979, este cadru didactic cu toate gradele date. Vrea sa iasa la pensie pentru ca pur si simplu nu mai poate cu copiii mici. Care ar fi varianta optima? In principiu ar opta pentru pensie anticipata fara penalizare, dar daca nu se incadreaza atunci cred ca mergem pe varianta cu penalizare, daca nu e mare… Si cand trebuie depus dosarul? De exemplu, ea termina cu copiii in iunie, iar pana in septembrie va fi in concediu de odihna. Se aud zvonuri ca ar fi mai bine sa te pensionezi pana in iulie 2017, oare stiti ceva despre asta?
  Va multumesc anticipat pentru amabilitate si bunavointa!

  Numai de bine!

  • Stimată Alexandra, mă abțin să comentez atitudinea caselor de pensii. Mama dumneavoastră va putea accesa pensia anticipată parțială imediat, și funcție de totalul stagiului de cotizare eligibil pensiilor anticipate chiar pensia anticipată. Legat de data la care pensionarea este cea mai optimă știu multe inclusiv legat de data de 1 iulie, însă fiecare caz este specific și poate oferi date de pensionare avantajoase funcție de datele conținute în dosarul de pensionare. Urmare numai o analiză a documentelor care stau la baza dosarului de pensionare ne poate da un răspuns concret.

 • Buna ziua,

  Sunt nascuta in august 1961, am lucrat 7 ani, 7 luni si 17 zile grupa a doua – e mentionat in cartea de munca si am si adeverinta – am 33 de ani stagiul de cotizare, credeti ca e posibil sa ma pensionez anticipat cu penalizare anul acesta?
  Multumesc pentru raspuns.

 • Buna ziua!

  As dori sa i spuneti si mie daca se poate, cand poate iesi mama mea la pensie daca este nascuta in mai 1961 si ar vrea sa iasa anticipat? dupa calculul meu, in 2019 in mai…dar as vr sa stiu cum o va afecta la banuti? adica, cu cat va fi mai mica pensia ? precizez ca are stagiul complet! multumesc mult!

 • Va rog sa ma lamuriti de ce pensia minima garantata esye de 520 lei iar pensia mea de invaliditate corespunzatoare pentru 10 ani vechime in campul muncii si 5 ani de facultate este de doar 604 lei? Oare pentru 80 lei diferenta merita sa faci efort 15 ani? Va multumesc.

  • Stimată CARP DIANA, cei care îndeplinesc condiţiile pentru o formă de pensionare, iar valoarea pensiei calculate este mai mică de 520 lei (chiar dacă au munict minim 15 ani) primesc o indemnizaţie socială care cumulată cu pensie aduce pensionarului un venit lunar de 520 lei. În cazul dumneavoastră prioritatea este legată de garanţia că la data depunerii dosarului de pensionare aţi avut TOATE documentele care ateste veniturile realizate. Altfel trebuie ştiut că valoarea veniturilor lunare primează în faţa anilor de stagiu pentru calculul pensiei.

 • Buna seara ! Sunt nascuta in 27.04.1963.angajata din martie 1983 si pana in prezent.Am 8 ani lucrati in grupa 1 de munca si 9 ani in grupa 2. Va rog sa-mi raspundeti cand ma pot pensiona. Va multumesc !

  • Stimată Gabi, vîrsta standard de pensionare în cazul dumneavoastră este 62 de ani şi 5 luni iar stagiul complet de cotizare 33 de ani şi 1 lună. Structura stagiului de cotizare realizat vă aduce o reducere a vârstei standard de pensionare de 5 ani şi 6 luni(4 ptr gr 1 , 1 an şi 6 luni ptr gr. 2), astfel cea mai timpurie pensionare se poate realiza de la 56 de ani şi 11 luni.

 • Buna ziua,va rog s.a ma ajutati s.a inteleg cind m.a pot pensiona .SInt nascuta in 1957 iunie si a.m 16 ani vechimemultumesc

  • Data pensionarii este Martie 2018, dată la care veți putea depune dosarul pentru pensie la limită de vîrstă(60 ani și 9 luni cf anexa nr 5 din legea pensiilor).

 • Buna ziua,

  Mama este nascuta in Iunie 1955, insa are doar 7 ani de munca. Va rog sa imi spuneti daca poate beneficia de vreo pensie.
  Multumesc!

 • Buna seara.Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un calcul legat de varsta de pensionare a mamei mele. Este nascuta pe 31 martie 1962 si lucreaza in industria usoara de pe data de 16 iulie 1979 pana in prezent.Care este varsta cand ar putea iesi la pensie chiar si anticipat?Va multumesc.

  • Stimată Petruţa Tolu, mama dumneavoastră va putea accesa pensia anticipată parţială din Mai 2019. Pentru a afla dacă există posibilităţi de pensionare mai mai apropiate de 2017 trebuie realizată o analiză bazată pe documetele ce cuprind perioadele de vechime în mucă, etc. Dacă sunteţi interesată de acest fapt puteţi accesa serviciile dezvoltate de http://www.pensiata.ro.

 • Buna ziua
  Spuneti mi va rog daca mama mea are 64 de ani,momentan munceste dar doreste sa iasa la pensie care este stagiul minim de cotizare pentru ea!? Nascuta la 2 aprilie 1953.
  Multumesc cu respect

   • Bună ziua! As dori sa va rog să-mi calculați și mie vârstă de pensionare va rog. Sunt născută în data de 2 decembrie 1965, cu vechime în câmpul muncii de 33 de ani și 6 luni dintre care 21 de ani în grupa 1 de munca. În ce an ar trebui sa ies la pensie?

    • Stimată Brătulescu Mihaela, pensionarea se va putea accesa imediat, dacă aveți realizat minim 34 de ani si 5 luni stagiu de cotizare, ceea ce este posibil deoarece pentru munca realizată în grupa 1 mai primiți 10 ani si 6 luni stagiu de cotizare. Pentru orice alte detalii sau sprijin puteți scrie la consultanta@pensiata.ro .

 • Buna ziua.
  Ma numesc Marieta si sunt nascuta in data de 06.07.1959 si lucrez fara intrerupere din data de 01.10.1978.Spuneti-mi , va rog data iesirii la pensie.
  Multumesc si va doresc Sarbatori fericite!
  Cu stima,
  Marieta

  • Stimată Marieta, dacă aveți minim 38 ani și 6 luni puteți accesa imediat pensia anticipată fără diminuare, sau pensia anticipată parțială cu o diminuare ce se calculează funcție de stagiul eligibil pensiilor anticipate realizat. Pensia pentru limită de vîrstă se va putea accesa din ianuarie 2021. În cazul în care aveți realizați anii de muncă în grupa 2 sau 1, condițiile de pensionare se pot ameliora funcție de numărul anilor realizați în grupe. Pentru detalii legate de valorile pensiilor vă recomand să accesați serviciile de calcul dezvoltate de http://www.pensiata.ro . Sărbători pascale fericite !

 • Stimată Petruța Tolu, pensionarea anticipată parțială va putea fi accesată din MAI 2019. Dacă va realiza minim 40 ani și 7 luni stagiu de cotizare ”în cîmpul muncii” va putea accesa de la aceeiași dată pensia anticipată fără diminuare. Sărbători fericite !

 • Sint născuta pe 27 03 1965, am muncit 21 ani din care 10 ani in gr I a si 1 an si 11 luni condiții deosebite. Menționez ca mai am 11 ani si 5 luni in Portugalia. Va rog sa- mi spuneti când m-as putea pensiona la limita de vârsta, anticipat sau anticipat parțial. Va mulțumesc.

 • Ma numesc Popa florica , nascuta pe 05 10 1966, stagiu de cotizare 29 ani si sase luni , ma intereseaza daca pot iesi la pensie anticipat.Multumesc !

 • Buna ziua, Ma numesc Mariana, sunt nascuta in septembrie 1963, am un stagiu de cotizare de 37 de ani, din care 11 ani si 10 luni in conditii deosebite (gr. a – II – a) de munca.
  Ma intereseaza cand pot sa ies la pensie anticipata sau anticipata partial. Va multumesc

  • Stimată Maiana Lucinet, anii de grupa 2 vă aduc o reducere a vîrstei standard de pensionare(62 ani şi 6 luni) cu 2 ani. Pensionarea anticipată sau anticipată parţială se va putea realiza începînd cu Martie 2021.

 • ma numesc EMILIA TELEUCA MURESAN nascuta in 02 iulie 1955,am vechime circa 20 ani cotizati.Cind pot esi la pensie? va multumesc.

 • Bună ziua. Mama mea are 10 ani și 7 luni lucrate. Cum ar putea ieși la pensie? Luna viitoare are 63 de ani.
  Multumec.

