Beneficiarii care primesc drepturile prin intermediul CN Poșta Romana SA că – începând cu luna iulie 2018 – calendarul de plată se modifică după cum urmează:

Plăţi curente
• 1 – 15 ale lunii – la domiciliul beneficiarilor;
• pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective .
Plăţi restante
• 11 – 15 ale lunii – la domiciliul beneficiarilor
• pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Documentul de informare (talonul mov) se transmite între 1 – 15 ale lunii – la domiciliul beneficiarilor.
Pentru pensionarii avizaţi la domiciliu documentul de informare se poate ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.( sursa

De reținut ! Pensiile ce sunt încasate prin cont bancar vor fi încasate după modalitatea în care sau încasat până în prezent.  Este de așteptat ca valoarea pensiei să fie cu 10% mai mare așa cum a anunțat de mult timp ministrul muncii, fără să mai existe motivația că nu au avut timp să tipărească cupoanele noi din timp.(surse multiple și www.mmuncii.ro)

Primirea pensiei prin poștă la 1 sau 15 a lunii se stabilește conform calendarului de distribuire stabilit de fiecare oficiu poștal.

23.06.2018 www.pensiata.ro

4 Comentarii

 • Buna ziua,
  Ma numesc Marius Nastasie,sunt nascut in 24.02.1962 si am fost angajat din septembrie 1980,o luna ,dupa care am efectuat stagiul militar si imediat facultatea la zi(am luat adeverinta).Din 1985,septembrie pana in 2011,inclusiv am lucrat in Romania,perioada in care am avut 11 ani si 6 luni de grupa I.Din 2012,pana in prezent lucrez in strainatate cu contract permanent de Cypru. Daca puteti sa-mi spuneti care ar fi conditiile de pensionare dupa noile reglementari.Multumesc.

 • Buna ziua,
  Ivascu Maria- 08.10.2018
  Data de nastere: 13.09.1957
  Stagiul total de cotizare: 39 ani, 8luni, 20 zile.

  In urma Deciziei de pensionare la limita de varsta/20.09.2018,primita, se poate face o recalculare a pensiei pe baza documentelor din dosarul depus la casa de pensii? Cum se poate realiza aceasta?

  Multumesc

Lasă un comentariu