Nu știu cum se face că de ani buni TOATĂ politica statului se ocupă de pensionari numai și numai ca ei să o ducă BINE. Se întâmplă să fie așa ?
Pardoxul este că legislația pensiilor se aseamănă tot mai mult cu un film indian ..lacrimogen, așa că înainte să vezi acest film, la intrare pe lângă bilet, primești și o batistă. Nu știu cum fac, dar obligatoriu pensionarii cei mulți ajung la batiste.
Ce-i drept trăim, nu conduși de 2 state paralele, ci sigur în mai multe lumi paralele.
Nu demult, mai bine de 5-6 ani, am avut marea și rara ocazie să mă tund în același timp cu 2 pensionari, într-o frizerie ceva mai mare. Toți știm că la frizerie suntem într-un ”forum live” în care comunicăm între noi și cu cele sau cei care lucrează cu materialul clientului pentru al face ..mai Gigel, de data acesta discuția era între cei prelucrați. În acea zi am reușit să înțeleg mai bine ..viitorul.
Doi pensionari discutau între ei :
Primul : Măi frate am impresia că ne-am subțiat răndurile, de o vreme fețe cunoscute au dispărut din peisaj, suntem tot mai puțini.
Al doilea: Ai dreptate să ști că si eu am observat asta cu mare îngrijorare.
Primul: Ce faci cu te mai ocupi ?
Al doilea: E.. ce să zic sunt cu nepoții, dar mai mult am reușit ca la cabana de la munte să-mi fac o baie nouă. Am instalat cadă nouă chiuvetă, a costat dar a meritat.
Primul : Frumos ! Eu mai ies cu vecinul la o partidă de table prin parc. Un lucru e clar nu mai sunt jucători ca altă dată .. nu mai aud zarurile cum sună și la alții. Tu ce mai faci ?
Al doilea: Poate nu ți-am spuns ? Tocmai mi-am făcut o baie nouă la cabana de la munte ! Am investit ceva, dar e o splendoare !
Primul : A, păi nu mi-ai spus, foarte bine !
Al doilea : Și tu ce mai faci ?
Primul: Mai ies din când în când să joc table în parc , dar parcă suntem tot mai puțini.
Frizerițele nu i-au întrerupt..probabil că aceste dialoguri le-au azit des, dar pentru mine a fost suficient să realizez că vremurile ce vor veni sunt, sau pot fi, adevărate ”blitz-ri” ale memoriei care vor fi urmate, poate, de o durere mai intensă sau mai ușoară a stomacului, fie de la medicamente sau de la lipsa alimentelor.
Se spune că atunci când nu ai bani de o mașină nouă o lustruiești pe cea veche să arate mai ”tânără”, cam așa e și cu legea pensiilor, nimic nou , dar de lustruit și modificat câte puțin așa să se vadă multă atenție acordată celor care ..după o vreme nu mai pot să o perceapă.
Senatul nostru, al României, tocmai s-a gândit să trimită spre Camera Deputaților, o modificare a legii pensiilor prin care să acorde o reducere a vârstei standard de pensionare pentru munca desfășurată în grupa 2 ( condiții deosebite) pentru fiecare an ..de 4 luni, adică la 4 ani de muncă realizată 100% în condiții deosebite să ai redusă vârsta de pensionare cu 1 an si 4 luni. Mai mult au stabilit că e suficient să ai activitate ”similară„ cu cei care au muncit în condiții deosebite că vei fi și tu încadrat in condiții deosebite.
OAMENI BUNI , tot acești senatori au votat între timp ca legea pensiilor din 2021 să prevadă că pentru 1 an de muncă în condiții deosebite varsta standard de pensionare să se reducă cu..3 luni, adică la 4 ani de muncă realizată 100% în condiții deosebite, vârsta standard de pensionare să se reducă cu ..1 an, astfel spus votăm o lege acum care în 01.09.2021 ..nu va mai fi valabilă.
Ce să mai înțelegem ? Unde-i responsabilitatea legiuitorului ? De cca 6-8 luni 40 de deputați votau veseli includerea zonei Vâlcea între zonele cu poluare remanentă si pensionarea anticipată parțială cu maxim 2 ani înainte de varsta standard fără penalizare, apoi la 2 luni ..TOT EI votau eliminarea acestei facilități în noua lege a pensiilor ! De ce ? Pentru că uitarea la 70 de ani are o frecvență mai mare decât la 30 de ani, iar cei care ar trebui să-i penalizeze ..nu mai pot pentru că pur simplu nu-și mai amintesc.
Oameni buni .. nu uitați că cei care avem norocul să nu trecem devreme prin spitale ajungem să ne trăim viață după asemenea experimente. Vine o vreme când timpul nu mai poate fi reluat !
Practic dacă va trebui să cerem o revizuire a deciziei de pensionare.. ce era lege ieri azi nu mai e decât amintire. Aveți aici ( proiect 4 luni grupa 2 )ce va fi înaintat de Senat, Camerei Deputaților care dacă va deveni lege va dipărea din 01.09.2021.

IoCo 08.04.2019

Lasă un comentariu