 • Bua ziua, sunt nascuta in 1959, pensionara pe caz de boala , vechime de 15 ani si 6 luni , pensie 520 roni. Intrebarea mea este : Daca mai cumpar 5 ani vechime , care ar fi cuantumul pensiei si cand as putea intra in drepturi pentru ea? Multumesc anticipat

  • Stimată Ram Aurelia, puteți cumpăra stagiu de cotizare din urmă numai dacă în perioada 2012-2017 aveți ani în care nu ați fost în pensie de invaliditate. Informativ, un an de stagiu costă cca 3000 lei.

 • SOLOGAN IRINA , buna ziua , faceti un serviciu de apreciat ,VA ROG , sunt nascuta in august 1958 , voi face 59 ani in august 2017 , lucrez din anul 1977 , si am 17 ani vechime cotizare , cand pot depune actele pentru pensionare partial anticipata cu penalizare , ce penalizare voi avea , multumesc de raspunsul dvs, stima

  • Stimată Irina, pentru a putea accesa pensia anticipată parţială trebuie să aveţi realizat stagiul complet de cotizare cerut de legea 263/2010 (vezi anexa nr 5). În cazul dumneavoastră se poate accesa doar pensia pentru limită de vârstă din Februarie 2019.

 • Buna ziua,
  Ma numesc Mariana Lucinet, sunt nascuta in septembrie 1963. Am indeplinit un stagiu de cotizare de 37 de ani, cu o perioada de 10 ani si 7 luni in grupa a II a de munca. Va rog sa-mi comunicati cand indeplinesc conditiile pentru iesirea la pensie anticipata sau anticipata partial. Va multumesc.

  • Stimată Mariana, vîrsta standard de pensionare în cazul dumneavoastră este 62 de ani şi 6 luni iar stagiul complet de cotizare 33 ani şi 4 luni, munca efectuată în grupa 2 va aduce o reducere a vârstei standard de pensionare cu 2 ani. Pensia anticipată parţială se va putea accesa de la 57 de ani şi 6 luni.

   • Va multumesc pentru raspuns. Totusi am o nelamurire: daca pensia anticipata poate sa fie accesata cu 5 ani mai repede decat varsta standard de pensionare, atunci avem: 62 ani si 6 luni – 5 ani = 57 ani si 6 luni. Cu cei 2 ani reducere pentru grupa 2 ar fi 57 ani si 6 luni – 2 ani = 55 ani si 6 luni, deci exista o diferenta la rezultat fata de calculul d-voastra. Gresesc eu undeva?. Multumesc frumos. Mariana Lucinet

     • multumesc pentru raspuns dl COVACIU , exista vreo penalizare probabil nu ? sau pentru atatia ani vechime 17 ani se calculeaza pensia. nu ?

     • Stimată Irina, pensia pentru limită de vîrstă nu are penalizare şi se poate acorda daca aveţi stagiul minim de cotizare(15 ani), stagiu pe care dumneavoastră l-aţi depăşit.

 • Buna ziua,
  Ma numesc Ram Aurelia nascuta in sep 1959 am 15 ani 5 luni vechime si o pensie pe caz de boala de 520 roni. Intrebarea mea este : Daca platesc cotizatia pentru inca 5 ani vechime cam care ar fi pensia rezultata, si cand s ar pune in aplicare noua pensie? Va multumesc anticipat

  • Stimată Ram Aurelia, pentru a afla detalii legate de valorile pensiilor pe care le veți putea accesa, trebuie realizate calcule funcție de valoarea cotizațiilor pe care doriți să le plătiți.

  • Stimată Stanciu Ecaterina, dacă datele menționate sunt regăsesc ca atare și în documentele care atestă vechimea în muncă atunci veți putea accesa imediat pensia pentru limita de vârstă.

 • Buna ziua,

  Numele meu este Titileci Maria, nascuta in data de 28.01.1965. Am cotizat in perioada 02.10.1983- 07.11.2005 cu o durata de 15 ani, 11 luni si 21 zile in grupa a II a de munca. A urmat somajul si din 01.02.2006 pana in prezent inca cotizez. Va rog frumos sa imi spuneti cand indeplinesc conditiile pentru iesirea la pensie anticipata sau anticipata partial. Va multumesc!

  • Stimată Maria Titileci, stagiul complet de cotizare, în cazul dumneavoastră, este 34 de ani. Perioada muncită în grupa 2 , dacă este validată, vă aduce un plus de vechime de 3 ani si 9 luni. Pentru a afla dacă mai trebuie cotizat pentru ţintele propuse, trebuie realizată o analiză a dosarului de pensionare, mai ales pentru perioada muncită în grupa 2.

 • Buna ziua,

  Ma numesc Ionescu Maria, data nasterii 18.12.1956, m-am angajat in prima data pe 13.09.1974 si am avut o perioada de lucru neintrerupta pana in anul 2002 (luna septembrie). Am avut o intrerupere pe cartea de munca pana in anul luna noiembrie 2012 cand m-am angajat din nou si am lucrat cu jumatate de norma pana in luna septembrie 2016. De atunci sunt casnica. Puteti sa imi spuneti cand ma voi pensiona la drept si daca voi fi pasibila de vreo penalizare? Va multumesc mult pentru raspuns!

 • BUNA ZIUA,D-LE IOAN COVACIU!IN 19.01.2017 AM IMPLINIT VARSTA DE 60 ANI.AM LUCRAT APROX.20ANI.LA CE VARSTA POT SA-MI FAC DOSARUL DE PENSIE?SI PT.DOSAR,TREBUIE SA MERG LA FIECARE INTREPRINDERE UNDE AM LUCRAT,SAU SE GASESC STOCATE DATELE IN CALCULATOR?MENTIONEZ CA UNELE INTREPRINDERI UNDE AM LUCRAT,NICI NU MAI EXISTA.VA MULTUMESC ANTICIPAT!VA ROG ,DACA BINEVOITI,SA-MI TRIMITETI RASPUNSUL TOT PE ACEST SITE.

  • Stimată BOTA FELICIA, pensionarea o veţi putea realiza din Septembrie 2017. Dacă aceşti ani de muncă sunt menţionaţi în carnetul de muncă atunci nu trebuie să căutaţi societăţile care acum nu există. Dacă nu aveţi toate docvumentele care atestă anii munciţi, atunci trebuie să obţineţi adeverinţe de la societăţile care au în păstrare şi administrare arhivele fostelor intreprinderil la care aţi muncit. Desigur şi în situaţia în care aveţi datele menţionate în carnetul de muncă, dacaă aţi avut muncă efectuată pe timpul nopţii va trebui să obţineţi adeverinţe cu acest spor. În cazul în care întâmpinaţi probleme, puteţi accesa serviciile noastre.

 • D-LE COVACIU,VA MULTUMESC DIN SUFLET PT.RAPIDITATEA CU CARE MI-ATI RASPUNS.PT.EVENTUALE PROBLEME,VA VOI SOLICITA AJUTORUL.CU RESPECT, BOTA FELICIA!

 • Buna ziua,
  Ma numesc Ionita Elena si sunt nascuta in 30 iunie 1964 si lucrez din octombrie 1983. Stagiul de cotizare este de 34 de ani. Doresc sa stiu cand pot iesi la pensie? Daca se poate sa-mi spuneti si cand pot accesa pensia anticipata? Multumesc frumos.

  • Stimată Ioniţă Elena, pensionarea la limită de vîrstă se va realiza la implinirea a 62 ani si 8 luni, iar pensionarea anticipată parţială se va putea accesa începînd cu Februraie 2022.

 • buna zioa. sunt nascuta in luna mai 1961,ma vachime 34 ani si 6 luni. vreau sa stiu ce penalizare am la pensiea anticipata si daca ma afecteaza cele 6 luni lipsa vechime pana la 35 ani vechime.

 • Buna ziua, am o intrebare foarte scurta. Este posibil ca in urma trecerii de la pensie anticipata la pensie la limita de varsta sa fie doar o majorare de 46 lei? Doar atat a insemnat penalizarea pentru anticipata? Multumesc frumos

 • Buna ziua ,d-le Covaciu! Sunt nascuta septembrie 1964.am 27 ani efectiv lucrati,10 ani gr1munca inainte de 2001 si 3 ani conditii deosebite 2002_2004,plus 5 ani facultate ,nu am lucrat in anii de facilitate.Cind ma pot pensiona?Multumesc mult!

  • Stimată Angela, pensionarea cea mai timpurie se va putea realiza prin Pensie pentru limită de vîrstă redusă cu 5 ani mai repede decat vîrsta standrd de pensionare (62 ani si 8 luni), datorită celor 10 ani de grupa 1 , daca in Mai 2022 veţi avea minim 33 ani si 10 luni stagiu de cotizare (inclusiv facultatea).

