Situație fără precedent în România creată de epidemia Coronavirus -Covid-19.

Ieri parlamentarii români au intrat, la cca 6 ore după dezinfectarea sălii parlamentului, tiptil.. tiptil, mascați și în tăcere , păstrând distanța regulamentară impusă de ”pretențiosul” virus- 5 metri, pentru a vota guvernul PNL din care face parte și Violeta Victoria Alexandru ministru al muncii, avizată negativ de către comisie, test Covid-19 rezultat tot negativ :) .

Ministrul muncii Violeta Alexandru

Interpelată de mass-media, printre care si Romaniatv, doamna ministru a clarificat o parte dintre întrebările jurnaliștilor legate de plata pensiilor:

”Se vor respecta toate obligațiile de plată pentru pensii. Suntem conștienți că în această perioadă oamenii trebuie să-și primească pensiile la timp. Au fost evaluări pentru plata anticipată a pensiilor pe mai mult luni, avem mai multe scenarii, nu vom întârzia nicio zi la plată pentru pensionarii români”,

mai mult funcție de evoluția situației, doamna ministru ia în calcul și varianta plății în avans a pensiilor pe mai multe luni:

”Se vor respecta toate obligațiile de plată pentru pensii. Suntem conștienți că în această perioadă oamenii trebuie să-și primească pensiile la timp. Au fost evaluări pentru plata anticipată a pensiilor pe mai mult luni, avem mai multe scenarii, nu vom întârzia nicio zi la plată pentru pensionarii români”.
Chiar dacă, așa cum se știe , structura de personal în casele de pensii este majoritar ocupată de femei iar epidemia coronavirus a indus o teamă mai mare printre angajații caselor de pensii, doamna ministru Violeta Victoria Alexandru a reușit să păstreze deocamdată deschise casele de pensii cu un regim de lucru impus de evoluția epidemiei.

Declarații primministru legate de pensii

Azi în videoconferința de presă Primministrul României Dl ORBAN LUDOVIC a dat garanții suplimentare legate de plata pensiilor, inclusiv prin intermediul poștașilor. Pe aceiași temă legată de pensii primministrul României declară ca au existat mai multe variante legate de plata pensiilor, însă s-a limitat în a spune că pentru pensiile plătite prin cont bancar s-a propus plata mai timpurie decât până la 15 a fiecărei luni, însă o decizie va putea fi luată numai cu consultarea instuțiilor bancare .

Orice ar spune cineva despre pensii sau măsurile pe care le va lua, trebuie reținut că pentru nerespectarea măsurilor indicate de specialiști și autorități legate de coronavirus,  în lume unii au plătit deja cu ..viața vezi aici COVID 19 situația la zi.


Exemplu :

În Italia la 23 Februarie 2020 existau 132 cazuri de infestare și 2 decese, în numai 22 zile situația arată cumplit.

Acum la 15.03.2020 bilanțul este 24.747 infestați și 1809 decese, ceea ce indică o creștere procentuală de 18.747% a celor infestați și 90.450 % a deceselor. Cauzele vor fi stabilite de către specialiști dar cu siguranță una din cauze a fost neprotejarea față de infestarea cu acest nemilos virus.

Regiunea Lombardia anunța la 21 Februarie 2020  primul caz de infestare cu Coronavirus , un bărbat în vârstă de 38 ani,  el fiind internat într-un spital din orașul Codongo pentru teste suplimentare iar dacă datele se confirmau, acesta ar fi fost al patrulea caz de coronavirus înregistrat în Italia, după ce o altă persoană din Italia şi doi turişti chinezi au fost testaţi pozitiv, notează Reuters. Acum regiunea (15.03.2020 ) Lombardia înregistrează 13272 infestați

Vezi aici situația in timp real din Italia .


Datele se actualizează după caz.

15.03.2020 Ioan Covaciu www.pensiata.ro

1 Comentariu

 • Buna ziua si Paste Fericit,

  La 70 de ani,domiciliat in Germania, pentru anii lucrati in Romania, nu reusesc din august 2018 cu toate petitiile pe care le-am facut impreuna cu Deutsche Rentenversicherung Nordbayern la:

  relatiicupublicul@mmuncii.gov.ro
  -petitii.sesizari@cnpp.ro
  -bucuresti.pi@cnpp.ro,

  De la: MMPS, am fost trimis la CNPP si de aici la CPMB pentru, ca nici acum dupa aproape 3 ani de asteptari ( 28 august 2018 acte cu nr: 1500919….. timise de Deutsche Rentenversicherung Nordbayern catre CNPP)
  sa nu primesc decat raspunsuri evazive adica, intr-un cuvant sunt „plimbat”de la unii la altii.

  Cand Deutsche Rentenversicherung Nordbayern mi-a comunicat ca de la Romania au fost cazuri cand s-au asteptat chiar si 3 ani de zile ,pentru a se solutiona o pensie, nu am crezut dar acum: e randul meu sa astept.

  In concluzie, daca valoarea pensiei ptr. anii lucrati in Romania este, de exemplu, de 5 RON, mi se pare normal si firesc sa mi se calculeze, sa mi se raspunda si sa mi se plateasca.

  In rest: Sa auzim numai de bine.

  Cu respect din Germania,
  Dipl. Ing. D Diceanu

Lasă un comentariu