Desi există o mare problemă cu privire la sprijinul acordat de stat celor care au cea mai mare nevoie de el, rămânem cruciți la ceea ce se întâmplă cu cei mai defavorizați ai soartei.

Persoanele cu dizabilități primesc lunar sprijin bănesc de la stat sub nivelul celor care primesc un ajutor social pentru că ei nu-și găsesc niciodată … locul de muncă.

Astfel persoanele cu handicap primesc lunar sume sub formă de indemnizație in valoare cuprinsă între 279 lei și 560 lei funcție de gravitatea handicapului.

Ei bine prin OUG 74/2022 a acordat un ajutor financiar pensionarilor și persoanelor care primesc indemnizații prin legi speciale un ajutor financaiar de 700 lei pentru luna iulie 2022, dar persoanele cu dizabilități au rămas în afara ajutorului de stat.

Iată câteva reacții:

  Bună.Am indemnizație handicap de 400 roni și nu am primit ajutorul de 700 roni.Vă rog frumos îndrumați-mă ce trebuie să fac.

Buna ziua!am pensie de handicap grad accentuat,in data de 14iulie am primit pensia suma totala 395lei dar cei 700 de lei nu i-am primit.

Buna ziua,am mai scris și mi-ați răspuns..eu am doar o indemnizație de 395 handicap accentuat fără alte venituri,inca nu am luat pensia dar am înțeles ca eu nu ma încadrez …(poștărița a spus ca doar cei cu pensii de stat)pana la urma cum este cu ajutorul asta de 700? multi deși au pensii mai mici de 1500 nu au primit,ideea este nu am înțeles cn beneficiază și cine nu,cum aleg persoanele dacă nu toții cu pensii mici primesc?

……Nu eu am doar indemnizatia de handicap de 390 de lei si alocatia de stat la doi copilasi..(Balan D.)

Bună ziua! Mă numesc DOBRESCU G., SUNT PERSOANĂ CU HANDICAP GRAD 2 ,PENSIA LUNARA ESTE DE 400 LEI, AȘ VREA SĂ ȘTIU DACĂ MĂ PUTEȚI AJUTA CU UN RĂSPUNS,EU MĂ INCADREZ LA AJUTORUL DE LA ASTA DE 700 LEI ȘI DACĂ DA DE CE NU L-AM PRIMIT .

Bună ziua. Ma numesc Frincu N. sunt din Câmpina. Mama mea are o pensie de handicap accentuat în valoare de 390lei și nu a primit acel ajutor de 700 de lei. Se dau acei bani și pentru cei cu handicap?

Acum culmea e că persoanele cu handicap care au și pensie de invaliditate care adunată la indemnizația de handicap este sub 2000 lei ..primesc acest ajutor, dar persoanele cu handicap..chiar grav, dacă nu sunt si pensionate NU primesc acest ajutor.

Poate ministrul muncii isi aduce aminte că odată a condus o instituție care se ocupa de protectia socială.

IOAN COVACIU 18.07.2022

Lasă un comentariu