 • Buna ziua!
  Ma numesc Dan Sorina,nascuta 19.09.1962,Am stagiu de cotizare de 34 ani ,din care 19,5 ani grupa a II-a.Va rog sa-mi spuneti cind ma pot pensiona anticipat partial…deoarece nu mai lucrez din 2.11.2015

  Va multumesc!

  • Stimată Sorina, vîrsta standard de pensionare în cazul dumneavoastră este 62 de ani şi 4 luni iar stagiul complet de cotizare 32 ani si 10 luni.
   Anii de muncă realizaţi în grupa 2 vă aduc o reducere a vârstei standard de pensionare cu 4 ani. În aceste condiţii pensionarea cea mai timpurie se va putea realiza din Ianuarie 2020 prin pensie anticipată parţială iar la 58 ani si 4 luni veţi trece din oficiu la pensia pentru limită de vârstă redusă.

 • Buna ziua ,ma numesc Elena nacuta la data de 14 02 1963 , am lucrat 19 ani si 5 luni in Romania din care 18 ani 3 luni si 16 zile in grupa 1 75% si in Italia 12 ani. Va rog frumos D-le Covaciu sa-mi spuneti cand am dreptul sa ies la pensie.  Cu tot respectul, Elena

  • Stimată Elena, vârsta standard de pensionare in România pentru dumneavoastră este 62 de ani si 5 luni iar stagiul complet de cotizare 33 de ani. Cei 18 ani de muncă realizaţi în grupa 1 75% va aduc un plus de 6 ani si 6 luni stagiu de cotizare, astfel că stagiul de cotizare total este de peste 37 de ani. Desigur trebuie analizat extrasul INPS Italia pentru a valida vechimea realizată în Italia.
   Pensionarea cea mai timpurie se va putea realiza din Ianuarie 2019. Pentru a afla dacă există posibilitatea de a vă pensiona mai repede, precum si valorile pensiilor ce vor fi achitate de cele două state(data,fiscalizare, etc), trebuie realizată o analiza a intregului dosar cu documente care atestă vechimea din cele 2 tări.

   • Va multumesc pentru raspuns , iar cand voi avea toate datele de la INPS o sa apelez la serviciile dumneavoastra. Cu respect Elena

   • Buna ziua mama are 67 de ani si are vreo 15 ani vechime dar actele dovedesc decat 10 ca la primaria unde a lucrat la fostul cap ia zis ca i sa pierdut, actele exista vreo posibilitate sa iasa la pensie cu cei 10 ani? Multumesc frumoas

 • Buna ziua dle Ioan Covaciu .
  Ma numesc Sprinceana Viorica ,nascuta in data de 15 aprilie 1962.Am rugamintea la dv.sa-mi spuneti daca pot sa ma pensionez anticipat cu 11 ani si 5 luni gr 2 (Ind.usoara);
  6 ani si 10 luni gr 1(CFR);
  Angajata din anul 1979 -august;
  Daca se mai tine cont si de facultate la zi .
  Ce pot sa fac ?
  Va multumesc anticipat pentru raspuns si va doresc o zi frumoasa .

  • Stimată Viorica, anii de muncă realizați în grupe vă aduc o reducere a vârstei standard de pensionare cu 5 ani și 6 luni. Astfel vârstă de pensionare scade de la 62 de ani și 3 luni la 56 de ani și 9 luni.

 • Buna ziua,sunt Terezia nascuta in ianuarie 1963 Baia Mare, lucrez din 16 august 1982, momentan sunt pe somaj pana in noiembrie anul acesta, va rog sa-mi spuneti cand as putea iesi la pensie chiar cu penalizari si daca faptul ca locuiesc in Baia Mare mi se reduce varsta de pensionare cu acei 2 ani de care se discuta pt oras.Momentan am vechimea de 34 de ani si 9 luni fara grupe.Multumesc mult !

  • Stimată Terezia, vârsta stnadrd de pensionare, în cazul dumneavoastră, este 62 ani si 4 luni(Mai 2025) iar stagiul complet de cotizare este 33 de ani. Cea mai timpurie pensionare, rezultată din datele primite se va putea realiza de la 57 de ani şi 4 luni(Mai 2020) prin pensie anticipată cu penalizare. Pensionarea anticipată parţială fără penalizare se va putea realiza de la 61 ani şi 4 luni(Mai 2023), dacă aveţi o rezidenţă în Baia Mare de minim 30 de ani.

 • Buna ziua dl Ioan Covaciu . Ma numesc Marian Ecaterina nascuta pe 13 06 1963 am o veche de 36 de ani din care 22 de ani in grupa a 2.Asi dori sa aflu cand pot sa ma pensionezi . Va multumesc .

 • Buna ziua! Ma numesc Ionut si as dori sa ma informati si pe mine in legatura cu:
  – are 58 de ani va inplini in anul acesta pe data de 12.2017
  -are 21 ani calculati de mine(aproximativ) de munca…din care 4 ani si 2 luni in gr.1
  Se va putea incadra intr-o pensie?(anticipata,limita de varsta,etc.)
  Va multumesc.

 • Stimate d-nule Covaciu va rog sa mi spuneti cind pot sa ies la pensie anticipat ;sint nascuta in 4 03 1961, am 32 de ani de munca si locuiesc in Baia Mare de peste 32 ani ;virsta standard de pensionare la cei din zona miniera care este ;mentionez ca am terminat si facultatea la zi in 1985;la ce virsta pot sa ies la pensie fara penalizare ? va multumesc frumos !

  • Stimată Amelia, pensionarea anticipată parţială cu diminuare se va putea realiza din Martie 2018, iar fără diminuare (ptr rezidenţă de peste 30 ani in Baia Mare) din Martie 2021. Pensionarea mai timpurie se poate realiza numai dacă aţi muncit in grupe, caz in care trebuie realizată o analiza asupra documentelor din dosarul de pensionare.

 • Buna ziua! As avea nevoie de niste lamuriri pentru cand poate depune mama dosarul de pensie – anticipata sau normala. Este nascuta in august 1961. Are vechime pe carte de munca aproape 35 de ani (aproximativ). Cred ca doi ani nu sunt achitati de fabrica unde a lucrat. Se tine cont si de copii – are trei. Multumesc!

  • Stimată Angela, mama dumneavoastră se va putea pensiona cel mai timpuriu cu 5 ani mai repede decat varsta standard de pensionare, care in cazul dansei este de 62 ani si 1 luna, adică din Septembrie 2018, prin Pensie Anticipată Parţială. Pentru a afla dacă există posibilităţi de pensionare mai apropiate de data curentă trebuie realizată o analiză a documentelor ce stau la baza dosarului de pensionare, in acest sens vă recoman să accesati serviciile dezvoltate de http://www.pensiata.ro şi partenerii.

 • Sânt născută in6.9.1960 si lucrez din 15.09 1978 pâna in prezent.si 11 ani grupa a2a când pot iesi la pensie
  Multumesc frumos .

  • Stimată Pîsloi Gheorghiţa, pensionarea anticipată parţială se va putea accesa din 6 iulie 2017 iar din iulie 2022 veti trece din oficiu la pensia pentru limită de vîrstă redusă. Pentru a afla detalii legate de valorile pensiilor precum şi de a avea un dosar complet la data depunerii lui, puteţi accesa serviciile dezvoltate de http://www.pensiata.ro si partenerii.

 • ma numesc felicia tipisca , nascuta 29.01.1960 , 32 ani si 7 luni stagiu de cotizare , 16 grupa a 2-a , cand ies la pensie fara penalizare?

  • Stimată Felicia Tipișca stagiul complet de cotizare în cazul dumneavoastră este 31 de ani și 8 luni iar vârsta standard de pensionare este 61 de ani și 8 luni, cei 16 ani de grupa 2 vă aduc o reducere a vârstei standard de pensionare cu 3 ani și 6 luni a vârstei standard de pensionare. Astfel că pensionarea fără diminuare de poate realiza din Martie 2018 prin pensie la limita de vârstă redusă.

 • Buna ziua, Tudosie Jana nascuta 04/06/1958 am lucrat in grupa a2a din data de 1976 luna iulie pana 1992 luna iunie, un an somaj, din 2000 pina in prezent lucrez . Cand pot sa ma pensionez?
  Va multumesc,
  .

  • Stimată Jana, vârsta standard de pensionare în cazul dumneavoastră este 61 de ani si 1 luna iar stagiul complet de cotizare 31 de ani si 1 lună.
   În cazul în care aveti realizat minim 31 ani si 1 luna stagiu de cotizare (4 ani primiti ptr grupă), veţi putea să vă pensionaţi imediat deoarece anii rrealizati in grupa 2 vă reduc vârsta standard de pensionare cu 3 ani.

