Indemnizația persoanelor persecutate politic așa cum sunt descrise în Decretul Lege 118/1990 se majorează de la 12 iulie 2020.


Prin Legea 117/2020 indemnizația neimpozabilă ce se acordă peroanelor persecutate de regimul dictatorial comunist se majoarează cu 75% .  Soțul respectiv soția urmași ai acestor peroane vor primi în continuare aceiași indemnizație de 700 lei lunar, dacă nu sau recăsătorit.

Bănățenii deportați în Bărăgan

Prin intrarea în vigoare a Legii nr.117/2020 pentru modificarea alin.(2) al art.4 din Decretul-lege nr.118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum și celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, indemnizația lunară se majorează de la 200 de lei la 350 de lei pentru persoanele care:

 • au fost internate în spitale de psihiatrie;
 • au avut stabilit domiciliu obligatoriu.

Noul cuantum se acordă pentru fiecare an de internare abuzivă în spitale de psihiatrie sau de domiciliu obligatoriu, indiferent dacă persoanele sunt sau nu pensionate.

Exemplu:  la 3 ani de internare respectiv domiciliu obligatoriu,  valoarea indemnizației este de 1050 lei.

Drepturile majorate potrivit Legii nr. 117/2020 se acordă de la data de 12 iulie 2020.

www.pensiata.ro

21.07.2020

6 Comentarii

 • Am apelat la servicile siteu-lui Pensiata si ma felicit ca am facut-o, am gasit oameni dedicati si pasionati de ceea ce fac.Calculul facut anticipat pentru conditile de pensionare s-au dovedit a fi identice cu cele stabilite de Casa de pensii.
  FELICITARI!
  Boicu George

 • Buna seara !
  Am o mare rugaminte daca ma puteati ajuta referitor la pensia de urmas a celor care au fost deportati la Bărăgan !
  Si c am ce acte ar trebui sa puna tata la dosar si care sunt conditiile?
  Multumesc frumos!

  • Buna !
   Si pe mine ma intereseaza acelasi lucru.
   Parintii au fost deportati din Bulgaria si sunt amandoi decedati.
   Am inteles ca dupa legea noua 2020,urmasii primesc pensie lunara.
   Dvs ati rezolvat ceva ?
   Msc !

 • Sânt născută în Bărăgan. Părinții mei au fost deportați acolo din Banat. Ei au decedat. M-ar interesa dacă eu nu pot să primesc o pensie de deportați, și unde trebuie să merg.

Lasă un comentariu