Peste 60.000 de foşti angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) ar putea avea pensia recalculată, după sistemul pensiilor militare de stat reintrodus din 1 ianuarie 2016, cei vizaţi putând contacta specialiştii Casei de Pensii din MAI la numărul pus la dispoziţie de minister.
Sistemul pensiilor militare de stat a fost reintrodus din 1 ianuarie 2016 după ce a intrat în vigoare Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat(Legea nr. 223 din 2015). Peste 60.000 de persoane aflate în evidenţa Casei de Pensii Sectoriale a MAI vor putea beneficia de o recalcuare a pensiei.
În acest sens, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a dispus înfiinţarea unei linii telefonice speciale prin care foştii angajaţi ai minsterului care vor să obţină mai multe informaţii despre lege sau despre recalcularea pensiei pe care o au, pot discuta cu specialiştii Casei de Pensii a MAI. Numărul de telefon 021 264 8505 poate fi apelat de luni până vineri, în intervalul 08.00- 16.00.
Pe taloanele de pensii din luna ianuarie 2016, va fi introdusă o menţiune prin care oamenii sunt informaţi că, până la data de 30.06.2016, îşi pot exprima opţiunea cu privire la perioada de timp avută în vedere pentru realizarea recalculării pensiei.
Cei interesaţi pot transmite solicitări de informaţii şi pe mail la adresa casadepensii@mai.gov.ro sau la adresa de corespondenţă a Casei de Pensii a MAI – Bucureşti, Strada George Georgescu nr. 3, sector 4, Cod Poştal 040131.
În plus, pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, www.mai.gov.ro, pe prima pagină, la secţiunea ”Utile”, a fost creat un link către pagina Casei de Pensii a MAI (http://www.mai.gov.ro/index03_3_04.html), unde pot fi găsite informaţii referitoare la noile prevederi legale privind pensiile militare, răspunsuri la întrebări frecvente şi modalităţile de contactare a specialiştilor de la Casa de Pensii a MAI.
Potrivit Legii 223/2015, vor beneficia de pensii militare politiştii, militarii şi funcţionarii publici cu statut special care vor îndeplini, începând cu ianuarie 2016, condiţiile legale de pensionare.
Mai exact, este vorba de cadrele militare, soldaţii, gradaţii profesionişti, militarii şi jandarmii angajaţi pe baza de contract, preoţii militari, poliţiştii si funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare (care sunt încadraţi în Ministerul Justiţiei sau în unităţi subordonate acestuia).

Daca ai nelamuriri legate de situatia privind pensia militara scrie-ne la consultanta@pensiata.ro ;

8 Comentarii

 • Daca am depus dosarul de pensie anticipata partiala, mai pot lucra in uniunea europeana cu contract? Si as vrea sa-mi raspundeti daca se poate si va multumesc din suflet, la pensia pt limita de varsta se mai ia in considerare si nasterea a 3 copii ? Multumesc mult

  • Nu cunosc legislația în domeniul muncii din toate statele Uniunii Europene, e bine să precizați în care țară. La pensia pentru limită de vîrstă nu se mai acordă reducerea de vârstă standard pentru mamele care au născut și crescut 3 sau mai mulți copii, există în acest sens un proiect de lege care se află în dezbatere parlamentară.

 • Buna ziua,am și eu o întrebare ,la care va rog să îmi dați un răspuns.Sotul,născut în iunie 1955,angajat pe șantier din august 1972,a muncit 3 ani și 2luni grupa a 2a,a făcut armata,când poate ieși la pensie nepenalizat,ținând cont că au trecut mai mult de 43 de ani de la angajare,mulțumesc.

 • Ma numesc zsiga elisabeta si as avea citeva intrebari in anul1970am inceput sa lucrez laClujana am muncit in total 6ani pe urma am decontat si miam cautat alt loc de munca intre timp miam pierdut cartea de munca in autobus foate aglomerat nu am mai gasito am dat anunt la ziar si odata cu angajarea miam facut alta carte de munca dupa vreo 5luni in cutia postala a aparut cartea mea de .munca am mers imediat la fortele de munca si am anuntat miau spus la vremea aceea ca imi vor da o adeverinta si cartea de munca au anulato da au spus ca vor tine evidenta acelor ani lucrati si la virsta pensionarii voi beneficia si de banii de pe acei 6ani lucrati laClujana din pacate abia acum miam dat seama ca eu nu am nici un beneficiu din acei ani nici nu pot sa imi dau seama de fapt ce sa intimplat dar cred ca miau anulat cartea de munca sinu mai primesc nimic dupa acei ani am vrut sa adeveresc spusele cu acea hirtie de la ziat dar dupa46de ani am ratacito cumva as dori nespus sa pot face ceva acum sint si bolnava si am si pensie. sociala va rog daca exista vreo portita sa pot scoate la lumina acei ani Ajutatima. Va multumesc anticipat. Zsiga ELISABETA STR PRINCIPALA 8 COM LUNA CLUJ

 • Buna ziua
  Am 61 ,nascut iunie 1956,ani sunt pensionar mapn,vechime completa si am lucrat 2.5 ani in sectoru civil dupa pensionare.
  Intrebare ;la ce casa de pensii pot valorifica aceasta perioada ?
  Cu multumiri

Lasă un comentariu