 • Buna ziua, numele Tudosie Haralambie sunt angajat in aceeasi intreprindere dar cu nume diferite din august 1974 iar pina in prezent, continuand sa lucrez (in grupa a 2 a din 1 august 1994 pina in 2001 cind sau scos grupele de munca) Cand ma pot pensiona? sunt din SLATINA si poate intra in vigoare acea lege cu poluarea.
  Va multumesc,

 • Buna ziua Domnule Covaciu.as dori sa stiu daca se ia in considerare la stagiul de cotizare la pensie perioada scolii profesionale gr.2 de calificare cu ucenicie la locul de munca pe care am efectuat-o in perioada 1973-1975.Cu respect. I Balaceanu

  • Stimate Bălăceanu, perioada de ucenicie este stagiu de cotizare contributiv dar pentru care sunt necesare adeverințe care să demonstreze că ați fost plătit în perioada respectivă.

   • Buna ziua dl. Covaciu. Va rog sa-mi spuneti cand ma pot pensiona fara penalizare,avand in vedere ca sunt nascuta la data de 09.08.1961 si luncrez fara intrerupere din data de 12.07.1978, deci am stagiu de cotizare 38 de ani si 10 luni. Am avut o perioada de 3 ani cand am avut doua joburi dar cred ca asta conteaza doar ca suma la calcularea pensiei nu si la vechime. Va multumesc anticipat pentru bunavointa de a raspunde promt .

 • Buna ziua, sunt nascuta in august 1961, am 34 de ani de munca, din care 8 ani am primit spor conditii grele 10%
  (’90-’93) si 13% (’94-’98)… este specificat in cartea de munca. La ce data ma pot pensiona anticipat?… Multumesc frumos!

  • Admiratie si respect pentru ceea ce faceti. Am inceput sa adun documentele pentru un calcul detaliat. O zi placuta va doresc!

 • Buna ziua.
  Sunt pensionata pe caz de boala din 2009.
  Din calculele de mai sus am aflat ca pensia la limita de varsta va fi in septembrie 2017.
  Se va recalcula automat pensia sau va trebui sa merg la casa de pensii pentru a solicita recalcularea ?
  Exista pericolul ca in urma recalcularii pensia mea sa scada ?
  Va multumesc!

 • Buna ziua domnule Ioan Covaciu,

  Apelez la dumneavoastra pentru a ma lamuri in legatura cu varsta de pensionare a parintilor mei. Pana in acest moment am cautat mai multe articole si tatal meu a lucrat cu mai multe persoane „calificate” in acest domeniu dar nu a obtinut un raspuns clar ci doar amanari. In limita timpului dumneavoastra disponibil,va rog sa imi confirmati datele pentru iesirea la „pensie anticipata partial ” (la momentul actual) pentru situatiile lor:

  Mama, Iosif Tereza, nascuta 08.06.1963, stagiul de cotizare 32 de ani si 4 luni.
  Tatal, Iosif Vasile, nascut 02 Mai 1958, stagiu de cotizare 34 ani si 8 luni din care grupa 2: 3 ani si 1 luna.

  Mentionez ca mama inca lucreaza iar tatal a terminat somajul din 16.09.2011 (somajul fiind inclus in stagiul de cotizare de mai sus).

  Va multumesc anticipat pentru timpul dumneavoastra,
  Madalin Iosif

 • Buna Ziua Domnule Covaciu,
  Sunt nascuta in data de 14.01.1966 si lucrez incepand cu 18.08.1984. Pana in luna martie 2002 am beneficiat de grupa a doua de munca. As dori sa stiu cand ma pot pensiona anticipat indiferent de penalizare.
  Va multumesc

 • buna ziua Domnule Covaciu
  Sunt nascuta pe data de 11.07.1960 am o vechime de 31 ani 10 luni si 25 zile in conditii normale si 4 ani facultate.Doresc un calcul al punctajului/ pensiei anticipate/pensiei la limita de varsta.intentionez sa ma pensionez partial anticipat incepand cu luna iulie anul acesta.
  Am rugamintea sa-mi comunicati daca efectuati acest calcul si cum sa va transmit documentele.
  Va multumesc ,
  Doina Constanta Costea

 • Buna ziua domnule Ioan Covaciu,

  Apelez la dumneavoastra pentru a ma lamuri in legatura cu varsta de pensionare a parintilor mei. Pana in acest moment am cautat mai multe articole si tatal meu a lucrat cu mai multe persoane “calificate” in acest domeniu dar nu a obtinut un raspuns clar ci doar amanari. In limita timpului dumneavoastra disponibil,va rog sa imi confirmati datele pentru iesirea la “pensie anticipata partial ” (la momentul actual) pentru situatiile lor:

  Mama, Iosif Tereza, nascuta 08.06.1963, stagiul de cotizare 32 de ani si 4 luni.
  Tatal, Iosif Vasile, nascut 02 Mai 1958, stagiu de cotizare 34 ani si 8 luni din care grupa 2: 3 ani si 1 luna.

  Mentionez ca mama inca lucreaza iar tatal a terminat somajul din 16.09.2011 (somajul fiind inclus in stagiul de cotizare de mai sus).

  Va multumesc anticipat pentru timpul dumneavoastra,
  Madalin Iosif

 • Bunà seara dle IOAN COVACIU ! Sunt Lucreția si sunt născuta la data de 31octombrie 1960 am o vechime in muncă de 26 anii si 6 lunii iar anul acesta am cumpărat încă 5 anii ( deci in total de 31 anii și 6 luni) Actualmente lucrez in Italia cu un contract de munca de 6 anii. Întrebarea me e…pot adăuga anii de Italia la cei din România și dacă pot ieși la pensie anticipata s.au la cea de drept. Acumulându-se , ajungând la vârsta de 65 de anii ( vârsta pensionarii in Italia ) beneficiez de acea pensie socială in IT ? Va mulțumesc anticipat pentru timpul dvs, Lucretia B.

  • Stimată Lucreția, anii munciți în Italia se cumulează cu cei din România (după anumite reguli desigur). Există posibilitatea accesării pensiei anticipate parțial, însă trebuie realizată o analiză concretă asupra documentelor ce stau la baza dosarului de pensionare comunitară.

 • Ma numesc Steliana Ilie nascuta in 17.11.1964, am 25 ani si 6 luni de lucru in gr a II-a 100%, 1 an somaj as dori sa imi spuneti cand ar trebui sa ies la pensie. Multumesc!

  • Stimată Steliana, cea mai timpurie pensionare se va putea realiza prin pensie la limită de vârstă redusă grație anilor realizați (100%) în grupa 2 de la împlinirea vârstei de 57 ani si 3 luni.

 • Ma numesc Viorica sunt nascuta pe 29.02.1964,lucrez din data de 21 sept.1983 pana in prezent di as dori sa stiu cand ma pot pensiona la limita de varsta,sau anticipat.
  Va multumesc

  • Stimată Viorica , varsta standard de pensionare in cazul dumneavoastră este 62 de ani și 7 luni iar stagiul complet de cotizare 33 ani si 6 luni. Pensionarea annticipată parțială se va putea accesa din 29 Septembrie 2021 dacă veți avea minim 33 ani si 4 luni stagiu contributiv, dacă legea nu va prevedea altfel la acea dată.

 • Buna seara, Domnule ioan Covaciu
  Ma numesc Postoaca Daniela Ileana nascuta la 21.05.1966 am varsta de 51 de ani.
  Am fost angajata la urmatoarele firme .
  16 ani si 5 luni si 20 zile la ROM TELECOM
  1 an somaj
  3 ani si 11 luni si 16 zile la SC AQUASERV EXCLUSIV 2004 SA
  8 ani 9 luni si 22 zile la SC APA CANAL 2000 S A
  1an somaj
  2 ani si 4 luni platesc la CASA DE PENSII CAS
  Momentan nu mai lucrez ,dar va rog frumos sa imi spuneti daca ma incadrez la pensie
  anticipata.
  Va multumesc.Multa sanatate.

  • Stimată Daniela, pensionarea cea mai timpurie, conform prevederilor legii 263/2010, se poate realiza din Aprilie 2024. Cum legislația pensiilor este în situația de a se schimba, este necesar să reveniți după modificările legi pentru a stabili care va fi cea mai oportună dată la care pensionarea va fi avantajoasă pentru dumneavoastră.

 • Buna Ma numesc Sabina sunt nascuta in 1955 martie si am lucrat 10 ani pot iesi la pensie.Am lucrat la aragaz;la electrometalica;si la BAT LILIESTI .AS DORI SA STIU DACA POT ESI LA PENSIE

  • Stimată Sabina, pentru a putea accesa pensia la limita de vârstă trebuie să aveți realizat un stagiu contributiv de minim 15 ani. Este important de știut dacă ați realizat ani de muncă în grupe.

