Coronavirus, Covid 19, plata pensiilor , oficiile poștale program redus, număr limitat de persoane deservite , Italia

România- măsuri de prevenție, carantină.


Actualizare 13.03.2020

Program de activitate case de pensii în perioada 11-31.03.2020

Din motive de siguranță medicală, legate de prevenirea răspândirii și infectării cu coronavirus, Casa Națională de Pensii Publice anunță că activitatea de audiențe, atât la sediul central cât și la sediile Caselor teritoriale de pensii, va fi suspendată începând cu data de 11.03.2020 și până pe data de 31.03.2020, urmând ca, în funcție de evoluția situației, să fie anunțate alte decizii.

În acest scop, vor fi popularizate datele de contact (telefon, adresa de e-mail) ale instituției (CNPP și case teritoriale) și va fi dezvoltată activitatea de relații cu publicul la distanță, după cum urmează:

  • prin alocarea unui număr suplimentar de personal care să răspundă la numerele de telefon alocate acestui tip de activitate;
  • prin desfășurarea acestei activități pe toată durata zilei de lucru.

Aceste măsuri nu se aplică următoarelor tipuri de servicii:

  • depunerea, respectiv ridicarea de documente la/de la sediul instituției;
  • solicitarea ajutoarelor de deces;
  • activitatea de expertiză medicală;
  • alte situații excepționale, urgente.

Pentru aceste situații de excepție, vor fi luate următoarele măsuri minimale:

  • păstrarea unei distanțe de cel puțin un metru între solicitant și funcționarul public de la ghișeu, precum și între publicul aflat în sediul instituției;
  • asigurarea unui aflux controlat al publicului în spațiile închise ale caselor teritoriale de pensii.

Pentru celelalte tipuri de servicii recomandăm să se apeleze la poștă (letrică sau electronică), iar acolo unde se impune depunerea unor documente originale, cererea și documentele în cauză vor fi transmise în regim de scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Începând cu aceeași dată, se suspendă activitatea de la punctele de lucru ale caselor teritoriale de pensii (acolo unde acestea există), cu excepția primirii de dosare. (cnpp.ro)

Comunicat Poșta Română: ” Comitetul constituit la nivelul Poştei Române oferă personalului poştal echipamentul logistic necesar în situaţia actuală, astfel încât persoanele aflate în carantină sau autoizolare de către Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică, să poată primi corespondenţa şi drepturile băneşti. Poşta Română a emis instrucţiuni privind tratarea corespondenţei şi a modului de distribuire a tuturor prestaţiilor sociale. Astfel, se asigură o permanentă informare a personalului operaţional cu toate recomandările primite din partea instituţiilor implicate.
În acest sens, a fost transmisă către reţeaua operaţională adresa Ministerului Sănătăţii nr. 260/06.03.2020, prin care se subliniază că persoanele aflate în izolare la domiciliu nu constituie un potenţial pericol de transmitere a bolii, întrucât acestea, la momentul izolării, sunt examinate şi testate negativ pentru COVID-19. Potrivit recomandărilor primite, „drepturile sociale pot fi livrate persoanelor în urma unor măsuri minime, dar necesare, de protecţie, cum ar fi păstrarea unei distanţe mai mari de 2 metri faţă de persoana izolată care urmează să îşi primească drepturile sociale. Astfel, factorii şi agenţii poştali vor folosi un echipament minim de protecţie constând în măşti, ochelari de protecţie, mănuşi şi un dezinfectant pentru mâini”. Operatorul naţional de servicii poştale a pus la dispoziţia salariaţilor echipamentul necesar pentru protecţie, în vederea diminuării riscului de contractare a COVID-19.”

Sursa: www.posta-romana.ro


pensii, panică și prevenție

Panica este în plină expansiune în Italia, în timp ce țara se confruntă cu un focar brusc de coronavirus. Peste 280 de cazuri și șapte decese au fost înregistrate până în prezent, transformând Italia în epicentrul virusului din Europa și a treia țară cu cel mai grav atac din lume, după China și Coreea de Sud.

