Decizia de pensionare, servicii poștale, plata in cont, pensii comunitare, pensii internaționale, contestare , anulare.

Primirea deciziei de pensie comunitară sau internațională

Printre măsurile de limitare a răspândirii geografice a virusului s-a adăugat și suspendarea serviciilor poștale către și dinspre țările care sunt grav afectate de Coronavirsus.
Odată cu această limitare, deciziile de pensie comunitară sau internațională din România și spre România nu mai ajung la beneficiari.

Urmarea e că acestea nu vor mai putea fi contestate în scris pe suport fizic în perioada de 45 zile de la emitere și de asemenea anulate în termen de 30 zile așa cum prevede acum legea. O speranță există prin Decretul prin care a fost instituită starea de urgență care oferă o extensie de 30 zile pentru valabilitatea acestor contestații sau anulări.
Posibilitatea ca România să ridice aceste restricții în 30 de zile și ca tara în care se află beneficiarul pensiei tocmai să instituie restricția de expediere a trimiterilor poștale către România va trebui urgent analizată de către factori responsabili.


Buna ziua,

Atasat este decizia de pensionare. Diferenta intre calculul Dvs si calculul efectuat de casa de pensii pntru pensia nediminuata este de 7,5 lei.

Va felicit si admir sincer profesionalismul echpei Dvs. (23.03.2020 N. Grigore București)


Plata pensiei

Plata pensiei în cont poate fi și ea realizată numai dacă veți putea duce Extras-ul de cont de la bancă cu anexa specifică, extras pe care casele de pensii îl primesc numai după emiterea deciziei de pensionare, deoaece nu toate casele de pensii acceptă extrasul de cont odată cu depunerea dosarului de pensie.

Poșta Română a anunțat care sunt destinațiile pentru care serviciile poștale sau suspendat,
citez :
”În urma deciziilor luate de către companiile aeriene de a suspenda zborurile, Poşta Română a oprit temporar traficul poştal internaţional pe mai multe rute. Astfel, nu se vor mai putea trimite colete, corespondenţă sau trimiteri EMS pentru următoarele destinaţii: Albania, Arabia Saudită, Argentina, Australia, Bhutan, Bolivia, Bosnia Hertegovina, Cambodgia, Chile, China, Cipru, Coreea de Sud, Estonia, Etiopia, Fiji, Georgia, Insula Norfolk, Insulele Pitcairn, Insulele Solomon, Iordania, Islanda, Israel (incl Autoritatea Palestiniană), Japonia, Kiribati, Kosovo, Mongolia, Muntenegru, Nauru, Norvegia, Noua Caledonie, Noua Zeelandă (Insula Niue, Insulele Tokelau, Insulele Cook), Papua Noua Guinee, Paraguay, Peru, Polinezia Franceză, Polonia, Republica Moldova, Samoa Occidentală, Senegal, Serbia, Slovacia, Slovenia, Tokelau, Tonga, Tuvalu, Ungaria cu exceptia EMS, Uruguay, Vanuatu. Armenia, Azerbaidjan, Cehia, Filipine, Tadjikistan, Taiwan, Tunisia, Belarus – cu excepţia EMS şi Ucraina. (posta-romana.ro).

Ce e de făcut ?

Dacă va aflați în situația de a primi decizia de pensionare din România sau dintr-un alt stat aflat pe lista de mai sus, contactați serviciul de pensii internaționale din cadrul casei de pensii la care ați depus dosarul de pensionare.
Posibilitatea de a primi corepondența prin alți operatori de servicii poștale va trebui verificată tot prin contactarea instituției care trebuie să vă trimită decizia de pensionare comunitară sau internațională.

Pentru orice altă informare legată de pensiile comunitare scrie la contact@europensie.ro .

Datele se actualizează după caz..

21.03.2020

Lasă un comentariu