 • Buna ziua
  Sunt nascuta in 1957 Mai
  Am lucrat in ro22ani iar in afara peste 8 ani
  In cei 22ani,9ani sunt de gr.2
  Con tabelului de pensie pot iesi la pensie in februarie 2018.cu cel putin15ani si max30,09
  Eu in cei 9ani de grupa stiu caci mi se calculeaza 27luni vechime,si mi scade18luni din limita de virsta
  Am depus dosarul de iesire la pensie de battrinete in martie cind eu aveam lucrati in total30,06
  Imi zic ca daca nu 30,09luni nu mi se scade acei18luni din virsta de limita si nici cele 3nasteri
  Va rog sami spuneti daca e corect.

 • buna seara Maria ma numesc nascuta din 01 11 1960 lucrez din 01.07.1979 cu o intrerupere de aproximativ 3 luni in prezent sant in somaj din 01 03 2017 deci am o vechime de aproximativ 38 de ani am lucrat in comert ma intereseaza cand pot iesi a pensie anticipata si cu ce penalizare

 • Buna ziua,va rogsa-mi spuneti in ce an pot iesi la pensie.Sunt nascuta in 07.11.1959,vechime totala munca 23 din care 18 ani efectuati in grupa 1. Va multumesc.

  • Stimată Danci Julieta, dacă aveți minim 31 de ani și 11 luni stagiu de cotizare (ar fi 23 +9 din grupa 1) atunci puteți accesa imediat pensia pentru limita de vârstă redusă. Pentru siguranță trebuie calculat stagiul de cotizare realizat, altfel va trebuie să cumpărați diferența sau să așteptați până la împlinirea vârstei standard de pensionare (61 de ani și 7 luni).

 • Bună ziua,
  Sunt născută în data de 23.03.1959. Am o vechime în muncă de 33 ani. Am născut și crescut 3 copii. Locuiesc în municipiul Rm. Vâlcea de peste 30 ani. Mă pot pensiona ? Dacă da, în ce condiții ?

  Vă mulțumesc anticipat.

  • Stimată Valentina Deaconu, puteți accesa imediat pensia anticipată parțială cu penalizare și din iulie 2018 prin pensie anticipată parțială fără penalitate pentru rezidența de peste 30 ani în zona orașului Rm Vâlcea. Deocamdată prevederea prin care femeile care au crescut 3 sau mai mulți copii să se pensioneze mai repede încă nu a fost legiferată.

 • Buna ziua,.
  Angela nascuta pe 19.03.1961.Am vechime in munca 36 ani si 6 luni din care 13 ani in grupa a doua suta la suta conditii grele.Am trei copii nascuti si crescuti asa cum cere legea.Cand pot beneficia de pensie anticipata?

  Multumesc.

  • Stimată doamnă Andrus, pensia anticipata parțială se va putea accesa din martie 2018, deocamdată în lege nu a fost inclusă facilitatea acordată femeilor care au născut și crescut 3 sau mai mulți copii. Cei 13 ani realizați în grupa 2 vă reduc vârsta standard de pensionare (62 ani în cazul dumneavoastră) cu 2 ani și 6 luni beneficiind astfel de o penalitate mai redusă. Pentru detalii legate de valorile pensiilor ce pot fi accesate aveți la dispoziție serviciile dezvoltate de http://www.pensiata.ro și partenerii.

 • buna ziua sunt nascuta in 17 august 1961 mentionez faptul ca sunt angajata din 01.05.1980 si inca lucrez(29.08.2017). as dori daca imi puteti spune cand ma pot pensiona anticipat si cat voi fi penalizata. nu am avut intrerupere nici macar o zi.
  Va multumesc.
  O zi buna

 • Buna ziua!ma numesc Circovescu Domnica am 59 de ani si 26 ani vechime,am patru copii si vreau sa stiu cand pot ieși la pensie si de ce pensie beneficiez?! Multumesc

  • Stimată Domnica, pentru a afla care sunt posibilitățile reale de pensionare și valoarea pensiilor ce pot fi accesate aveți la dispoziție serviciile dezvoltate de http://www.pensiata.ro și partenerii. În condițiile actuale pensionarea imediată nu se poate realiza. Dacă prevederea prin care mamele care au născut și crescut 3 sau mai mulți copii va fi legiferată, atunci condițiile de pensionare se ameliorează în cazul dumneavoastră.

  • Stimată Elena, vârstă cea mai timpurie de pensionare este 54 de ani dacă veți realiza minim 35 de ani stagiu de cotizare, datorită reducerii vârstei standard de pensionare (63 de ani în cazul dumneavoastră) cu 9 ani pentru anii realizați în grupa 1.

 • Stimate Domnule Covaciu,

  Ma adresez d-voastra cu urmatoarea intrebare: durata studiilor universitare intra in calcul pt. pensia la limita de varsta? M-am nascut in noiembrie 1954, am 6 ani de studii universitare, am muncit in Romania din noiembrie 1981 pana in septembrie 1993, data la care am plecat in strainatate.

  Va multumesc anticipat

  Cu stima si cordialitate

  • Stimată Monica, studiile superioare efectuate și încheiate cu licență într-o instituție de învățământ acreditata de statul român fac parte din stagiul de cotizare pentru pensia la limita de vârstă dacă nu sau suprapus cu o perioadă de angajare ce a generat venituri pentru care este obligatorie plata CAS. Dacă ați realizat stagiu de cotizare contributiv in UE sau țări cu care Romania are încheiate acorduri de recunoaștere reciprocă a stagiilor de cotizare, atunci stagiul respectiv se cumulează cu cel din România pentru calculul pensiei.

   • Stimate Domnule Covaciu, va multumesc pt timpul pe care mi l-ati acordat si pt raspunsul clar si complet pe care l-am primit din partea d-voastra. Va rog, in limita timpului disponibil, sa-mi dati raspuns la alte 2 intrebari:
    1. Intre Romania si Belgia exista acorduri de recunoastere reciproca a stagiilor de cotizare ? Daca, da, care este baza legala ?
    2. In Belgia am continuat alte studii universitare ( dupa cum bine stiti durata acestora nu intra in calcul pt pensia belgiana la limita de varsta ), dupa care am cotizat timp de 18 ani. Anul acesta voi implini 63 de ani, iar la varsta de 65 de ani voi beneficia de pensia belgiana la limita de varsta.
    In cazul in care intre Romania si Belgia nu exista acorduri reciproce, presupun ca voi putea beneficia de pensia din Romania la limita de varsta, cu cariera incompleta (6 ani de studii universitare si 13 ani in cartea de munca).

    Va multumesc anticipat si va doresc succes in ceea ce faceti

    Cu consideratie

 • am 57 de ani sunt pensionata pe baza de handicap gradu3 cu vechime in minca de 31 de ani si 11 ani lucrati in grupa a2 a.am si trei copii cind pot iesi la pensi de drept. multumesc

 • Buna ziua sint nascuta in 30/04/1962 26 ani lucrati di care 17 in gr a 2 trei copii nascuti iar din decembre 2013 pensionata gr 3 invaliditate cind as putea iesi la pensie ?

  • Stimată Georgeta, vârsta standard de pensionare în cazul dumneavoastră este 62 de ani și 3 luni, pentru cei peste 17 ani de muncă realizați în grupa 2 vârsta standard de pensionare se reduce cu 3 ani și 6 luni, astfel că la 58 de ani 9 luni va fi cea mai timpurie vârstă de pensionare.

 • Buna ziua.Sunt nascuta in 12.10.1959.Am 35 de ani vechime.Va rog sa imi spuneti daca pot iesi anticipat la pensie.Sau data cand indeplinesc conditiile pentru a iesi.Multumesc anticipat!

 • Buna seara,sunt nascuta la data de 16 10 1957 ,am o vechime de 37 ani din care 10 ani si 4 luni in grupa a doua 100 la % cand ma pot pensiona ? Va rog s ami raspundeti tot pe acest site.

  • Stimată doamnă, dacă datele și informațiile sunt corecte, puteți accesa imediat pensia pentru limită de vârstă redusă. Mult succes ! ( Daca tot îmi scrieți numele , scrieți-l corect :) )

 • Buna ziua va rog sa ma ajutati cu o informatie . Mama mea are 62 de ani si doar 10 ani de munca.Poate primi pensie ? va multumesc

 • Buna ziua. Sunt nascuta in 3 noiembrie 1968 si lucrez din 7.07.1986. Doresc sa stiu cand pot iesi la pensie si care este cea mai timpurie varsta de pensionare? Va multumesc.

 • Buna seara sunt nascuta la data de16 -10-1957 ,am o vechime de 37 ani din care 10 ani si 4 luni in grupa a doua 100 la % .cand ma pot pensiona? Multumesc.

