Viața omului cel mult 70 de ani, spune biblia, după care pentru unii din seniori existența e greu să o mai numim viață în înțelesul adulților de azi.
Unii dintre seniorii noștri nu au o pensie, fie că au locuit în zone pentru care cotizarea la sistemul public de pensii era greu sau imposibil de făcut sau fie că nu a existat in zonă industrie suficient de dezvoltată pentru a putea cuprinde toată ”suflarea„ aptă de o muncă calificată, alta decât cea de subzistență. Timpul a trecut si stagiul minim de cotizare nu s-a mai putut realiza.


Actualizare 11.07.2020

Mese calde pentru 290.000 bătrâni

Prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) va fi finanțată acordarea de mese calde pensionarilor cu vârste de cel puțin 75 ani și cu venituri venituri la nivelul indemnizației sociale, precum și persoanelor/familiilor fără adăpost, celor evacuate, care nu au domiciliu stabil și în mod special familiilor monoparentale. Lista persoanelor fără adăpost este separată și va fi actualizată lunar de către autoritățile administrației publice locale.

Valoarea lunară a unui tichet este de 180 lei/persoană, iar de acest ajutor vor beneficia aproximativ 290.000 de bătrâni, alături de celelalte categorii vulnerabile.

Mesele calde vor fi acordate prin intermediul unor tichete electronice prin Schema Națională de Sprijin pentru Persoanele Vârstnice și pentru Persoanele fără adăpost (S.N.S.P.V.P.A). Bugetul alocat va fi de 640 milioane lei, finanțat prin POAD.

Măsura, reglementată de Ordonanță de urgență privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de mese calde pe bază de tichete electronice din fonduri externe nerambursabile, precum și unele măsuri de distribuire a acestora, va sprijini persoanele aflate în risc de sărăcie extremă și care reprezintă o categorie socială vulnerabilă în contextul creșterii numărului de persoane infectate cu COVID-19.


05.07.2020 : Guvernul României are în vedere un proiect de lege prin care să diminueze efectele sărăciei în rândul persoanelor care au implinit 75 de ani și care au un venit lunar mai mic de 704 lei.

Pensia ta trebuie tratată ?

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș vine cu vești bune în acest sens. Acesta a declarat Duminică ( 05.07.2020), la un post de televiziune, despre acordarea voucherelor pentru persoanele vârstnice, de peste 75 de ani.

Potrivit ministrului, decizia ar urma să fie luată în următoarea şedinţă a Guvernului, iar măsura se adaugă celei privind acordarea de pachete alimentare prin POAD, dar şi voucherului elevului.

„Din Fondul European de Sprijin a persoanelor defavorizate, cu cofinanţare de la bugetul de stat, discutăm de voucherele pentru vârstnicii peste 75 de ani şi sper ca, în şedinţa viitoare, să aprobăm actul normativ.

În ceea ce privește perioada de acordare a voucherelor pentru vârstnici, potrivit ministrului, acest lucru s-ar putea întâmpla în luna octombrie a acestui an, urmând să fie acordate, în cadrul unui program pilot, până la sfârşitul anului.

Totodată, Marcel Boloș a mai precizat că valoarea unui voucher lunar ar urma să fie de 180 de lei.

Cum va arăta exact legea vom vedea, dar trebuie amintit că seniorii care au minim 75 de ani vor primi o mână de ajutor.

Felicitări ministrului Fondurilor Europene MARCEL BOLOȘ deoarece până acum nimeni nu a oferit un ajutor dedicat seniorilor de peste 75 ani.


Mărturii clienți calcul pensie

12.07.2020 București

Buna seara,

Va multumesc pentru răspunsul dvs profesionist si pentru informatiile privind evoluția pensiei.

Cu stimă,

Alma G.


05.07.2020 www.pensiata.ro

Lasă un comentariu