Investitii si asigurare in acelasi timp, apoi daca nu doresti altfel le poti transforma in ,,pensie,, pe durata predefinita. Acces la economii oricand pe durata contractului;

Asigurarile de viata unit-linked sunt polite de asigurare care ofera posibilitatea investirii banilor in fonduri de investitii, pe care, de aceasta data, le alege asiguratul. Banii platiti de catre client companiei de asigurari sunt plasati la fondurile de investitii dintr-o lista oferita tot de compania de asigurari, asiguratul primind in schimbul primei de asigurare o cota parte – unit-uri la fondul de investitii.
Cumparatorul politei poate schimba oricand fondul in care vrea sa investeasca, singura conditie fiind aceea de a cumpara o asigurare de viata. Produsele de asiguare de acest tip pot include unele dintre componentele urmatoare:

*      Componenta de protectie
*      Componenta de investitie
*      Componenta de rente
Componenta de protectie – reprezinta o polita de asigurare de viata pe timp nelimitat, asiguratul platind primele de asigurare pana la pensionare, urmand ca suma asigurata, aleasa tot de catre contractantul politei, sa fie garantata de catre asigurator.
Componenta de investitie – presupune achizitionarea de catre asigurat a unor unit-uri apartinand unor fonduri de investitii constituite chiar de catre compania de asigurari. Aceste fonduri sunt interne, administrate de compania de asigurari exclusiv in scopul asigurarii.
Accesul asiguratului la aceste fonduri de investitii este permis doar prin achizitionarea asigurarii unit-linked, prima de asigurare fiind investita integral si exclusiv in unit-uri.
Componenta de rente – este prezenta numai in cazul politelor care permit transformarea contului si presupun transformarea valorii contractului in rente platibile lunar, la sfarsitul perioadei de plata a catre compania de asigurari. Exista, in cazul unor companii, posibilitatea platii rentei pe o perioada garantata, indiferent daca contractantul politei este in viata sau nu.
Asigurarile de viata de tip unit-linked prezinta urmatoarele caracteristici:

*      Rata pe care o plateste asiguratul companiei nu este fix, ea putand fi modificata oricand.

*      Asiguratul poate alege suma asigurata intr-un interval (o limita minima si una maxima) stabilit in functie de varsta sa si de valoarea primei pe care urmeaza sa o plateasca asiguratorului. Suma aceasta poate fi  modificata oricand si este garantata pe toata durata contractului.

*      Frecventa platii primelor (lunar, semestrial etc) catre companie poate fi modificata, de obicei o data pe an.
*      Asiguratul poate retrage o parte din uniturile pe care le detine.

*      Daca asiguratul nu mai poate plati primele, polita de asiguare se transforma intr-una de cu suma aigurata redusa, valoarea acesteia fiind egala cu cea a contului la momentul efectuarii ultimei plati a   primei de asigurare

Lasă un comentariu