  • Stimată doamnă, din 2016 trebuia să fiți pensionată prin pensie la limita de vârstă redusă grație anilor realizați în grupa 2. La împlinirea vârstei standard de pensionare pentru femei din Spania va trebui să depuneți dosarul pentru pensie comunitară la casa de pensii din România.

 • Buna ziua Domnule Covaciu, sunt nascuta in 31.07.1960 ,am lucrat 38 de ani, din care 21 de ani si 6 luni in grupa 2, va rog sa-mi spuneti cand as putea sa ma pensionez. Va multumesc si va felicit pentru ceea ce faceti.

 • Buna ziua,
  sunt nascuta la 24.07.1961,m-am angajat in 1982 pana in prezent,am lucrat in grupa a2a 19ani si 4 luni.va rog sa-mi spuneti cand ma pot pensiona

  • Stimată Ciobanu Ioana ,vă mulțumesc pentru vizită și pentru încrederea acordată. Legea 263/2010 stabilește în Anexa nr 5 vîrsta standard de pensionare la 62 ani și 1 lună și stagiul complet de cotizare de 32 ani și 3 luni, în aceste condiții posibilitățile dumneavoastră de pensionare sunt:
   1. Pensie pentru limită de vârsta redusă de la 57 ani și 1 lună( 24.08.2019) grație reducerii cu 4 ani pentru anii realizați 100% în condiții de grupa 2 și de asemenea depășirii stagiului complet de cotizare ( cca 38 ani și 9 luni sau adăugat 4 ani și 9 luni primiți pentru grupa 2).
   2. Pensie Anticipată Parțială de la 56 ani și 1 lună (24.08.2018) cu o diminuare de cca 2,4%.
   Pentru detalii legate de valoarea pensiilor pe care le puteți accesa aveți la dispoziție serviciile de calcul și consultanță dezvoltate de http://www.pensiata.ro .

 • Asi dori sa stiu daca pot esi la pensie anticipata am 31 ani de munca si 55 ani varsta si am 3 copii multumesc

  • Stimată Elena, pentru accesarea pensiei anticipate/ anticipate parțiale trebuie să așteptați pînă în 2019 iar stagiul de cotizare realizat nu trebuie să fie mai mic de 32 ani și 6 luni. Deocamdată mult trâmbițata reducere a vârstei standard de pensionare pentru femeile care au născut și crescut 3 sau mai mulți copii nu a fost legiferată.

 • Buna ziua,
  Am o intrebare,tatal meu nascut in 1960- 33 de ani de vechime munca din care 24 de ani grupa a II poate iesi la pensie anticipata sau anticipata partial?
  Multumesc anticipat!

  • În cazul în care anii realizați în grupa 2 sunt în condiții 100% atunci vârstă standard de pensionare este 59 de ani și 6 luni, deci mai timpurie decât pensiile anticipate.

 • Buna seara . Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la datele pe care vi le dau din decizile de pensionare.

  Din 09.10.2009 sunt pensionata de invaliditate gradul 3 ,pensia fiind de 439lei

  Varsta 46ani,7luni,6zile
  stagiul total de cotizare 18 ani
  stagiul potential12 ani
  nr. de pct.16550747
  valoarea pct de pensie 732
  Pana la acesata data 2017.5.03 pensia a ajuns la 550 lei
  …………………………………………………………………………………..
  In 2017 mi s-a schimbat gradul de invaliditate adica gradul 2
  varsta la data inscrieri pensiei 46 ani.7 luni 6 zile
  varsta la data decizie medicale 54 ani 1 luna 3 zile
  data emiteri deciziei medicale 06.0.4.2017
  stagiul total de cotizare realizat 20 de ani 1luna 12 zile
  stagiul de cotizare 0 0 0
  puncte realizate15.50895
  punctaj mediu 046878
  din care -aferentindecelui de corectare 0.00000
  valoarea pct. de pensie 917.50
  PENSIA DE ASIGURARI SOCIALE DE 413 LEI
  ( COPIATE DE DECIZIA DE PENSIONARE )
  ………………………..
  Pana la aceasta decizie din 2017 cuantumul pensiei mele era 550 lei
  …………………………………………………………………
  Va rog frumos sa imi raspundeti de ce cuantumul meu de pensie nu s-a marit ? si de ce stagiul potential nu s-a calculat… sau de ce nu mi s-a calculat pensia in functie de ani cotizati si mi-a dat o ,, INDEMNIZATIE SOCIALA,, la fel ca si cei care nu au nici macar o zi cotizata. ,,oare e greseala ?? sau e corect ?Daca este inechitate si se v-a recalcula imi v-a da bani din urma ??
  Va multumesc frumos!! Cu mult respect, Ana

 • Buna ziua, Stimate Domn

  As dori sa ma sfatuiti cum e mai bine sa procedez in situatia in care ma aflu.
  Sunt nascuta in ianuarie 1956, am facut 6 ani de facultate si din septembrie/octombrie 1983 am lucrat fara intrerupere. In perioada 1992-2000 am avut grupa 1, iar din 2000 pana in prezent lucrez in conditii deosebite (gr.2).

  Stiu ca as fi putut iesi la pensie pana acum.La data aceasta cum s-ar face calculul corect?

  Dilema mea este, avand in vedere tot felul de zvonuri si informatii privind proiectul incepand cu 2018: sa ies la pensie sau sa mai raman? Cum este mai avantajos?
  Exista posibilitatea sa ma oblige, conform noii legi a pensiilor, sa raman pana la 65-67 ani si sa am o pensie mai mica?

  Va multumesc anticipat pt. raspuns

 • Ma numesc Niculina si sunt nascuta la data de 03.12.1964. Am o vechime totala efectiva de 34 de ani si 1 luna in grupa normala de lucru. In ce conditii pot iesi la pensie mai inainte decat varsta standard.
  Va multumesc.

  • Stimată Niculina, vă mulțumesc pentru vizită și pentru încrederea acordată. În cazul dumneavoastră, legea 263/2010 stabilește în Anexa nr.5 vîrsta standard de pensionare la 62 ani și 9 luni( Sept. 2027) iar stagiul complet de cotizare la 33 an și 11 luni. Astfel că cea mai timpurie formă de pensionare ce poate fi accesată este pensia anticipată parțială imediat ce ați împlinit vârsta de 57 ani și 9 luni.
   Pentru detalii legate de valoarea pensiei la zi pentru stagiul de cotizare realizat pînă acum, aveți la dipoziție serviciile dezvoltate de http://www.pensiata.ro și partenerii.

 • Bunaseara Domnule Covaciu.
  Ma numesc Anisoara si sunt născută în 13 August 1961.lucrez neîntrerupt din 18 iulie 1978, iar in prezent sunt in somaj. Voi termina cu somajului la data de 01 februarie 2018. Cred din tabelul de pe sait ca pot depune dosarul pentru pensia anticipată in 13 septembrie 2018, dar pentru un stagiu fără penalizare i,mi lipsesc 9 luni. Întrebarea mea este OARE ce procent de penalizare voi primi si daca ar fi posibil sa cumpăr aceste 9 luni pana la 31 decembrie 2017 ???
  Vă Mulțumesc anticipat pentru raspuns. Cu toată stima, vă Salut respectuos.

 • Buna ziua Domnule Covaciu si felicitari pentru ceea ce faceti!
  As avea nevoie, in prima faza, sa imi spuneti daca se poate discuta despre pensionare in cazul mamei, nascuta pe 18.12.1962, care a inceput serviciul pe 27.10.1979 (fara intreruperi pana in prezent) si care are 20 de ani de grupa II. In ce conditii si cand se poate pensiona cu sau fara procent de penalizare.
  Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra cu deosebit interes.

  • Stimatte Ionuț, cea mai timpurie pensionare, în acest caz, se va putea realiza din Aprilie 2020 prin pensie anticipată parțială și din Octombrie 2020 prin pensie la mimită de vârstă redusă ( cu 4 ani și 6 luni) grație anilor realizați în grupa 2.

 • stimate domnule Covaciu sunt nascuta in anul 1961 luna iulie am o vechime in munca de 32 ani din care 6 ani in grupa a II A la ce data pot iesi la pensie ,acum lucrez .

  • Stimată Luminița, în cazul dumneavoastră legea 263/2010 stabilește în Anexa nr 5 vârsta standard de pensionare la 62 ani si 1 lună( August 2023) iar stagiul complet de cotizare la 32 de ani și 3 luni, în aceste condiții cea mai timpurie pensionare se va putea realiza din August 2018 dacă veți avea realizat un stagiu de cotizare contributiv de minim 32 de ani și 3 luni, iar de la împlinirea vârstei de 61 de ani și 1 lună veți putea accesa pensia pentru limită de vârstă redusă dacă cei 6 ani de grupa 2 sunt realizați în condiții 100% ( 8 ore din 8). Pentru a afla care sunt posibilitățile reale de pensionare trebuie realizată o analiză pe baza documentelor ce stau la baza dosarului de pensionare, în acest sens puteți accesa și serviciile dezvoltate de http://www.pensiata.ro .