Marea majoritate a cazurilor de suspecți a fi infestați,a fost raportată în Lombardia, regiunea care cuprinde Milano și Veneto, regiunea din jurul Veneției.
La Milano, capitalul de afaceri din Italia, muzeele, universitățile și școlile au fost închise, în timp ce unele târguri majore au fost amânate și vor fi impuse mai multe restricții în zilele următoare.
Celebrul Carnaval de la Veneția a fost anulat, meciuri de fatbal au fost anulate ori sau jucat fără spectatori. Teama de a rămâne fără provizi ia făcut pe unii italieni să golescă rafturile magazinelor unii au asteptat in fața superarcheturilor la rând , la fel ca românii în vremea comunismului, încă de la 5 dimineața.

Când călătoresc în afara țării, cetățenii italieni sunt plasați îm carantină. Guvernul austriac a oprit un tren care venea din Italia, deoarece doi pasageri suspecți au fost raportați la bord. În prezent, aproximativ 300 de italieni sunt blocați în aeroportul Insulelor Mauritius, deoarece pasagerii care provin din Veneto și Lombardia nu au voie să intre.

Plata pensiilor

Măsurile luate pentru a împiedica răspândirea coronavrirusului au afectat și plata pensiilor prin poștă dar nu numai.
Plata pensiilor ce urma să înceapă prin oficiile poștale de luni 2 martie se va face prin redeschiderea unui număr redus de oficii poștale.
Astfel începând de luni, birourile funcționează în patru municipalități din provincia Lodi și una în provincia Padova. Numai personalul care locuia în zona roșie a fost chemat înapoi la muncă. Scrie repubblica.it.
Operatorul național de poștă italian a decis redeschiderea unor birouri în Vo ‘și în zona roșie a Lombardiei, pentru a permite plata pensiilor începând cu 1 martie.

Programul oficiilor poștale

Pentru a garanta plata regulată a pensiilor și accesul la întreaga gamă de servicii oferite de Poste Italiane, oficiile poștale din Casalpusterlengo (Piazza Leonardo da Vinci 4), Castiglione d ‘Adda (Via XX Settembre 5), Codogno (Via G. Galilei 21). Acestea vor fi deschise de luni până vineri, de la 8.20 la 13.35, și sâmbătă, de la 8.20 la 12.35. De luni, cel din San Fiorano (Viale Italia 15) va fi deschis și de luni până vineri între orele 8.20 și 13.45, iar sâmbătă de la 8.20 la 12.45.

Începând de luni 2 martie, prin urmare, pensiile pentru luna martie vor fi plătite și în cele cinci oficii poștale din Codogno , Casalpusterlengo , Castiglione d’Adda , San Fiorano din provincia Lodi și Vo ‘ în provincia Padova, care se redeschide. pentru public. Acest lucru a fost comunicat de grupul poștal italian, reamintind că bancomatele postamat ale oficiilor poștale din Codogno, Casalpusterlengo, Castiglione d’Adda și Somaglia sunt de asemenea în funcțiune.

Toți pensionarii, inclusiv românii care locuiesc în Italia, care încă mai încasează pensia în numerar și sunt rezidenți în municipalități supuse restricțiilor, au fost notificați: „pot contacta unul dintre birourile enumerate mai sus, potrivit următoarelor referințe: Casalpusterlengo va asigura plata pensiilor și pentru Somaglia , Terranova dei Passerini și Zorlesco; Castiglione d’Adda și pentru Bertonico și Cavacurta; Codogno și pentru Maleo; San Fiorano și pentru Fombio „.

Toți angajații din oficiile poștale vor fi echipati cu măști și vor fi instruiți cu privire la măsurile ce trebuie respectate.

Pentru a evita supraaglomerarea, accesul clienților va fi limitat în birourile deschise .

POȘTA ROMÂNĂ

Deși operatorul național de servicii poștale a arătat că poate asigura plata pensiilor în caz de inundații sau înzăpeziri avțnd în dotare 2-3 unități mobile echipate cu aparatură sumară pentru a asigura o parte din serviciile poștale, încă nu a fost pusă în situația de a asigura plata pensiilor prin oficiile poștale sau poștași in zone de carantină.

Deocamdată numărul peroanelor suspecte su aflate în izolare este mai redus decât cel din Italia, însă măsurile de asigurarea a drepturilor cuvenite pensionarilor trebuie respectate.

Singurul comunicat al Poșei Române este legat de sisarea serviciilor poștale pe relația China.

 Datele se actualizează după caz

01.03.2020 Ioan Covaciu

www.pensiata.ro

 

 

Lasă un comentariu