 • Buna ziua Domnule Covaciu si felicitari pentru ceea ce faceti!

  intrebare: pentru 19 ani grupa a II a procent 75% care este stagiul suplimentar acordat si care este procentul procentul de majorare a punctajelor lunare realizate in perioada respectiva?
  Va multumesc anticipat!

  • Stimată Lidia, cei 19 ani de grua 2 realizați în provent de 75% (6 ore/zi) , regularizați sunt 14 ani și 3 luni (100%). Procentul de majorare a punctajelor lunare pentru întreaga perioadă (19 ani) este 18,75%. Satgiul suplimenar acordat este 3 ani și 6 luni. Pentru detalii suplimentare vă rog să reveniți la calcul@pensiata.ro .

 • Buna ziua stimate Domnule Covaciu , mare bucurie pe noi , cu munca dvs. aici ! :)
  Sunt Alina , nascuta in august 1962 , contributii 31 de ani si 2 luni (angajata din 01.09.1986) din care 12 ani si 4 luni munca in grupa a 2 a si 4 ani in 3 schimburi ( 5 ani de facultate la zi, ajuta cumva la pensionare? ) .
  Spuneti mi , va rog , cand ma pot pensiona de drept sau anticipat ( cat pierd? ) si daca pot plati contributiile neimplinite, in avans , pentru pensionare , deoarece doresc sa plec in alta tara la copilul meu .
  Daca voi opta pentru o anticipata , la atingerea varstei ,se recalculeaza pensia la normal ?
  Multumesc frumos !
  * e posibil sa am raspunsul si pe email ?
  Numai bine va doresc !
  Cu respect ,

 • Buna ziua domnule Covaciu. Sunt nascuta in 1968 (decembrie) si lucrez din 1986 (iulie). Doresc sa stiu cand pot iesi la pensie la limita de varsta? In cazul in care am vechime de 30 de ani cand pot iesi mai repede la pensie? Multumesc frumos.

  • Stimată Gheorghe Daniela, varsta standard de pensionare în cazul dumneavoastră ( Anexa Nr. 5 Legea 263/2010) este 63 de ani iar staiul complet de cotizare 35 de ani. Vestea bună e că aveți încă timp pentru a vă corecta valoarea pensiei la un nivel cat mai apropiat de stilul de viață dorit sau cel puțin să aveți garanția că va depăși nivelul cheltuielilor lunare vitale. În acest sens puteți accesa serviciile dezvoltate de http://www.pensiata.ro .

 • Bună seara! Vă rog mult să-mi spuneți și mie dacă eu am dreptul la pensie după 11 ani și9 luni de muncă în comerț având și trei copii. Menționez că sunt cu mai multe probleme de sănătate obezitate diabet hipertensivă. Ce sfat puteți să-mi dați? Vă mulțumesc mult.

  • Stmată Lidia Dumitru, în acest caz va recomand să faceți o evaluare a stării de sănătate la Comisia de Expertiză Medicală pentru a afla dacă vă încadrți într-un grad de invaliditate și după caz să depuneți dosarul pentru pensia de invaliditate. Altfel va trebui să realizați minim15 ani stagiu de cotizare.

 • Buna ziua,sunt Rădulescu Elena,născută la18 decembrie 1959am27,9lunisi29zile vechime,din care13ani gr.ll,iardin 2006,până în prezent sant pensionata medical,gr.ll.Va rog sa mi spuneți dacă mă incadrez pt pensie anticipata și când.As dorisa mai știu dacă orașul Slatina este pe lista de toxicitate și dacă de aplica reducerea la pensie Menționez că locuiesc de35 de ani.Multumesc.

  • Stimată Elena Rădulescu, orașul Slatina este eligibil pentru acordarea unei penalități zero la accesarea pensiei anticipate parțiale cu maxim 2 ani de către solicitanții care au minim 30 ani rezidență în Slatina sau in ariile menționate în anexa legii 263/2010 cu localitățile similare. Practic în cazul dumneavoastră sunt necesari minim 31 ani și 7 luni faără perioada pensiei de invaliditate. Chiar dacă pentru cei 13 ani de grupa 2 primiti 3 ani si 1 lună stagiul complet nu este realizat, astfel că pensionarea cea mai timpurie se va realiza din Februarie 2018, datorita celor 2 ani 6 luni cu care se reduce varsta standard de pensionare(61 ani si 7 luni in cazul dumneavoastră). În aceste condiții pensionarea anticipată parțială se poate realiza numai dacă un calcul atent al stagiului contributiv realizat este de 31 ani si 7 luni. Pentru siguranță puteți accesa serviciile dezvoltate de http://www.pensiata.ro și partenerii.

 • Buna seara! Mi-am facut dosarul de pensie si nu indeplineam conditiile, imi mai trebuiau 2 ani de cotizatie insa, din greseala, acesta a fost salvat in calculator (7 noiembrie). Mi s-a spus de la birou sa stau linistita ca oricum va fi rerspins, problema este ca nu voi avea timp sa fac cele necesare pentru a plati cotizatia celor 2 ani , tinand cont ca luna decembrie este limita de stagiu. S-ar mai putea face ceva ? Multumesc!

  • Stimată Maria, nu vă ăngrijorați deoarece stagiul complet de cotizare este necesar numai în cazul pensiilor anticipate. Pentru pensia la limită de vârstă este necesa doar stagiul minim de cotizare. Apoi este posibil să realizați încontinuare stagiu de cotizare fără nici o problemă chiar dacă ați făcut o încercare de pensionare.

   • Va multumesc mult, dar am facut si eu o greseala. Am doar 13 ani lucrati si mai imi erau necesari inca doi. Sunt in siuatia prezentata anterior si ma gandesc daca mai ii pot cumpara dupa luna decembrie Ma scuzati. O seara placuta!

 • Buna ziua!
  Sunt nascuta in 20.10.1967 si am o vechime totala de 31 de ani si 2 luni. Din acest total 11 ani am lucrat in grupa 1 iar 9 ani si doua luni in grupa 2.Restul in conditii normale.Va rog sa-mi spuneti cand as putea sa ma pensionez anticipat sau la limita de varsta?
  Multumesc.

 • Buna ziua,

  Pentru mama, nascuta 23.10.1959 – are 23 ani si 5 luni grupa II-a de munca si 3 ani o firma privata si 9 luni somaj. Daca se poate pensiona cumparand si 5 ani de la casa de pensii.
  Pentru ce pensie poate opta ?!
  Multumesc

  • Stimate Cristian, în acest caz se poate realiza o pensionare imediată prin pensie la limită de vârstă redusă, caz în care este posibil să nu fie necesari decât cel mult 4 ani de stagiu. Pentru un răspuns cncret vă recomand să accesați serviciile de calcul și consultanță dezvoltate de http://www.pensiata.ro

 • Ma numesc Dobrin anisoara am o vechime de 36 de ani in industria ușoară si sunt născută in 1962 va rog sa imi spuneți când pot sa ies la pensie

 • Buna ziua,
  Ma interesez in legatura cu pensia de urmas.
  Sotul meu a decedat recent la varsta de 63 si lucra (nu era inca pensionat). Avem 3 copii. Doar fiica cea mica, care are sub 26 ani si este studenta la o universitate din orasul Southampton (Anglia) ar putea beneficia de pensie de urmas.
  Am inteles ca ea va putea primi o pensie de urmas 50% din venitul lunar pe care-l avea sotul meu. Am nevoie de asistenta pentru intocmirea dosarului ei de pensie si va rog sa ma ajutati (contra cost).
  Va multumesc anticipat!

 • Buna ziua, domnule Covaciu, sunt nascuta in martie 1960 si am stagiu de cotizare 26,4 ani -conditii normale de lucru. Apoi, timp de 6 ani am fost pensionata medical, dupa care, din iunie 2016 sunt iarasi incadrata in munca. Va rog sa-mi spuneti, daca se poate, cand ma pot pensiona anticipat sau anticipat partial.
  Va multumesc mult!

  • În acest caz trebuie știut că perioada pensiei de invaliditate nu face parte din stagiul de cotizare eligibil pensiilor anticipate, urmare nu se poate accesa pensia anticipată parțială numai dacă veți cumula minim 31 ani și 8 luni stagiu de cotizare contributiv.

 • Bună ziua ma numesc Savlovschi Florentina sînt născută pe 3 aprilie 1960. Lucrez din 1978. Am 38 de ani de munca din care 15 ani si 9 luni in grupa a 2 a de munca.Cind mă pot pensiona.Va multumesc anticipat.

 • Buna ziua am si eu o intrebare.
  Mama mea este născută în anul 1962, are 36 de ani vechime cotizați,din care 21 sunt în grupa ll ar interesa o daca poate iesi la pensie la 55 de ani.
  Multumesc

 • buna ziua.sunt nascuta in 1968,luna iulie si am o vechime in munca de 31 ani.cand as putea sa ies la pensie si in ce conditii ?

  • Stimată doamnă, în cazul dumneavoastră pensionarea anticipată parțială o veți putea realiza numai dacă veți realiza minim 35 de ani stagiu de cotizare contributiv iar vârsta împlinită să nu fie mai mică de 58 de ani. Pensia la limită de vârstă se va putea accesa de la 63 de ani.

   • Buna ziua eu am lucrat ca sudor din1977 pana in 1989 din 1977 pana in 1981 fara diploma in 1981 ne-au trimis la cursuri eu am plecat in 1989 .In 1990 m-am angajat la alta firma am adus adeverinta de la vechiul loc de munca dar in carnetul de munca m-iau trecut dor anul cand am luat diploma ce pot face pentru ami fi luati in calcul toti ani din 1977-1989 am adeverinata firma la care am lucrat nu mai axista multumesc

 • Buna ziua, va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare. Sunt nascuta in martie 1961, am vechime 30 de ani, iar14 ani si 10 luni sunt in gr. a 2a, si 8 luni in gr. 1. ma pot pensiona anticipat, neavand vechimea efectiva de 32 ani si o luna, prin cumularea reducerii cu grupa? Studii superioare 5 ani, mai conteaza cumva la vechime? Va multumesc foarte mult, Elena

  • Stimată Elena, dacă în cei 30 de ani nu sunt cuprinși anii primiți pentru munca prestată în grupa 2, atunci pentru cei peste 14 ani de muncă realizați 100% în grupa 2, primiți 3 ani și 6 luni stagiu contributiv. Astfel veți avea un total de peste 33 ani de stagiu eligibil pensiilor anticipate ce vă vor permite să accesați pensia anticipată parțială dim Marie 2018, iar din Martie 2020 pensia la limită de vârstă redusă. Dacă în stagiul precizat de dumneavoastră sunt inclusi si anii primiți pentru munca desfășurată în grupa 2, atunci nu veți putea accesa decât pensia pentru limită de vârstă redusă în 2020, deoarece în calculul staguiului de cotizare al pensiei pentru limită de vârstă sunt incluși și anii de studii superioare.

 • Buna seara
  Numele meu este Timofte Irina sunt nascuta la data de 29.07.1960. Am terminat facultatea in anul1984 si in perioada 20.08.1984 – 10.04.1985 am lucrat la Combinatul Siderurgic Calarasi apoi din data de 11.04.1985 – 30.09.217 am lucrat la Combinatul Siderurgic Galati actual ArcelorMittal de unde mi -am incetat activitatea in baza prevederilor art. 55 lit b) din Codul Muncii. Conform Contractului Colectiv de Munca angajatorul imi plateste pe o perioada de 12 luni plati compensatorii. Pe perioada cat se platesc aceste plati compensatorii angajatorul plateste asigurarile de sanatate dar nu plateste cotizatie la sistemul de pensii. Intrebarea mea este: pot sa ies la pensie anticipat partiala si sa beneficiez in continuare de platile compensatorii?

  • Stimată Timofte Irina, din câte cunosc, plățile compensatorii au un regim juridic similar cu indemnizația de șomaj, urmare ele încetează dacă aveți venit lunar mai mare decât indicatorul social de referință.

 • Buna seara,va rog sa-mi raspundeti la o intrebare:sunt cadru didactic si as dori sa ies la pensie anticipat incepand cu 1.09.2018.Sunt nascuta in decembrie1960 si la 1.09.2018 voi avea 38 de ani vechime.
  Va multumesc!

  • Stimată doamnă Dragomir, din datele și informațiile prezentate rezultă că veți putea accesa pensia anticipata parțială din septembrie 2018 cu diminuare minimă, calculată în raport cu stagiul contributiv realizat pină la data accesării pensiei.

 • buna ziau am trimis si eu sami raspundeti la ointrebare si nuam amgasit sesizarea la comentriu vreau si eu sa stiu siiu eucu noua lege apensilori eu sint bolnav din nastere si va scriu acuma in legatura cu boala mea de oligirofenie de copil am lucrat si am 16 /ani si 9 zile si vreau sa stam peste iu si eu daca pensie de boala definitv ce se intimpla cumine vreau sa stiu si eu

 • Buna seara! Va rog sa-mi spuneti si mie la ce varsta pot iesi la pensie anticipat si care va fi penalizarea aplicata. Sunt nascuta la data de 01.05.1962 si lucrez de la data de 15.10 1987, in conditii normale de munca. Multumesc!

 • Am lucrat 22 ani din care 17 in grupa a2a si 10 ani in italia sunt nascuta 29 09 1961 cind pot sa ma pensionezi anticipat multumesc mult

  • Octombrie 2018, prin pensie comunitară anticipată parțial. Desigur este important să analizăm stagiul de cotizare realizat pentru a fi siguri că aveți minim 32 ani și 4 luni stagiu contributiv, în acest sens puteți accesa serviciile noastre de calcul sau consultanță. Oricare ar fi decizia dumneavoastră vă doresc un an nou fericit și o pensie cât mai mare !

 • Sotul meu are lucrat in romania 32 din care 22 in grupa a2a in italia in jur de 13 ani mentionezi ca e nascut in 02 10 1955 .cand a implinit 62 ani a depus dosar de pensionare anticipat partial international dupa vreo 2 ani a venit
  Decizia cu 601 ron dupa sase luni a venit decizia de limita de varsta cu 690 ron .

  E posibil cu 22 ani in grupa sa aiba aproape o pensie ca cei care au lucrat la CAP?

  • Din păcate nu vă pot răspunde decât dacă voi realiza o recalculare, cât despre întârzierile înregstrate la emiterea deciziilor pensiilor comunitare , nu am cuvinte.

 • Bună ziua, întrebarea mea este :daca nu am lucrat în Romania deloc și am lucrat doar în Italia, voi primi pensie dacă eu mă voi stabili în România după toți anii lucrați afară din tara?multumesc

  • Stimată Clarisa veți primi pensie doar din Italia, deoarece ați realizat stagiu doar în Italia. Desigur acest lucru se va întâmpla la data la care veți îndeplini cele două condiții: de stagiu si vârstă stabilite în legislația italiană. Desigur dacă veți realiza stagiu în România, acesta se va adăugă la cel din Itlai pentru aprimi o pensie și din Romania. Pentru detalii vă rog să reveniți la calcul@pensiata.ro .

 • Bună ziua. Mama mea e născută pe 7 iunie 1958 și are lucrați 15 ani grupa a doua ar dori sa știe la ce varsta se poate pensiona. Va mulțumesc frumos

 • Bună Ziua!
  Stimate domn Ioan COVACIU, sunt născută în 04.11.1958 și locuiesc în Mediaș; am 39 de ani luctați, printre care 1.4 ani în grupa II de munca, ceea ce cred ca nu e un avantaj fiind insuficienți pentru a intra în calcule; întrebarea mea este, dacă e aplicabilă varianta cu ieșirea anticipata fara penalizare, având în vedere locuirea pentru peste 30 de ani la o distanta mai mica de 8 km (pe calea aerului) fața de Copșa Mică sau dacă nu, o ieșire anticipata fără penalizare având în vedere ca am sub 5 ani pana la ieșirea normala la pensie, am efectuat și depășit stagiul complet de cotizare cu 8 ani; asta vreau defapt sa știu, dacă prin cele doua cai (o sa optez desigur pt cea mai avantajoasa) pot ieși la pensie ANTICIPATA FĂRĂ PENALIZARE si nu cu anticipata parțială pt care se penalizeaza pensia. Cred ca m-am făcut înțeleasă!
  Mulțumesc mult!

 • Buna ziua!
  Sunt nascuta in 20.10.1967 si am o vechime totala de 31 de ani si 2 luni. Din acest total 11 ani am lucrat in grupa 1 iar 9 ani si doua luni in grupa 2.Restul in conditii normale.Va rog sa-mi spuneti cand as putea sa ma pensionez anticipat sau la limita de varsta?
  Multumesc.

 • D_nului Ioan Covaciu ii adresez cu respect o rugaminte sa_mi precizeze si mie cand pot iesi la pensie, avand in vedere ca sunt nascuta in luna noiembrie 1961 lucrez din aprilie 1981 p na in prezent am grupa I -9 ani si 7 luni iar grupa II- 9ani si 11 luni. Daca este avantajos sa mi se tina cont si de facultate terminata la zi fara scoatere din productie. Va multumesc !